Rauhallinen matkavuosi 2021

Jos viime vuonna elettiin kotimaanmatkailun kultavuotta, niin tämä vuosi on kyllä ollut kotoilun ja isojen tavoitteiden kultavuosi. Viime vuoden valmistumisen johdosta, tänä vuonna oli aika hankkia vakituinen oman alan työpaikka sekä ostaa ihka oma ensimmäinen koti. Näin siis kaiken koronamyllerryksen keskellä tämä vuosi on pyhittynyt kodin rakentamiselle, oman tietotaidon kasvattamiselle ja rauhoittumiselle.

Tammikuu – Helsinki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tammikuu alkoi pikaisella ostosmatkalla Helsingissä. Muutaman päivän ostosmatka sisälsi kauppakeskusten lisäksi virkistäviä kaupunkikävelyjä, hyvää ruokaa ja rentoutumista hotellilla. Tämä oli ihana irtiotto ennen uusien opintojen ja töiden aloittamista.

Helmikuu – Rovaniemi

Ystävänpäivä viikonloppu oli tänä vuonna astetta spesiaalimpi, kun viikonloppu vei Rovaniemelle yöpymään Arctic SnowHotellin lasi-igluun ja ihmettelemään yöllisiä revontulia.  Samaisella matkalla ehdimme vierailla lumihotellissa sekä tutustua Rovaniemen mahtavaan ravintolatarjontaan.

Maaliskuu – Iso-Syöte 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viikonloppureissut saivat jatkoa maaliskuun loppupuolella, kun suuntasimme pienellä kaveriporukalla kohti Iso-Syötettä. Viikonlopun aikana ehdimme tutustua Teerivaaran kierrokseen lumikengillä sekä vedellä off roadia kohti Iso-Syötteen huippua. Vaikka kelit olivat jo keväälle ominaisen leppoisat, ei tällä reissulla jääneet odottamani tykkypuutkaan näkemättä. Ne ovat Syötteellä aivan huikeat!

Toukokuu – Rovaniemi ja Porvoo

Toukokuussa koitti sekä äitienpäivän pieni yllätysmatka Rovaniemelle sekä Helatorstain täyttämä lähes pidennetty viikonloppu Uudellamaalla. Äitienpäivän parhautta oli päästä vihdoin yöpymään tunnettuun Arctic Light hotelliin sekä herkuttelemaan jo aiemmin hyväksitodetuissa Rovaniemen ravintoloissa. Helatorstain etelän reissu kului vastaavasti ihmetellen juuri puhjenneita kirsikankukkia, päiväreissulla Kukuljärvellä ja nauttien aivan mahtavista helteistä. Tämä reissu oli kertakaikkinen sukellus kesään!

Kesäkuu – Koli ja Mallorca

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäkuussa koitti odotettu parin viikon loma, jonka aikana ehdin pyörähtää sekä Kolilla juhlimassa syntymäpäiviä että lennähtää ensimmäiselle korona-ajan ulkomaanmatkalleni Mallorcalle. Mallorcan reissu jännitti etukäteen, mutta jo heti ensimmäisenä lomapäivänä jännitys laski ja sama vanha matka innostus täytti ihan jokaisen mahdollisen sopukan.

Heinäkuu – Home sweet Oulu

Heinäkuu tuli vietetty monien muiden kuukausien tapaan kotona. Heinäkuu kuitenkin suosi ihanilla kesäkeleillään sen verran ahkerasti, että vapaa-aika tuli vietettyä enemmän ulkona kuin kotona. Pyöräretkiä lähiseuduille, myöhäisiä iltoja rannalla sekä perinteeksi muodostuneita sukujuhlia. Ihana kesäinen kuukausi!

Elokuu – Matkakohteena uusi koti 

Elokuussa koitti jännittävä päivä, sillä kirjoitin ensimmäisen oman asuntoni kauppakirjat. Nimen laittaminen paperiin oli suuri hyppy uuteen ja antoi samalla aineksia alkaa haaveilla uuden kodin sisustuksesta sekä suunnitella muuttoa.

Syyskuu – Lieksa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syksyn pimenevät illat saivat haaveilemaan ruskaretkestä, jonka myötä löysin itseni mökkeilemästä Pielisen rannalta Lieksasta. Viikonloppuun mahtui saunomista, auringonlaskun ihailua omalla rannalla sekä pientä retkeilyä Ruunaan retkeilyalueella. Ihania rentouttavia hetkiä arjen keskelle.

Joulukuu – Teneriffa

Loppuvuosi on juossut hurjaa vauhtia muuttaessa ja uutta kotia laittaessa. Itsenäisyyspäivä tarjosi kuitenkin yhden ylimääräisen vapaapäivän, jonka päätin yhtään miettimättä hyödyntää matkalla kohti Teneriffaa ja sukulaisia. Muutaman kuukauden aikana maahantulorajoitukset Espanjaan tuntuivat höllentyneen ja matkustaminen oli jo lähes kuin ennen vanhaa täysine lentokenttineen. Tämä aurinkotankkaus tuli juuri oikeaan saumaan ja antoi toiveita myös tulevalle vuodelle.

Näin siis vuoden 2021 viimeisenä päivänä toivon todella, että ensi vuonna ansaitut lomapäivät täyttyisivät mitä mahtavimmilla seikkailuilla, ystävien näkemisellä ympäri maailmaa sekä ikimuistoisilla hetkillä yhdessä.

Mitä mahtavinta uutta vuotta kaikille sinne ruudun toiselle puolelle!  

Lue täältä muiden vuosien koonnit: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 20182019,2020.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 31 joulukuun, 2021 at 18:00

  Me kävimme myös Ruunaan ratkeilyalueella tänä vuonna, lokakuun alkupuolella. Lehdet olivat juuri ehtineet tippua puista, mutta paikka oli silti upea. Pitää kuitenkin lähteä uudemman kerran pari viikkoa aiemmin, jolloin ruska on upeimmillaan. Hieno paikka joka tapauksessa.

  • Reply Katja / Historia de Viajes lauantai, 1 tammikuun, 2022 at 15:21

   Ruunaa on kyllä upea, vähän sellainen salainen kätketty helmi tuolla alueella. Ruska-aika on todella kaunista, joten suosittelen ehdottomasti joskus kun Itä-Suomeen suuntaatte noihin aikoihin niin katsomaan maisemia. 🙂

 • Reply Menninkäinen perjantai, 31 joulukuun, 2021 at 22:17

  Onko mulla mennyt ihan ohi sun uusi koti? Onnea ”vähän” jälkikäteen! (puolustaudun hämäläisyydellä) Ja uudet opinnot? Mitä opiskelet? Musta tuli syksyllä it-opiskelija ja epäilyistäni huolimatta olen saanut kivasti opintopisteitä kasaan työn ohella.
  Vähän käy kyllä kateeksi sun sopivan strateginen sijainti Suomen kartalla. Mikäs sieltä on tehdä reissuja Rovaniemelle ja Iso-Syötteelle…
  Toivon reissurikasta ja elämystentäyteistä alkavaa vuotta!

  • Reply Katja / Historia de Viajes lauantai, 1 tammikuun, 2022 at 15:20

   Tänä vuonna blogi on jäänyt niin vähälle, että täällä ei ole tainnutkaan tulla mainittua mitään uudesta asunnosta, opinnoista tai paljon mistään muustakaan. Jospas uusi vuosi myös kirkastaisi tätä alustaa maailman toivottavasti samalla auetessa.

   Muutin tosiaan omaan asuntoon muutama kuukausi takaperin ja tämä on niin ihanaa! Saa lämmittää ja sisustaa niin kuin itse haluaa. 🙂 Opintoni ovat suuntautuneet markkinointiin, jonka parissa tällä hetkellä myös päivittäin työskentelen. Opiskelun into on kyllä aina läsnä, joten saa nähdä mitä sitä tulevana vuonna keksiikään. 🙂

  Leave a Reply