Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mauritius ja paikallista rantaelämää Flic en Flacissa

Lämpö. rentoutuminen ja hiekkarannat. Mauritius lienee yksi perinteisimmistä sun, sea and sand kohteista Intian Valtamerellä, jonne tullaan hakemaan pakoa arjesta ja kerran elämässä koettavaa luksusta. Mauritiukselle voi myös tulla seuraamaan kuhisevan mielenkiintoista paikallista elämää ja viettää rantapäiviä seuraten uskonnollisia rituaaleja, viikonlopun viettoa ja milloin mitäkin juhlia. Kaikkea tätä tarjosi lähirantamme ja oma pieni kylämme Flic en Flac Mauritiuksen länsirannikolla.

Flic en Flac – matkailijoiden ja paikallisten kohtaamispaikka

Flic en Flac sijaitsee Mauritiuksen länsirannikolla parinkymmenen kilometrin päässä saaren pääkaupungista Port Louisista Albionin ja Tamarinin pikkukaupunkien välissä. Toisin kuin Mauritiuksen itä- ja pohjoisrannikon lomakohteissa, täällä matkailu on kehittynyt hitaammin ja kylä on säilyttänyt paikkansa matkailijoiden ja paikallisten kohtaamispaikkana.

Pieni kylä koostuu huokeista grillipaikoista, kiinalaisten pitämistä nuudelitiskeistä ja muutamista matkatoimistoista. Isot resortit aukeavat muutaman kilometrin päässä ja kylän tienoilla lomaa vietetään lähinnä pienissä yksityisomisteisissa Villoissa ja majataloissa. Kun paikallisuus, edullisuus ja sijainti lähellä pääkaupunkia liitetään yhteen upean kilometrien mittaisen rannan kanssa, oma päätös pitää Flic en Flacia loman tukikohtana oli helppo päätös.

Viihtyisää Villa majoitusta

Bookingista varattu Villa Osumare lupasi ilmastoidun huoneen omalla kylpyhuoneella ja aamiaisella sekä yhteiset tilat pienellä uima-altaalla rauhalliselta paikalta läheltä rantaa noin 50 eurolla per yö. Nostan harvoin täällä majoituspaikkoja erikseen esille, mutta tämä Villa oli sen verran viihtyisä hintaansa nähden, että en voi kuin suositella tätä majapaikkaa kaikille budjetilla matkaaville. Huone oli perinteinen, rauhallinen ja ilmastointikin pelasi. Aamupala oli kuitenkin ehkä parasta mitä olen koskaan missään ikinä syönyt. Pöytään tarjoiltu lautasellinen paikallisia hedelmiä sekä juuri paahtimesta tullut leipäpala ja tuore croissant paikallisen vanilja teen ja tuoremehun kanssa oli jotain niin herkullista. Tähän kun yhdistää paikan omistajan hymyn ja kuulumisten vaihdon niin parempaa kokemusta saa hakea. Omistaja pariskunta pyöritti niin sydämellä tätä majataloa, että en tiedä voiko täältä lähteä kukaan ikinä pettyneenä pois.

Monikulttuurista elämää valkoisella hiekkarannalla

Flic en Flaciin tullaan kuitenkin erityisesti sen rannan takia ja siksihän mekin tänne tiemme löysimme. Kahdeksan kilometriä pitkä ranta jatkuu silmänkantamattomiin kohti horisonttia ja vesi on juuri niin turkoosia kuin mainoslehdissä. Jalkatuntuma on odotettua karheampi ja uintia ja kävelyä varten on hyvä omistaa uimatossut. Tämän opin itse kirjaimellisesti haavoittuneen kantapään kautta.

Turkoosia pitkää hiekkarantaa löytyy Mauritiukselta pilvin pimein, mutta Flic en Flacin uimarannasta uniikin tekee kuitenkin sen paikallinen elämä. Flic en Flacin rannan pohjoispäädyn täyttävät kalastajat ja pienet parhaat päivät nähneet paatit. Rantaa vierustavat mäntypuut ja ruoka hankitaan rannan edustalla olevista edullisista ruokakojuista. Muuten rannalla vietetäänkin rentoa aikaa trooppisesta ilmastosta nauttien. Toiset vuokraavat rannalta aurinkotuolin, toiset ottavat kaiken irti pitkistä kävelyistä ja toiset kokoontuvat koko suvun voimin piknikille tai viettämään ystävien kanssa iltaa. Flic en Flacin uimarannalla saattaa nähdä bikinit ja burkan vierekkäin ja sitä ei kyseenalaisteta millään tavalla. Täällä kaikkia kulttuureja ja tapoja kunnioitetaan ja kaikki ovat tervetulleita viettämään juuri sellaista rantaelämää kun parhaakseen näkee. Rantapäivien aikana me näimme sukukokouksia, intialaiset festivaalit ja nuorten iltabileet. Ranta on myös tunnettu saaren kauneimmista auringonlaskuista ja sitä ne todella olivat.

Laadukasta resort elämää Wolmarissa

Flic en Flacin eteläosia reunustaa Wolmarin resort alue, jonne kävelee rantaa pitkin noin puolessa tunnissa. Perinteiset mäntyrannat vaihtuvat istutettuihin palmuihin ja hiljaiseen, lähes elottoman tuntuiseen ilmapiiriin. Intialaiset tanssit jäivät muutaman kilometrin päähän ja edessä avautui rauha ja kaukaa kaikuvat vesijumpan äänet. Tämä on sitä kuplan sisäistä Mauritiusta, jonne tullaan rentoutumaan kauas maailman murheista. Päiväkävelyt Wolmarissa olivat lähes huvittavia. On hassua, kuinka saman rannan varrelta voi löytyä kaksi niin erilaista todellisuutta. Vaikka itse viihdyin huomattavasti paremmin mäntyjen katveessa rannan paikallisessa pohjois päädyssä, ymmärrän hyvin, että Wolmarin kaltaiselle alueelle on oma aikansa.

Näin reissun jälkeen on todettava, että vaikka kävimme katsomassa myös saaren muita rantoja ja yövyimmekin etelässä Blue Baylla, ei Flic en Flacille löytynyt voittajaa. Tänne kannattaa tehdä ainakin päiväretki mikäli haluaa nähdä paratiisirannan täynnä elämänmakuista meininkiä. Jos palaan takaisin Mauritiukselle, teen paluun nimenomaan tänne Flic en Flacin paratiisirannoille.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 30 tammikuun, 2023 at 08:39

    Todella kauniilta näyttävä ranta ja tuo vuori rannan taustalla niin ikään näyttää todella hienolta. Täytyykin pitää Flic en Flac mielessä, kun tuonne joskus päädymme. Olikin muuten hyvä muistutus tuo uimatossut, pitää hankkia sellaiset, ovat varmasti monessa tilanteessa hyödylliset.

    • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 1 helmikuun, 2023 at 15:47

      Flic en Flac on oikein hyvä tukikohta Mauritiuksella, jos haluaa majoittua kauniin rannan edustalla paikallisen elämän keskellä. Tänne menisin itse uudelleenkin takaisin.

    Leave a Reply