Suomen suurin matkablogiyhteisö

Inhoan syksyä! Paitsi tänä vuonna en voi.

Syksy ja oikeastaan jo loppukesä saa minut toivottoman haikeaksi, surumieliseksikin. Olen kesänlapsi henkeen ja vereen ja kesän loppuminen on joka vuosi yhtä kamalaa. Siitä ei vain pääse mihinkään.

Tänä vuonna syksy pääsi yllättämään! Ei tulollaan vaan olemuksellaan. Kesän lämpimimmät päivätkin osuivat vasta elokuun loppupuolelle ja syyskuu jatkui tosi hienona. Entä sitten lokakuu! Aurinkoa ja ruskaa. On ollut niin harvinaisen kaunista ja aurinkoista ettei oikein ilkeä vinkua jokavuotista syksy on syvältä -virttään.

syksy ruska autumn colours Helsinki Finland

Hei hei pinkki pikkupokkari!
Tämän syksyn Hullut päivät toivat bloggaamiseen jotain uutta. Menin ja ostin järkkärin!
Se onkin ollut harkinnassa pitkään, mutta jotenkin aina epäröin, oppisinko (en käyttämään – sen opin kyllä!) vaan raahaamaan sitä mukanani. Onhan se pirullisen iso ja painava pokkariin verrattuna ja nykyään tulee usein kuvattua myös kännykällä, se kun on aina mukana. Aika näyttää miltä ison kameran roudaaminen ja siitä ”huolehtiminen” maailmalla tuntuu. Tuossa pinkissä kun oli varkaudensuojatakuu, ketään ei kiinnosta!

Canon EOS100D ja Canon Ixus 95 IS

Stockan tarjouksessa Canonin EOS 100D  kamera ja linssi (Canon EF-S 18-55m f/3.5-5.6 IS STM) maksoi 350 euroa. En ollut, enkä ole vieläkään, perehtynyt kameroihin sen kummemmin, mutta uskon, että tuo on hyvä järkkäri mistä aloittaa. Jos hurahdan tähän ihan täysin, niin joskus voi sitten siirtyä järeämpiin. Heräteostos tavallaan, mutta paljon kyllä myyjältä kyselin kameroiden eroista.
Pokkarikin oli Canon ja vaikka mun pinkille pikkuihmeelle on moni naureskellut, olen saanut sillä ihan ok-hyviä kuvia. Käytin pokkarissakin käsisäätöä, enkä automaattia, joten siinä mielessä järkkäriin tutustuminen on ollut helppoa, saman tyylisiä säätömahdollisuuksia.

Antaa kuvien puhua puolestaan! Nyt onkin ollut aivan upeita syksyn värejä kuvattavana! Oi joi, kyllä uuden kameran kanssa on jo tullut monta kertaa fiilis: ihan törkeen makee kuva! Mitkä värit! Mikä terävyys! Ja mikä kaunis Helsinki!

syksy ruska autumn colours Helsinki Finland

Helsinki Finland

Finland Helsinki autumn

syksy ruska autumn colours Helsinki Finland

Finland autumn

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marimente keskiviikko, lokakuu 28, 2015 at 16:12

  Hehee, tervemenoa ihana pinkki pokkari! 🙂 Tuli tuosta mieleen oma vaaleanpunainen armas digikamerani, jonka vaihdoin viime keväänä järkkäriin, kun se otti ja mätkähti lattialle sanoen sopimuksen lopullisesti irti. Tykkäsin pitää pientä pokkaria aina taskussa mukana, isompia vehkeitä ei tule ihan joka päivä raahattua laukussa. Mutta saahan niillä aivan tuhannen hienoja kuvia, kuten sinullakin tässä postauksessa. Tykkään!

 • Reply Anna K. keskiviikko, lokakuu 28, 2015 at 16:58

  Jes, sullakin on ollut vaaleanpunainen ”tyttökamera”! Totta, pikkupokkari menee vaikka taskuun, järkkäri on olkalaukussakin aika tilaa vievä rohjake. Kuvien laatu on tietty ihan toista luokkaa.
  Mutta en aio pinkkiäkään ihan täysin hylätä, siitä tulee vaikka hyvä rantakamera, suolavesipärskeet ja hiekka kun eivät ole ihan parasta järkkärin sisuksille. Ja onhan se niin monta maata kiertänyt mun kanssa.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.