Hanoi

Vietimme Hanoissa viisi päivää ennen kun lähdimme tutkimaan Vietnamia laajemmin. Tarvitsimme muutaman päivän toipumisaikaa bussimatkastamme, ja sitten Reima tulikin kipeäksi. Kun Reima voi jo paremmin, käytimme muutaman päivän asioiden hoitamiseen moottoripyörämatkan aloitusta varten ja kaupunkiin tutustumiseen. Hanoi yllättikin positiivisesti omaleimaisella tunnelmallaan ja mahtavalla ravintolavalikoimallaan! 

Hanoi on kaupunki, jossa viiden miljoonan ihmisen ja rekisteröidyn moottoripyörän läsnäolon huomaa ja kuulee. Kaduilla kävellessä skoottereita ja ihmisiä vilisee jokaisesta ilmansuunnasta ja tietä ylittäessä täytyy vain käyttäytyä mahdollisimman ennakoitavasti ja luottaa siihen, ettei kukaan aja päälle. Kaikesta hälinästä huolimatta Hanoi tuntui myös kotoisalta, kaupungissa oli viileämpää kuin mihin olimme Aasiassa tottuneet, mikä tuntui mukavalta vaihtelulta. Jokapäiväinen pieni sadekaan ei menoa haitannut, ehkä Hanoin helmikuinen ilmasto muistutti meitä etäisesti Suomen alkusyksystä.

Hanoin, kuten muidenkin Vietnamin suurkaupunkien hintataso on selkeästi korkeampi kuin muualla maassa. Hanoissakin on kuitenkin mahdollista pärjätä hyvinkin pienellä budjetilla halutessaan.

Yksi Hanoin tunnelmallisista ravintoloista, Bancong restaurant, jossa oli kauniit maisemat parvekkeelta sekä paras kookoskahvi!

Tekemistä Hanoissa:

Hanoissa saa kulumaan useamman päivän vain kaduilla kierrellen, maistellen leivonnaisia, kookos- ja munakahvia sekä ihmetellen kaupungin kaaosta, joka kuitenkin näyttää toimivan. Majoituimme Old Quarterin alueella, joka oli täynnä tunnelmallisia vanhoja taloja, kahviloita sekä ravintoloita laidasta laitaan. Päänähtävyydet olivat myös vain kävelymatkan päässä. Old Quarterissa on myös paljon kojuja, joista voi tehdä ostoksia.

Katukuvassa näkyi paljon The North Face -outletiksi brändättyjä liikkeitä, mutta suurimmassa osassa huomasi heti, etteivät tuotteet ole aitoja. Näistä saatat löytää kuitenkin suhteellisen hyvälaatuisia tuotteita kohtuuhinnalla.

Old Quarter
Old Quarter

Hanoissa vierailumme aikana sää oli sateinen, mutta se ei menoa haitannut, ja olimme onneksi pakanneet sadetakit mukaan. Sateesta huolimatta hyppäsimme hop on hop off -turistibussiin, mikä oli mukava tapa tutustua kaupunkiin ja sen eri alueisiin.

Yksi Hanoin tunnetuimpia nähtävyyksiä on vanha junaratatie. Ratatie oli ollut suljettuna jo ennen koronaa turvallisuussyistä (turistit pysäyttelivät junia ja aiheuttivat onnettomuuksia innokkaasti kuvia ottaessaan), mutta meidän käydessä tie oli taas osittain auki. Junatielle pääsee, mikäli asioit jossain junaradan varrella olevassa kahvilassa, mutta kulku ratatiellä on rajattu vain kahvilan läheisyyteen, valitse siis paikkasi tarkasti! Kun kävelet ratatien läheisyydessä, ravintoloiden ja kahviloiden työntekijät tulevat hakemaan ja päästävät ”barrikaadien” yli.

Junaratatie oli tunnelmallinen ja siinä oli mukava nauttia kahvit kookosmaidolla, vaikka junaa ei meidän asioidessa tullutkaan. Junien aikataulut löytyvät netistä, mutta ne eivät aina pidä paikkaansa.

Junaratatie

Vierailimme Hanoita tutkiessa kauniilla Hoan Kiem järvellä. Järven keskellä komeilee Ngoc Son -temppeli sekä historiallinen muistomerkki Turtle Tower.

Turtle Towerin muistomerkki

Sitten olikin aika käydä ostamassa The North Fake -takit ja käydä vuokraamassa moottoripyörä seuraavaa seikkailuamme varten, josta lisää seuraavassa postauksessa!

Valmiina matkaan!
Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 12 kesäkuun, 2023 at 09:45

    Mielenkiinnosta kysyn, paljonko takit maksoivat? Toivottavasti löytyivät htvälaatuiset väärennökset, niissä on taatusti huomattavia eroja! Kun kerran vuokrasitte motskan, oletan että lähdette suoraan kohti etelää ja jätätte väliin jotkin pohjoisen kohteet mukaan lukien Halonginlahden?

    • Reply kapularattaaseen torstai, 15 kesäkuun, 2023 at 07:15

      Taidettiin maksaa takeista noin 20 dollaria, hinnan olisi saanut kyllä neuvoteltua varmaan alemmaksikin. Takit tuli kyllä tarpeeseen Vietnamin vuoristoteillä, ja ihan hyvälaatuiset vaikkei mitään aitoa goretexia olleetkaan 😀 Käytiin itseasiassa ensimmäisenä Halonginlahdella! Mutta pohjoinen jäi muuten välistä, ei ollut tarpeeksi aikaa ja sitten siihen vaikutti myös sateinen sää, meille kerrottiin, ettei sinne kannata lähteä ollenkaan ajelemaan, jos sataa 😀

    Leave a Reply