Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ruoka

Helpotusta arkeen Ruokaboksin avulla

2.3.2018

Tammikuun lopussa alkanut uusi työ yhdistettynä miehen vuorotyöhön ja lapsen päiväkotiin on tuonut uusia haasteita arkeemme. Ruokaa ehtii juuri iltaisin laittaa, mutta monesti työpäivän jälkeen ei jaksaisi enää lähteä ruokakauppaan pyörimään ja miettimään mitä ruokaa perheelle laitettaisiin. Kuulostaako tutulta? Uusi arjen pelastajamme on viime vuoden lopulla lanseerattu Ruokaboksi

Kävin tammikuussa keskellä lumimyrskyä muutaman muun bloggaajan kanssa tutustumassa henkilöihin Ruokaboksin* takana, kuulemassa tarinoita suomalaisten arjesta ja maistelemassa herkullisia ruokia kauniissa A.S. Helsingön tiloissa keskellä Helsinkiä.

Maistelimme mm ihanaa bataatti-cashewpähkinäkeittoa, jota oli pakko tehdä jo viikonloppuna kotona uudestaan. Niin hyvää se oli. Reseptin tähän ja muihin ruokiin löytää helposti Ruokaboksin sivuilta.

 

Kotona on ollut helppo tehdä ruokaa ja mitä parasta, kaikki ateriat valmistuvat alle puolessa tunnissa. Ruokaboksiin valitut tuotteet ovat hyvin laadukkaita ja sesonkiin sopivia.

Tässä muutamia kuvia eri viikkojen Ruokaboksista. Näistä ohjeista olemme tehneet ensimmäistä kertaa elämässäni Chili con Carnea, joka oli hyvin maukasta ja sai hyväksynnän myös perheen pienimmältä.

Ruokaboksi kuljetetaan kotiovellesi maanantai iltana. Tilauksen ehtii tehdä keskiviikkoiltaan saakka.

Onko Ruokaboksi sinulle jo tuttu? Nyt tutustumistarjouksena -50% ensimmäisestä boksista koodilla: BOKSI50

*Yksi Ruokaboksi saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

 

 

Matkat

Parhaat lentohinnat Skyscannerin avulla

24.1.2018

Vielä viime viikolla tähän aikaan, luulin viettäväni viikonlopun tavalliseen tapaan kotona yhdessä perheeni kanssa. Saimme kuitenkin ikävän puhelun Kreikasta ja sairastapauksen vuoksi meidän piti päästä lähtemään Kreikkaan hyvin nopealla aikataululla.
Aloin kiivaasti etsiä lentoja ja onneksi Skyscanner tuli ensimmäisenä mieleeni. Pienessä hetkessä olinkin löytänyt meidän kolmen hengen perheelle Lufthansan lennot Helsinki- Ateena- Helsinki. Ennen varausta kävin vielä Lufthansan sivuilla vertaamassa lentohintoja ja siellä samat lennot maksoivat melkein 300 euroa enemmän.

 

Skyscannerin hintahälytys

Hintahälytys kertoo sinulle lentolippujen hintojen vaihtelusta, joten näet milloin hinnat alkavat nousta. Hintahälytyksen avulla saat tiedon heti, kun lentojen hinnat laskevat. Lentolippujen hinnat vaihtelevat koko ajan, mutta Hintahälytys pitää huolen siitä, että sinä olet kartalla. Tiedät siis, milloin hinnat ovat taivaissa ja milloin kannattaa napata parhaat tarjouslennot.

Hintahälytyksen aktivoiminen
Etsi lentoja Skyscannerin matkahaulla, klikkaa hakukentän yläreunassa ”Aseta hintahälytykset” ja lisää sähköpostiosoitteesi. Heti, kun lentojen hinnat nousevat tai laskevat, me lähetämme sinulle sähköpostia. Palvelu on täysin maksuton, ja voit helposti muuttaa lennon tietoja tai poistaa hälytyksen milloin tahansa. Muista, että hintahälytystä varten sinun täytyy valita tietyt lentokentät ja matkapäivät.

 

Nyt ollaan jo takaisin kotona ja matka sujui hyvin. Olen tyytyväinen Lufthansan palveluun ja lennot olivat myös hyvin aikataulussa. Lufthansa huomioi hyvin perheemme pienintä, joka lennolla annettiin palapelejä ja värityskirjoja. Pieni ateria juomineen sisältyi myös jokaiselle lennolle, vaikka meillä oli vain halvin lentolippu varattuna. Lento Saksan kautta tuntui aika pitkälle, kun kesällä on tottunut suoriin lentoihin. Kummallakin kentällä Frankfurtissa ja Münchenissä oli myös hauskat lentokoneen näköiset leikkipaikat lapsille.

Millaisia kokemuksia sinulla on Skyscannerista? Entä lentämisestä Lufthansalla?

Matkat Talo Kreetalla

Rantalomailua Loutrossa

11.1.2018

Loutrossa vietimme kaksi yötä ja kaksi päivää. Saavuimme perille illalla vähän ennen auringonlaskua. Veimme kamppeet hotellille ja lähdimme samantien iltakävelylle tutustumaan kylään ja etsimään mukavaa illallispaikkaa.

Ravintolan löydettyämme viimeinen laiva saapui satamaan ja ankkuroitui siihen yöksi. Nyt täältä ei pois pääsisi enää ennen seuraavaa aamua, ja onneksi siihen ei ollut tarvettakaan sillä Loutro lumosi meidät ihan heti.

Tuntui kuin olisimme olleet pienellä Kreikan saarella, niin saman näköistä kuin Kyklaadeilla valkoisine taloineen ja sinisine ikkunaruutuineen.

Seuraava päivä kului kokonaan rannalla, niin hienot ilmat oli. Lapsi nautti uimisesta sydämensä kyllyydestä ja meistä aikuisista oli mukavaa katsella isojen ja pienien laivojen, taksiveneiden ja kalastusveneiden menoa. Aallot eivät missään vaiheessa kasvaneet isoiksi, niin poukamassa oltiin ja vesi oli aivan ihanan lämmintä vaikka olikin jo lokakuun alku.

Illalla käytiin vielä kävelemässä kylän takana, patikoijien reittiä ottamassa valokuvia ennen kuin aurinko jo laski.

Löysimme taas mukavan illallisravintolan. Asia mikä meidät yllätti oli, että kaikki paitsi lampaan liha oli pakastettua ja tuoretta kalaakaan ei ollut saatavilla. Kylässä ei ole myöskään yhtään leipomoa tai suurempaa kauppaa ja leivät tuodaan päivän ensimmäisellä laivalla Hora Sfakionista. Myös hintataso oli hiukan kalliimpi, mutta se ei parin päivän minilomalla paljon tuntunut.

Lapsen nukkuessa, isoäidin valvonnassa me aikuiset livahdimme vielä drinkille pieneen, mukavaan baariin joka lepäsi parrujen päällä ja niiden alla oli lampuin valaistu vesi. Niin kaunista ja ihanan rauhallista.

Seuraavana aamuna lähdimme aamiaisen jälkeen autolautalla takaisin Hora Sfakioniin ja parin tunnin ajomatka talollemme alkoi.

Loutro oli oikein mukava kohde ja varmasti palaamme sinne joskus uudestaan uudelle minilomalle pariksi kolmeksi yöksi.

 

Matkat Talo Kreetalla

Minilomalle etelä-Kreetalle

5.12.2017

Muutaman epävakaisen lomapäivän jälkeen lähdimme kahden yön minilomalle Loutroon. Loutro on siis pieni kylä, etelä-Kreetalla. Kylästä tekee erikoiseksi sen, että siellä ei ole ollenkaan autoja. Kylään pääsee ainoastaan laivalla tai patikoiden.

Vielä lähtöaamunakin sää myös etelä-Kreetalla näytti hyvin epävakaiselta, joten pakkasimme mukaan hyvin lämpimiä vaatteita.

Taloltamme ajaa Hora Sfakioniin, Libyanmeren puolelle Kreetaa noin kaksi tuntia. Matkalla sää oli vielä pilvinen ja Haniassa satoi. Kun olimme päässeet kipuamaan vuoriston yli, alkoi lämpötila nousta lähemmäs hellelukemia ja aurinko paistoi jo pilvettömältä taivaalta.

Hora Sfakionin satamasta pääsee laivalla eri puolille etelärannikkoa ja myös Gavdoksen saarelle. Menopaluulippu maksoi reilun kympin ja käy kaikkiin laivoihin.

Sunnuntaina laivoja kulki harvemmin, joten ehdimme kierrellä rantakadulla, nauttia ihanassa auringonpaisteessa päiväkahvit ja herkullista juustokakkua ja samalla todistaa Sfakialaisia häitä.  

Laivamatka Loutroon kestää vain noin 20 minuuttia, ja matkan varrella näkee hienoja rantapoukamia sekä kalastus – ja taksiveneitä.

Laivassa oli paljon patikoijia ympäri Eurooppaa, jotka viettävät Loutrossa yön tai pari ja palaavat jalkaisin takaisin Hora Sfakioniin, jonne on pari tuntia matkaa jalan.

Loutroon saapuessamme nähdessäni valkoiseksi kalkitut talot ja siniset ikkunaluukut, tuntui että olisimme saapuneet jollekin pienelle, idylliselle Kreikan saarelle.

Lisää minilomastamme Loutrossa seuraavassa postauksessa.

Onko Loutro sinulle entuudestaan tuttu?