Suomen suurin matkablogiyhteisö

Byron Bay – Onko se kaiken sen hehkutuksen arvoinen?

Koska viime aikoina oon hengaillu lähinnä suhteellisen pienissä ja rauhallisissa kohteissa, päätin seuraaks ottaa suunnan Byron Bayhin, vaikka sinne onkin Port Macquariesta melkoinen matka ja väliin jää nyt muutama mahdollisesti kiva kohde. Nyt kuitenkin tuntuu sille, että haluun menoa ja meininkiä, ja luotan siihen, että Byron Baysta semmoista löytyy!DSCN8828 DSCN8866 DSCN8816 DSCN8819Kaikki tuntuu rakastavan Byron Bayta kansallisuuteen, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Oikeestaan kaikki backpackerit, joita oon reissuni aikana tavannu, on hehkuttaneet Byronia maasta taivaaseen. Mutta Byron Bay on muutakin kuin reppureissareiden mekka, sillä lähtiessäni Port Macquariesta kohti Byronia totesi eräs paikallinen mummo matkakohteeni kuullessaan, että you gonna love it. Odotukset siis ainakin ladattu huippuunsa! DSCN8822 DSCN8827 DSCN8831 DSCN8839Kun saavuin Byron Bayhin oli jo myöhä ja takana pitkä bussimatka (onko täällä Ausseissa ees olemassa lyhyttä bussimatkaa?) Ensifiilis oli suoraan sanottuna hiukan järkyttynyt. Hirveesti ihmisiä joka puolella ja kun saavuttiin hostellille, oli siellä käynnissä bileet ja kajareista kaikui erittäin voimakas bassonjumputus musiikki. Hetken aikaa mietin, että tulinko saapuneeks kenties Ruotsiin, sillä talar svenska överallt. Okei, menoa ja meininkiähän mie halusin, mutta en nyt ihan tämmöstäkään oottanu. Raahasin sit vaan rinkkani typötyhjään dormiin ja leimeilin yksin nukkumaan, korvatulpat vaan korviin ja unimaski naamalle.DSCN8843 DSCN8842 DSCN8845 DSCN8846 DSCN8850 DSCN8851Seuraavana aamuna heräsin pirteenä ja uusin voimin tutkimaan mestoja (huonekavereiden voinnista en osaa sanoa, mut tuskin arvostivat mun aikasta heräämistä). Mereen jollain tapaa sidoksissa olevat aktiviteetit kuten surffi, sukellus ja snorklaus ovat suosittua ajanvietettä. Kävin myös tutustumassa läheiseen kansallispuistoon, joka on maisemien puolesta kerrassaan ihana. Kävelin koko matkan korkealla kalliolla sijaitsevalle majakalle asti ja matkan aikana näin muun muassa wallabeja ihan muutaman metrin päästä! Reitin varrelta löytyy muuten myös Australian mantereen itäisin piste.DSCN8854 DSCN8863 DSCN8859 DSCN8869 DSCN8899 DSCN8893Vaikka Byron on tosi pikkuinen mesta, niin tykkään paikan yleisestä tunnelmasta. Jengi on hyvällä fiiliksellä ja ”kylillä” tyypit vaan morjestaa reteesti kaikille vastaantulijoille. Rento fiilis tarttui hyvin nopeesti myös allekirjoittaneeseen ja illalla löysinkin itteni massiivisista rantabileistä varmaan lähemmäs sadan tyypin kanssa. Dj soittamassa hyvää musaa, glowstickit hohtaa yössä, iso kokko roihuaa ja paikalla rentoo jengii ympäri maailmaa, jatkoon! Kyllä mie liityn niihin, jotka liputtaa Byronin puolesta. Tänne on ehkä pakko päästä joskus viel uusiksi!DSCN8874 DSCN8887 DSCN8891 DSCN8902 DSCN8905Ps. Voin muuten suositella Arts Factory hostellia. Jakaa varmasti mielipiteitä, mutta ite tykkäsin paikasta ihan älyttömästi. Loisto uima-allas, monipuolista majoitusta, ilmaiset bussit kaupunkiin, rentoo meininkiä ja paljon erilaisia aktiviteetteja (mm. joogatunteja, talent show ja livemusaa!) Ja vinkkinä, et jos oot menossa Byroniin varsinkin viikonloppuaikaan, niin buukkaa majapaikka etukäteen –> ite katoin edellisenä iltana hostelleja ja valikoimaa oli hyvin, seuraavana aamuna lähes kaikki täyteen buukattu.

Pps. Kantsii muuten tsekata läheinen hippikylä Nimbin, jos taikakeksit sun muut vaihtoehtojutut kiinnostaa. Matkaa ei oo Byronista ku 70 kilsaa  ja sen pääsee taittaa myös bussilla jos ei omaa kulkupeliä oo käytettävissä. Miulta jäi nyt tällä kertaa väliin, mutta jos sitten seuraavalla reissulla… Ois kiinnostavaa päästä vertaa miten eroo tyyliin Köpiksen Christianiasta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply