Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dominikaaninen Tasavalta – Pohjoisrannikon parhaat lomakohteet

Illat pimenevät ja talvi lähestyy. Mieli matkustaa palmujen alle ja paratiisimaisten hiekkarantojen äärelle. Taustalla kaikuvat bachatan rytmit ja oikein ajatuksiin uppoutumalla voi nenässä tuntea makean rommin tuoksun. Näin syksyllä sopii nostaa esiin Dominikaaninen Tasavalta ja saaren pohjoisrannikon parhaat lomakohteet.

Matkailukuplassa Playa Doradalla

Playa Dorada on resorttien oma temmellyskenttä kultaisen hiekkarannan äärellä. Muusta maasta suljettu alue on täynnä laadukkaita resortteja, golfkenttiä ja viihdettä usealle päivälle. Playa Doradalla lomasta nautitaankin lähinnä muiden matkailijoiden kanssa omassa lomakuplassa ilman paikallista elämää. Ruokailut, viihde ja iltaelämä kun löytyvät vaivattomasti oman resortin alueelta. Kilometrien mittainen Playa Doradan rantakin on ihan vierellä ja ilmaisten kuljetusten päässä.

Alue ei ollut itselleni parasta Dominikaanista Tasavaltaa nähnytkään, mutta ymmärrän sen helppouden, vaivattomuuden ja stressittömyyden loman tukikohtaa valitessa. Playa Dorada on omiaan täydelliselle nollautumiselle paremman luokan hotelleissa. Täällä kaikkien matkailupalveluiden keskellä voi tosiaankin vain levähtää.

Paikallista elämää Sosúassa

Sosúa on elävä pieni kylä ja lähes vastakohta muurien takana sijaitsevalle vartioidulle 20 kilometrin päässä sijaitsevalle Playa Doradalle. Sosúan rantakaupungista löytyy letkeää elämänmenoa, kaikki kaupungille ominaiset palvelut ja kaksi rantaa Playa Alicia ja Playa Sosua. Mototaksit, taksit  ja isot bussit kuljettavat helposti ja edullisesti ympäri Dominikaanista Tasavaltaa.

Sosúa sopii matkailijoille, jotka hakevat paikallista ja jopa hieman rosoista elämänmenoa, edullisempaa majoitusta ja hyviä kulkuyhteyksiä. Sosúassa on valitettavan paljon prostituutiota, mutta näin naismatkailijana tämä ei puistattavan totuuden kohtaamisen lisäksi varsinaisesti häirinnyt omaa menoa. Itse vietin kaupungissa 10 päivää ja olisin voinut jäädä mestoille pidempäänkin. Erityisesti Playa Sosua teki itseeni suuren vaikutuksen kirkkaalla vedellä, lukuisilla ravintolakojuilla ja tuoreilla kookosmehuilla.

Surffareiden Cabarete

Cabareten rantakaupungista löytyy sopivasti hipsterimeininkiä ja surffareille sopivia aaltoja. Pieni kaupunki levittäytyy rannan mukaisesti muodostaen vain muutaman hassun mutta niin elävän kadun. Smoothie baarit, trendikkäät ravintolat ja lukuisat vuokrauskopit pitävät huolen matkailijan viihtyvyydestä. Majoitustakin löytyy moneen makuun.

Cabarete sopii erityisesti surffielämästä ja nuorekkaasta ilmapiiristä pitäville. Pitkä ranta on aallokkoinen ja melko haastava uimiseen. Tänne kannattaakin tulla kokeilemaan uusia vesilajeja ja nauttimaan aktiviteeteista.

Omassa rauhassa Punta Ruciassa ja Cayo Arenassa

Pitkien maalaisteiden päässä keskellä ei mitään turkoosin meren ja valkoisen hiekan edustalla avautuu Punta Rucian pieni lomakylä. Alueelta löytyy paljon eko-hotelleja ja pieniä viihtyisiä lodgeja, joissa viettää lomaa omassa rauhassaan. Punta Rucia on myös portti mangrovemetsiin sekä Cayo Arenan pienelle paratiisisaarelle ja riutoille keskellä merta. Näin ollen alue sopii hyvin matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita sukelluksesta, rantaelämästä ja omasta rauhasta.

Vehreä paratiisi Samanan niemimaa

Samanan niemimaa aivan Dominikaanisen Tasavallan pohjoisrannikon itäisessä osassa on yhdistelmä upean vehreää luontoa ja kauniita rantapoukamia. Samanassa kannattaa lähteä veneajeluille bongailemaan valaita, vaeltaa vesiputouksille ja ottaa rennosti kuvan kauniilla uimarannoille. Jos täytyy mainita Dominikaanisen Tasavallan idyllisin kolkka on se varmastikin juuri Samana.

Löytyikö sinulle sopivaa mielenmaisemaa näistä lomakohteista? Minä suuntaisin uudemman kerran Sosúaan ja Samanan niemimaalle.

Tutustu myös ensikertalaisen vinkkeihin tästä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 19 elokuun, 2022 at 19:19

  Olen käynyt Karibialla vain Kuubassa. Dominikaaninen tasavalta kiinnostaisi Karibian kohteista seuraavaksi eniten, mutta ihan heti ei varmaan Karbian suuntaan tule lähdettyä. Kuulostaa ja näyttää kyllä hienolta paikalta!

  • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 22 elokuun, 2022 at 11:46

   Minä taas haaveilen näin Dommareiden jälkeen Kuubasta. 🙂
   Dominikaaninen Tasavalta oli ihana ja uskon, että Kuubasta löytyy samoja rytmejä.

  Leave a Reply