Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ei Baskempi!

Ensimmäistä kertaa olen pikkaisen pettynyt Kroatiasta tultuani. Tämä oli sentään kuudes kerta lempimaassani. Ei niin etteikö meillä olisi ollut kivaa. Toki. Mutta turistien määrä oli jotain aivan käsittämätöntä. Ja niinkuin jokainen itseään matkailijana pitävä bloggaaja, minkäkin inhoan sitä, miten turismi pilaa kohteen, niin että sen alkuperäinen viehätys katoaa jonottamiseen, tönimiseen, ryysikseen, ihmispaljouteen, massaan, joka pakottaa sinut samaan massakokemukseen.

Kappas, joku muukin on kuullut tästä! Kapea ranta oli niin täysi, että osa ihmisistä otti aurinkoa rantakadulla.

Kappas, joku muukin on kuullut tästä! Kapea ranta oli niin täysi, että osa ihmisistä otti aurinkoa rantakadulla. Arvatkaa oliko meidän 12 hengen porukan helppo löytää sopivaa länttiä?

 

Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että Baska oli ihan ok, mutta Kroatiasta moinen ilmaus on kaikkea muuta kuin mihin olen tottunut. Yleensä hehkutan Kroatiaa: ihan mielettömän ihana, siis niin törkeen kaunis, aivan mahtava, mä en kestä jos en pääse sinne heti takas nyt. Niinpä ”ok” on yhtä kuin pikkaisen Baskamainen kommentti.

Baskan kylä oli ihan nätti, kadut kiiltäviksi kulunutta kiveä, talot vanhoja tai tyyliin sopivia uusia, pastellivärejä ja vanhaa kiveä.
Meidän asunto oli keskustassa, turistiroinakaupat alkoivat aivan ikkunan alta, eikä ruokakauppaan tai leipomoonkaan ollut pitkä matka.
Olimme taas suurella perheporukalla matkassa, minä ja kolme siskoani perheineen muodosti näppärän 12 hengen ryhmän. Yllättävän hyvin pääsimme silti syömään iltaisin ravintoloihin (emme tosin aina liikkuneet koko porukalla), vaikka vain kahtena iltana varasimme pöydän ennakkoon.

Nimestään huolimatta Baska on ihan nätti kylä.

Nimestään huolimatta Baska on ihan nätti kylä.

 

Asuimme tässä keltaisessa talossa, aivan keskustassa.

Asuimme tässä keltaisessa talossa, aivan keskustassa.

 

Meidän taloon vei pääkadulta näin kapea kuja!

Meidän taloon vei pääkadulta näin kapea kuja!

 

Syypää siihen, miksi terassimme tuolinpehmusteilla näkyi kissankarvoja. Heti tuntui paljon kodikkaammalta paikalta, vieläpä ihan oman kissani näköinen otus.

Syypää siihen, miksi terassimme tuolinpehmusteilla näkyi kissankarvoja. Tämä aivan oman kissani näköinen otus sai paikan tuntumaan paljon kodikkaammalta.

 

Aamukahdeksalta "meidän" katu oli vielä hiljainen, toista oli myöhään illalla, kun eteenpäin oli vaikea liikkua.

Aamukahdeksalta katu oli vielä hiljainen, toista oli myöhään illalla, kun eteenpäin oli vaikea liikkua.

 

Yhdessä asiassa Baska ylitti kaikki aikaisemmat Kroatia-kokemukseni. Söin joka ilta aivan taivaallisen hyvää ruokaa, enkä todellakaan kehu ruokaa ihan helposti näillä sanoin. Voi olla, että olen myös oppinut tietämään mikä Kroatiassa on hyvää ja niinpä herkuttelin kalalla, simpukoilla, pitsalla, mereneläväpastalla, lampaalla, grillatulla kanalla, tryffelipastalla, friteeratuilla mustekaloilla, prsut-kinkulla (prosciutto-tyyppinen) ja tietenkin jäätelöllä, jäätelöllä ja vielä vähän jäätelöllä.
Joinakin iltoina annoin nenäni johdattaa, jos viereiseen pöytään tuotiin joku ihanan tuoksuinen annos, kysyin tarjoilijalta, mikä ruoka tuoksuu noin ihanasti valkosipulille. Tämä temppu toimii!

Syöminen on niin kivaa! Baska oli kulinaristin toiveiden täyttymys.

Syöminen on niin kivaa! Baska oli kulinaristin toiveiden täyttymys.

 

Krkin saari oli kaunis, ihanan vihreän vehreä vielä elokuussakin, ja siellä riitti näkemistä useammalle päivälle. Teimme retkiä Krkin ja Vrbnikin kaupunkiin sekä meriretken viereiselle Rabin saarelle, joka osoittautui varsinaiseksi aarteeksi. Näistä paikoista kerron ensi kerralla lisää.

Vaikka meri oli erilainen kuin yleensä Kroatiassa, oli se ihana täälläkin. Aaltoja! Uusi kokemus Kroatiassa.

Vaikka meri oli erilainen kuin yleensä Kroatiassa, oli se ihana täälläkin. Aaltoja! Uusi kokemus Kroatiassa.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.