Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pitsihuvilan hellässä huomassa

Jos haluat hetkeksi pois Helsingin humusta ja arjen hektisyydestä, minulla on sinulle ehdotus. Pitsihuvilan rauhallinen tunnelma saa huolet haihtumaan ja häivyttää rypyt naamasta! Villa Maija oli kertakaikkisen hurmaava huvila, juuri sellainen, jossa jo lyhyessä ajassa irtautuu täysin arjen askareista.

Vanhassa talossa oli aivan omanlaisensa tunnelma, jota uuteen, standardihotelliin ei saa millään. Kauniita yksityiskohtia oli kaikkialla, silmä lepäsi tässä harmonisuudessa.
Jo respassa tuli fiilis, että nyt ollaan tultu johonkin aivan ihanaan paikkaan. Talon edustalla olevalla terassilla tämä vain vahvistui. Aamiaisen lopuksi siinä oli kiva juoda kupponen teetä raikkaassa kesäkuun aamussa. Lyhytkin hetki riitti, ihana alku päivälle!

 

Huoneemme:

Meidän huone oli aivan ihana! Neljän hengen huoneeseen kuului oikeastaan kaksi erillistä huonetta, joista toisessa oli wc ja jääkaappi, toisessa lasiveranta. Huonekalut ja tekstiilit oli kauniisti valittu vanhan talon henkeen sopiviksi.
Lasiveranta oli tietenkin tämän huoneen kruunu! Siis aivan ihana paikka niin illanviettoon, kuin aamuauringosta nauttimiseen. Kertakaikkisen kaunis!

 

Aamiainen:

Minusta aamiainen oli ihan riittävä ottaen huomioon, miten pienestä hotellista oli kyse. Mieluummin muutamia hyviä ja maukkaita tuotteita, kuin tiskitolkulla mautonta mättöä, joihin ulkomailla olen jättihotelleissa törmännyt.
Ruuat oli katettu kauniisti ikkunan alle, mutta tilaa oli aika vähän. Tarjottimista olisin luopunut kokonaan, niistä tuli laitosmainen olo ja ne olivat pieneen tilaan hankalat ja epäkäytännölliset. Itse en sitä käyttänyt ollenkaan.
Vanhat huonekalut sopivat pitsihuvilaan mainiosti ja sinisistä suurista kupeista tykkäsin tosi paljon. Pieniä juttuja, joilla saa helposti luotua tunnelmaa.

 

Mitä maksoi ja miten sinne pääsee?

Me menimme Hankoon Pohjolan liikenteen viiden euron lipuilla/suunta. Bussimatka kesti kaksi tuntia mennessä ja kolme tullessa, mutta paluussa nukuin siitä onnellisesti ainakin tunnin. Lähellä hotellia on Puistokadun pysäkki, jolla kannattaa jäädä pois kyydistä.
Hotellin neljän henge huone maksoi 210e kesäkuun alussa. Jollain ihmeen tuurilla onnistuimme saamaan sen sille ainoalle päivälle, joka meille kävi.

Lisää Hangosta, ja siitä mitä kaikkea teimme siellä, voit lukea täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ansku BCN tiistai, 27 kesäkuun, 2017 at 09:39

  Voi miten ihanan näköinen paikka! Kävin katsomassa paikan kotisivuja, mutta siellä ei ollut tietoa, että kuinka monta huonetta täällä on. Suunnittelemme ensi kesäksi Suomenreissua, jolle tulisi matkaan kolme ystäväperhettä täältä Espanjasta ja jo näin etukäteen tuntuu, että neljälle perheelle, joissa kaikissa on 1-2 lasta ja yhdellä pieni koira, on aika vaikea löytää kivaa ja elämyksellistä majoitusta. Tämä saattaisi olla sellainen, ja Hankohan on aivan ihana kesäkaupunki!

  • Reply Anna K. tiistai, 27 kesäkuun, 2017 at 19:57

   Jos pystytte varaamaan ajoissa, niin kyllä täältäkin varmaan voisi tärpätä. Oli todella viihtyisä ja kodikas paikka ja tietenkin kaunis kuin mikä! Voisihan sinne laittaa meiliä ja kysyä kimppatarjousta, kun teitä on noin monta.
   Huoneita on mun ymmärtääkseni 16 ja ne ovat vähän eri kokoisia.
   Ihana idea kaiken kaikkiaan näyttää espanjalaisille ystäville Suomea! Hanko olisi oiva paikka esitellä. Que bonita!

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu perjantai, 30 kesäkuun, 2017 at 14:18

  Suurena Hangon ystävänä täytyi toki tulla katsomaan, mitä kirjoitat. Tässä kyseisessä huvilassa en ole vielä yöpynyt, mutta joskus sitten. Minultakin löytyy blogista juttu Hangosta, jos haluat käydä kurkkaamassa 🙂

  • Reply Anna K. lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 10:51

   Hangolla on varmaan paljon ystäviä, sen verran ihana paikka! Villa Maijaa suosittelen, tosi kaunis paikka! Laita Katja ihmeessä sun Hanko-juttujen linkki tähän, niin muutkin sen löytää. 🙂

 • Reply Kaisa perjantai, 30 kesäkuun, 2017 at 18:57

  Ihanan näköinen paikka! Rakastan lasiverantoja 🙂 Hangossa ei olekaan tullut käytyä moneen vuoteen, mikä on sääli kun on niin ihana kesäkaupunki.

  • Reply Anna K. lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 10:56

   Lasiverannat on jotain yltiöromanttista ja ihanaa! Siellä voisi vain istua haaveilemassa ja ihastella maisemia. Oi jos joskus saisi ihan oman lasiverannan! Itse mökki vois olla ihan pikkuinen. 🙂

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 21:16

  Ihana pitsihuvila!

  Me ollaan jo kerran melkein käyty Hangossa ja olin varannut yöpymisen jostain Hangon huvilasta, en enää muista mistä, tästä on aikaa kymmenkunta vuotta. Lähdettiin omalla autolla reissuun täältä Tampereen kupeesta mutta matka katkesi Vantaan kohdalla siihen, että auto keitti! Niinpä palattiin junalla kotiin ja auto hinattiin korjaamolle ? Toista kertaa ei ole tullut yritettyäkään.

  • Reply Anna K. lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 23:06

   Pitsihuvilat ovat hurmaavia! Hankoon kannattaa mennä jo pelkästään niiden vuoksi, joten nyt ois aika antaa Hangolle uusi mahdollisuus.

 • Reply Eevi / Rento matkablogi lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 22:10

  Tämä vinkki meni korvan taa kun ollaan suunniteltu veneretkeä Hankoon!

  • Reply Anna K. lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 23:04

   Villa Maija on tosi oiva majoitusvalinta Hankoon! Veneretki kuulostaa ihanan kesäiseltä!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.