Suomen suurin matkablogiyhteisö

Whitsunday sailing – Retki maailman kauneimmalle rannalle

Miun viikon mittaisen rankan ja erityisen raskaan (haha) työrupeaman jälkeen otin lautan takas maihin. Kävin kippaamassa enimmät kantamukset säilytykseen, ostin viis litraa goonia ja kipitin satamaan toiselle puolelle kaupunkia, josta starttasi miun purjehdusseikkailu Whitsundaysilla. Ennen ku kerron tosta reissusta, niin aattelin lyhyesti hieman kirjoitella, että miten oikein löysin oman seilausretkeni ja päädyin valitsemaan juuri sen. IMG_0322 IMG_0325 IMG_0324 IMG_0310 IMG_0326 IMG_0308 IMG_0331

Whitsundaysille on tarjolla kymmeniä, ellei jopa satoja, erilaisia purjehdusretkipaketteja. On ihan eri juttu mennä päivän ekoretkelle patikoimaan luonnon keskelle jollekin saarelle kuin pariksi päiväksi samaan pikku botskiin parinkymmenen bilettävän saksalaisteinin kanssa. Mitenkä siis löytää itselle se kaikista sopivin seilausseikkailu? Kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että asettaa tietyt kriteerit, joita retkeltä haluaa. Itse halusin useemman päivän mittaisen purjehduksen, joka sisältäis niin saariin tutustumista ku snorklaamistakin. Lisäks halusin menevän botskin, jossa ois mahdollisuus pitää hauskaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Ja lienee turha ees sanoa, että kaikki tämä mahdollisimman edullisesti! Yleensäkin kaikkien reissujen ja aktiviteettien valinnassa minuu on auttanut ihan mielettömästi muilta reissareilta saadut vinkit ja kokemukset. On aina helpompaa tehdä valintoja muiden suositusten pohjalta kuin pelkkiin esitteisiin ja matkatoimistoihin pohjautuvan informaation varassa.IMG_0306 IMG_0305 IMG_0191 IMG_0193 IMG_0181 IMG_0177 IMG_0178 IMG_0198 IMG_0200 IMG_0203 IMG_0202

Oman risteilyni varasin BookMe-sivuston kautta. Oon ehkä joskus maininnutkin siitä blogissa ohi mennen, mut kerron nyt aavistuksen verran tarkemmin. BookMe on ihan mahtava saitti, josta löytyy muunmuassa erilaisia matkapaketteja aluekohtaisesti Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Aiemmin olin buukannut sivuston kautta surffituntini 13 dollarilla ja nyt onnistuin löytämään tämän purjehduspaketin noin 200 taalalla. Ihan mielettömän hyvä diili, sillä normaalisti tää kyseinen retki ois maksanu reilusti yli 400 dollaria. Hintaan sisältyi aivan kaikki ruoasta snorklausvarusteisiin. Monesti pelkästään yhden päivän seilausreissutkin kustantavat jo reippaasti päälle satasen, joten olin aikas fiiliksissä tästä löydöstä (kuten aina kun onnistun säästämään rahaa).IMG_0211 IMG_0210 IMG_0205 IMG_0213 IMG_0219 IMG_0223 IMG_0226 IMG_0240 IMG_0237 IMG_0286 IMG_0268 IMG_0298 IMG_0272 IMG_0280 IMG_0297

Alus, jolla seilasin, oli nimeltään Spank Me. Muutama tuttuni on kanssa seilannut kyseisellä botskilla ja heillä oli hyvä reissu, joten uskaltauduin hyppäämään kyytiin. Nimi on ehkä hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä ei oo mikään varsinainen bilepaatti. Kaikki matkustajat oli kuitenkin suhteellisen nuorta ja energistä porukkaa, pääosin reppureissaamassa Australian itärannikkoa kuten meikäkin. Purjehdusreissu kesti kolme päivää ja kaksi yötä (tosin vikana päivänä tultiin takas maihin jo lounasaikaan). Nukuttiin laivassa, jossa tilat oli kyllä melko rajalliset eikä tyyliin suihkuun päässy ollenkaan, mutta kyllä sitä pari yötä kesti. Kokonaisuudessaan purjehdusreissu oli hieno kokemus ja oon tyytyväinen sijoitukseeni. Purjehdittiin upeissa maisemissa, käytiin snorklaamassa Isovalliriutalla, chillailtiin ehkä maailman kauneimmalla rannalla (Whitehaven Beach, jolta suurin osa myös postauksen kuvista), vietettiin hauskaa aikaa porukalla ja valvottiin yömyöhään tähdenlentosateen alla. Miun puolesta toi reissu ois saanu kestää vielä vaikka pari päivää pidempäänkin ja suosittelisin ehdottomasti kaikille seikkailunmielisille!IMG_0176 IMG_0357 IMG_0175 10841487_746790902055084_1666452102_n IMG_0341 IMG_0350 IMG_0348 IMG_0342 IMG_0354 En voi uskoa, että Australian matkani alkuvaiheessa vielä kelailin, että tsekkaisin vaan Fraser Islandin ja jättäisin Whitsundayn väliin. Onneks tulin järkiini, koska kuten jostain luin, Whitehaven Beachin näkemättä jättäminen on oikeestaan sama homma, ku menis Louvreen eikä tsekkais Mona Lisaa 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply helie 7.1.2015 at 10:15

    Mitkä valkoiset hiekkarannat ja vesien kirkkaus,upeeta mahtavaa.Uutisissa sanottiin,että metsäpalot riehuvat siellä ja kuumaa 36astetta.

    • Reply katareissaa 7.1.2015 at 12:56

      Oli kyllä ihana paikka! Metsäpalot riehuu tuolla maan etelä osissa,useiden tuhansien kilometrien päässä nykyisestä olinpaikastani. Mutta kuuma on kyllä täälläkin!

    Leave a Reply