Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkahaaveiden aikaan

Sydäntalvi, vuoden pimein hetki on aikaa jolloin väkisin alan haaveilemaan elämästä palmun alla. Millaista olisikaan upottaa varpaat lämpimään hiekkaan, ottaa muutama askel kohti turkoosina hohtavaa merta, antaa aaltojen pyyhkäistä varpaiden yli. Matkamessuilta on oiva tilaisuus hakea inspiraatiota matkahaaveisiin. Ne ovatkin jo ensi viikonloppuna 18.- 20.1. Messukeskuksessa, Helsingissä. Osallistu arvontaan ja voita liput!

Matkabloggaaja ilman suunnitelmia

Olen huomannut, että tähän aikaan vuodesta matkablogit täyttyvät vuoden matkasuunnitelmista. On listoja, minne voisi mennä ja minne ihan varmasti menee ja vielä niitäkin minne ei ainakaan kannata mennä. En kuulu tähän heimoon lainkaan. Minulla ei ole aavistustakaan minne aion matkustaa tänä vuonna. Olen melko spontaani matkaaja. Varaan lennot usein kuukautta, ehkä kahta ennen. Voin varata lennot myös samalla viikolla kun lähden. Se onkin parasta. Muutama päivä aikaa saada homma kasaan ja matkaan! Sesongin ulkopuolella matkustaminen onnistuu näin oikein mainiosti.

Haloo universumi! Minne matka tänä vuonna?

Onhan minullakin tietysti matkahaaveita tälle vuodelle. Olisi ihanaa käydä pitkästä aikaa Espanjassa, ihan vain hyvän ruuan, viinin ja espanjan kielen kuuntelun ja puhumisen vuoksi. TV-sarja La otra mirada, Toinen katse on saanut Espanjan kaipuuni heräämään. Ranskaankin mieleni kaipaa, Rivieran upeisiin kyliin ja Nizzan vanhan kaupungin sokkeloihin. Johonkin uuteen maahan olisi myös kiva mennä, ehkä Montenegroon, Albaniaan tai vaikkapa Saksaan, missä en myöskään ole koskaan käynyt. Jos kesästä tulee Suomessa yhtä upea kuin viime vuonna, voi nauttia myös ihan lähellä olevista upeita kohteista. Ja tietysti toivon, että pääsen taas kerran Kreikkaan ja tällä kertaa yritän toteuttaa edellissyksyyn suunnitellun saarihyppelyn, joka tyssäsi siihen, että rakastuin täysin ensimmäiseen saareen ja hyppelin sen kujilla viisi viikkoa!

Spontaanin matkaajan pulma

Spontaanin matkaajan matka voi tyssätä kuitenkin heti alkuunsa, kun pitää sumplata rokotukset ja mahdolliset viisumit sekä passiasiat kuntoon ja huomaa, ettei siihen olekaan aikaa. Olin jo niiiiiiin lähellä ostaa sikahalvat lennot Bangkokiin, kun muistin, että hittolainen, passi vanhenee huhtikuussa, sillä ei Thaimaahan, eikä moneen muuhunkaan maahan voi matkustaa. Jokainen tietää sen, että halpa lentohinta ei kauan ole tyrkyllä. En ottanut sitä riskiä, että varaisin lennot ja katsoisin ehdinkö saamaan passin parissa, kolmessa viikossa.

Poliisin sivujen mukaan passin toimitus kestää 5-8 arkipäivää, mutta pitää varautua siihen, että lupapalvelupisteissä on ruuhkaa ja ajan saaminen voi viedä useita viikkoja. Moni hakemus hoituu suoraan netin kautta, eikä käyntiä tarvita, jos sormenjäljet edelliseen passiin on otettu enintään kuusi vuotta sitten. Siihen tyssäsi kohdallani! En tiedä. Nykyistä passiani edeltävä passini oli vielä pahimmoiltaan myönnetty vuonna 2009 eli juuri sinä vuonna, kun sormenjälkiä alettiin kesäkuusta lähtien ottaa. Mutta myönnettiinkö vuoden 2009 passini ennen vai jälkeen kesäkuun, kuka sitä nyt voisi muistaa! Niinpä jäi lennot ostamatta. Jääkö nyt Aasian mangoshaket, rantakävelyt ja ihmeelliset kiviveistokset väliin! Voi nyyh! Tai sitten pitää mennä jonnekin, minne nykyisellä passillani pääsee. Tai pysyn kotona. Hah. 🙂

Voita liput matkamessuille!

Minne sinä haluaisit matkustaa? Kerro kommenttikenttään, mikä on sinun haavekohteesi tänä vuonna. Onko se joku uusi ja eksoottinen vai rakas, tuttu ja turvallinen, jonne haluaa palata vuosi toisensa jälkeen?

Arvon kaksi lippua Matka2019 –messuille, 1 lippu/voittaja. Liput olen saanut Matkamessuilta lukijoilleni arvottaviksi. Liput ovat tänä vuonna sähköiset ja voittajille ilmoitan asiasta henkilökohtaisesti ja lähetän samalla liput sähköpostitse. Sähköpostisi ei tule näkyviin julkisesti, vain minulle. Arvontaan osallistuvat alapuolella olevaan kommenttikenttään kirjoitetut kommentit, ei blogipostauksen Facebook-jaon kommentit. Voit osallistua arvontaan torstaihin 17.1. mennessä. Arvon liput torstai-iltana ja ilmoitan asiasta viimeistään perjantaiaamuna 18.1. Tarkkaile sähköpostiasi! Onnea arvontaan!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Tuija Wessman sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 18:57

  Espanjaan

 • Reply Jenni P. sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 18:59

  Meksiko kiinnostaa kohteena paljon, sinne menen vielä jonain päivänä😊

 • Reply Minna sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:17

  Islantiin

 • Reply Kirsi Allonen sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:20

  Kreikkaan 😍😍

 • Reply Anu Neuvonen sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:32

  Haluaisin jonnekin lämpimään, toivereissu olisi Karibian risteily ja visiitti myös New Orleansiin!

 • Reply Kaisa sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:41

  Menorca

 • Reply Anu sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:52

  Tahtoisin pitkästä aikaa Agraan.

 • Reply Merja sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 19:58

  USA olisi haaveena. En ole koskaan käynyt siellä 😀

 • Reply Tarja sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 20:18

  Kuuba on kiinnostanut pitkään ja Etelä-Amerikka, sillä suunnalla en ole koskaan ollut ja Brasilia oli haaveena jo vuodesta 1981 kun aloitin ulkomaan komennukset työssäni. Lukiessani blogiasi olin iloinen kun kirjoitit passista ja sen voimassaolon huolehtimisesta, tärkeää! Toisekseen tuli myös mieleen, ett olisi kiva upottaa varpaat Dianiin rantahiekkaan Keniassa jälleen kerran!

  • Reply Anna K. sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 23:35

   Kuuba onkin upea maa, jos menee turistialueiden ulkopuolelle. Mikään ihan helpoin kohde se ei ole, vatsataudit odottavat ja hermot menee ainakin omatoimimatkoilla. Mutta sitten taas seuraavassa hetkessä rakastaa sitä vastakohtien maata!
   Kiva, että passiasian esille ottaminen ilahdutti. Nämä tärkeät seikat meinaa välillä konkarimatkaajaltakin unohtua. 🙂

 • Reply Tuija Helgeland sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 20:50

  Vietamim aurinkoon ja kuumilla rannoille. Tai Etelä – Afrikkaan safarille ja kuuntelemaan öisiä viidakon ääniä.

 • Reply Sara sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 20:53

  Etelä-Korea ja Japani 😍

 • Reply Sari sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 21:18

  Meksiko tai Kuuba

 • Reply Saila maanantai, tammikuu 14, 2019 at 07:09

  Kaukokohteet kokematta eli Thaimaan suunta täytyisi päästä näkemään. Amerikasta ja myös Kuubasta on haaveiltu.

 • Reply Merja maanantai, tammikuu 14, 2019 at 10:57

  Kirgisia ja sitä ympäröivät maat kuulema upeaa vuoristomaisemaa

 • Reply Sonja maanantai, tammikuu 14, 2019 at 13:42

  Malediivit on kiinnostanu jo piiitkään. Vielä joku päivä…. 😎

 • Reply Eeva Köpsi maanantai, tammikuu 14, 2019 at 19:05

  Valinta on vaikea, niin paljon mukavia kohteita näkemättä. En kuitenkaan tykkää lentämisestä eikä kaukokohteet muutenkaan innosta, olen arka matkailija. Joten joku uusi tuttu Euroopan kohde voisi olla kiva. Työkaveri kävi joulukuussa Maltalla, vaikkapa se.

  • Reply Anna K. torstai, tammikuu 17, 2019 at 21:13

   Tuo on totta, että on niin paljon mukavia kohteita! Europpa on oma suosikkini ja varsinkin Välimeren alue. Valletta oli kaunis, muuten Malta oli liian turistimaista seutua minulle. Tykkään hiljaisista rantapoukamista ilman massaturismia.

 • Reply Minna tiistai, tammikuu 15, 2019 at 13:35

  Malediivit on haaveissa 🙂

 • Reply Oskar Kaitanen tiistai, tammikuu 15, 2019 at 13:45

  Hei, Täällä nelihenkinen perhe suunnittelee kovaa vauhtia Costa Rican matkaa, tapaamaan vaimon sukulaisia. Isän serkku omistaa melonifarmin Guanacasten alueella Tyynemeren puolella. Hotelliakin on katsottu ja hyvä vaihtoehto olisi Vista la Islas. Matkamessuille olisi kiva vierailla Costa Rican pisteellä kysymässä vinkkejä.

  • Reply Anna K. torstai, tammikuu 17, 2019 at 21:17

   Costa Ricaan olis ihana päästä! Oon kuullut, että se on muita Väli-Amerikan maita kalliimpi, mutta ilmeisesti turvallisempi myös.
   Melonifarmi kuulostaa täysin absurdilta, mutta juuri siksi ihan mahtavalta vierailukohteelta. Sukulaiset ja melonit siinä samassa, buenissima! 😀

 • Reply Mape tiistai, tammikuu 15, 2019 at 16:36

  Evia Kreikka

 • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 16, 2019 at 00:56

  Bali on yksi haaveistani, eikä jätä rauhaan – sinne on päästävä!

 • Reply Milla keskiviikko, tammikuu 16, 2019 at 08:34

  En ole koskaan vielä käynyt ulkomailla ja tänä vuonna olisi viimeinkin tarkoitus suunnata Espanjaan 🙂

 • Reply Anna K. torstai, tammikuu 17, 2019 at 22:47

  ARVONTA SUORITETTU. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE. 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.