Suomen suurin matkablogiyhteisö

Relattaisko hetki?

Käydään vielä tuolla ja tuolla eikä tuotakaan ole nähty! Onko tuttu tilanne? Ahnehtiminen on lomalaisen pahin synti, johon niin helposti lankeaa. Mutta siihen on olemassa lääke!

Myönnän, minulla ainakin on paha tapa ahnehtia liikaa tekemistä matkoilla, kun on niin paljon kaikkea ihanaa nähtävää. En ole niitä pahimpia suoritusmatkailijoita, mutta silti aika usein huomaan palaavani rättiväsyneenä illalla ”kotiin”, kun koko päivä on pitänyt ravittaa ympäri kyliä. Ihanaahan se toki on, mutta joskus sitä on vain liikaa. Silloin pitää tajuta etsiä joku kiva paikka, jonne mennä hetkeksi vetelehtimään, hengailemaan ja vain olemaan. Niinpä niin. Käytännössä siis kuvaamaan. Maanisesti. No, jos siitä nauttii ja se rentouttaa, niin miksei?

Nizzasta löytyi ihana ruusutarha, jossa vietimme pari tuntia ihan vähän vain kuvaten ruusuja ja toisiamme. Paikka oli ihana, eikä siellä ollut juurikaan muita, vaikka oli kaunis kesäpäivä. Jos olet Nizzassa pahimpaan turistiaikaan ja ahdistus meinaa iskeä, on Cimiez hyvä paikka paeta väentungosta.

 

Cimiezin alue sijaitsee kukkulan päällä, josta avautuu näköala kohti kaupunkia ja merta. Puutarhan lisäksi siellä on luostari, jota tosin emme käyneet katsomassa, ruusut veivät voiton. Luostarin vieressä on myös pienehkö hautausmaa, jossa on tekokukkien koristamia hautoja ja hienoja enkelipatsaita. Suurimmat haudat ovat pikkutalojen kokoisia ja muotoisia, niin kuin katolisissa maissa usein on.

 

Cimieziin pääsee Nizzan keskustasta bussilla nro 17. Lippu maksaa 1,50e ja sen voi ostaa suoraan bussista. Reitin varrella on hulppeita taloja ja hienoja pihoja upeine istutuksineen. Katsottavaa riittää siis jo matkalla.

Puisto voisi olla ihana myös piknikille tai rakastavaisten salaiselle kohtaamiselle, ainakin ylemmässä, metsäisen oloisessa puistikossa bongasimme muutaman nuoren parin puistonpenkiltä pussailemasta. Aika söpöä. Kisukin tuli vastaan. Päivä oli pelastettu.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 01:36

  Turhan usein matkoilla tulee todella ahnehdittua liikoja ja virkistävien päiväunien sijaan tulee ravattua ympäriinsä, monet kerrat illallinen on syöty päivän päätteeksi, jonka jälkeen rojahdettu sänkyyn ja illallisia varten varatut vaatteet ovat tuotu puhtaina kotiin… Pitäisi todella muistaa ottaa myös rennosti! Nuo ruusun ovat NIIN kauniita ja juuri tällä hetkellä myös täällä Sveitsissä parhaimmillaan…

  • Reply Anna K. torstai, kesäkuu 15, 2017 at 17:57

   Kiitos Martta kommentista!
   Näin on päässyt myös mulle käymään, että iltavaatteista ainakin osa on jäänyt käyttämättä, kun koko päivä on pitänyt ravittaa ja syödä jossain jotain hätäisesti.
   Onneksi nykyään harvemmin!
   Ja kiitos, ruusukuvista tulee kai melkein väkisin kauniita, eikö?

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 10:34

  Relataan vaan! Muistan aikoinani, kun saavuimme kavereiden kanssa Innsbruckiin. Lämmintä kolmekymmentä, aurinko paistoi ja vuoret kauneimmillaan. Menimme suoraan pelaamaan korttia pubin sisätiloihin useammaksi tunniksi ja kyllä muu seurue ihmetteli, mitä oltiin päivä tehty. Ehdittiin ihan riittävästi näkemään ja touhuamaan muina päivinä, mutta eihän kotimaasaa ole koskaan aikaa olla vaan kavereiden kanssa.

  Ps. Upea ruusutarha.

  • Reply Anna K. lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 18:30

   No just näin! Oiva esimerkki siitä, että välillä voi tehdä jotain aivan älytöntä ja älyttömän hauskaa! Tää kuulostaa että olis reissumuistojen aatelia! Reissut kavereiden kanssa on muuten ihan huippuja!

 • Reply Karoliina / From Karoliina lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 19:07

  Oi tässäpä ihana vinkki meidän seuraavalle Nizzan reissulle! Kukkiikohan ruusut siellä ympäri vuoden…? Rentoutuminen ja ihan vaan hengailu on kyllä joskus parasta ajanvietettä lomalla, ei pakko koko aikaa ole hötkyillä paikasta toiseen jos ei siltä tunnu <3

  • Reply Anna K. lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 23:19

   En ole mikään viherpeukalo, mutta luulen, että ei kai sentään ympäri vuoden. Mietittiin tuolla, että millaista mahtaa olla keskikesän kuumalla, kun nytkin osa oli aika rupsahtaneita. Toukokuussa ainakin tosi kaunis!

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 22:52

  Relataan joo 🙂 Itse tykkään lomilla, että on jotain ohjelmaa, mutta pidän aina sen ”relataan vaan” -vaihtoehdon mukana. Tuo ruusutarha jäi nyt mietityttämään, kun kuulostaa siltä, että ehkä kävin silloin tuolla Nizzassa ollessani vuosia sitten, ehkä en sittenkään. Hmm. No ihanalta näyttää joka tapauksessa!

  • Reply Anna K. lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 23:55

   Nizzassa on muitakin ihania puistoja, joten se on voinut olla toki joku muukin. Näin se vain menee, että kaikkia juttuja ei vaan millään muista, kun vuodet kuluvat, tai sitä, että missä ihan tarkalleen joku paikka on ollut.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 05:17

  Ihania ruusuja! Kevään ja alkukesän puutarharetket on meikäläisellekin tuttuja, on ihanaa päästä katsomaan kunnon kukkaloistoa. Ja olen samaa mieltä, välillä on parempi rauhottua ja hiljentyäkin matkalla, eikä aina vaan mennä päättömänä kuten aika usein tulee tehtyä.

  • Reply Anna K. sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 11:57

   Juu, nimenomaan ne kevään tai kesän ensimmäiset kukat on ihanimpia!
   Tällaiset kauniit paikat on jotenkin itsessään jo rauhoittavia, mä ainakin esteetikkona nautin kaikesta kauniista!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.