Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kylmä, kaunis Lux Helsinki

Helsinkiläiset: nyt ulos. Lux Helsinki  ja merelliset auringonlaskut tarjoavat meille valotaidetta pimeyden keskelle – vieläpä ihan ilmaiseksi!

Kun pakkanen paukkuu niin, että ulos tuntee jäätyvänsä pystyyn, huomaan että sehän on oikeastaan aika kivaa!
Kävelyllä meren äärellä viima viiltää kasvot punaisiksi ja kylmyys tunkeutuu lopulta lukemattomien vaatekerrosten läpi. Onko tuon jälkeen mitään ihanampaa kuin tulla sisään lämpimään ja juoda mukillinen kuumaa mustaherukkamehua? Mikä vastakohtien maa meillä onkaan! Juuri tällaiselta oikean talven kuuluukin tuntua!

Miten kaunista ulkona on! Kävelyllä huomasin, että monen kaulassa roikkui kamera tai upeaa maisemaa ikuistettiin kännykällä. Hiljalleen jäätyvä, pakkasessa höyryävä meri on uskomaton näky, ihan kuin meri alkaisi pian kiehumaan. Auringonlaskun aikaan luonnonnäytelmä on parhaimmillaan.

Helsinki talvi winter

Helsinki talvi winter

Helsinki talvi winter

 

Lux Helsingin taidetta
Merellisten maisemien, lumen ja pakkasen lisäksi saamme parhaillaan nauttia Lux Helsinki -tapahtuman valotaideteoksista. Niitä minäkin lähdin eilen 25 asteen pakkasesta huolimatta ihmettelemään.
Tänä vuonna uutta on Senaatintorin katuruoka, jossa tarjolla on mm. vohveleita. Lisäksi jotkut ravintolat ja kahvilat ovat räätälöineet tapahtumaa varten tarjouksia.

Lux Helsinki

Esplanadilla jättikokoiset ”koululaisten pöytälamput” heittävät värivaloa ohikulkijoiden ylle. Tutun esineen erilainen mittakaava sopii hyvin kaupunkimaisemaan. Tarkoitukseni oli mennä samalla myös Tuomiokirkon ja Sofiankadun teoksia katsomaan, mutta oli pakko lyhentää reittiä, pakkasta oli yksinkertaisesti liikaa. (Tai vaatetta liian vähän.)

IMG_1096

 
Vanhan kirkkopuiston erikoiset lyhdyt ovat useiden eri taitelijoiden käsialaa. Materiaalien haalimisessa on käytetty mielikuvitusta! Lampunvarjostimiksi oli muuntunut mm. valkoinen juhlamekko ja vanhanajan lahkeelliset alushousut! Hienoa että taiteessakin saa käyttää huumoria! Tykkäsin!

Lux Helsinki

 

Viimeinen ja tärkein vinkki Lux Helsinkiä katsomaan lähteville: pukeudu lämpimästi! Välimatkat eivät ole pitkiä, mutta mereltä puhaltava viima yhdessä pakkasen kanssa on purevan kylmä yhdistelmä. Jos käy niinkuin minulle, että joudut lähtemään kotiin kesken kaiken, jatka taide-elämystä seuraavana päivänä. Mutta pidä kiirettä! Lux Helsingin valot loistavat viimeisen kerran tämän viikon sunnuntaina.

Lux Helsingin valot eivät lämmitä, laita kunnolla vaatetta päälle!

Lux Helsingin valot eivät lämmitä, laita kunnolla vaatetta päälle!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.