Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alkuvuoden upeimmat 2021

Vuosi on jo yli puolen välin ja heräsin tässä kesälomani viime metreillä, että minullahan on myös matkablogi. Blogi, joka on uinunut viimeiset neljä kuukautta motivaation puutteesta kirjoittamiseen ja ainaiseen kotimaanmatkailuun. No nyt olen täällä ja tarkoitus olisi palata linjoille säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ja voi kuinka tähän alkuvuoteen on taas saanutkin mahdutettua kaikkea ikimuistoista. Jos viime vuosi kului enemmän tai vähemmän epätoivossa, tässä vuodessa on jo ollut toivoa! Erityisesti mennyt kesälomani on räjäyttänyt koko potin täydellisellä onnentunteella. Ennen kuin kuitenkaan sukellan syvälle matkojen tarinoihin, vinkkeihin ja hetkiin, ajattelin jakaa teidän kanssanne viidellä kohdalla millaisia elämyksiä alkuvuosi onkaan pitänyt sisällään.

Syötteen maaliskuiset tykkylumimaisemat

Suuntasimme maaliskuussa pienellä kaveriporukalla viikonlopun viettoon parin tunnin ajomatkan päähän Syötteelle. Syötteellä ihmettelimme kauden viimeisiä tykkypuita ja lumimaisemia. Pariin päivään saimme ujutettua lisäksi kaksi erilaista lumikenkäretkeä räntäsateesta hyytävän arktiseen tuuleen ja upeisiin näköaloihin. Teimme mökillä hyvää ruokaa, saunoimme ja kävimme iltakävelyillä ihailemassa pimentyvää hiihtokeskusta ja sen valoja. Arjen luksusta ja elämän pieniä hetkiä.

Äitienpäivä ja stay cation Arctic Light hotellissa Rovaniemellä

Pitkä vuosi ilman ulkomaanmatkoja ja elämän seikkailuita vaati sen, että halusin yllättää oman äitini edes jonkinlaisella pienellä matkalla. Kun ArcticLight hotelli Rovaniemellä tarjosi öitä naurettavan halpaan hintaan en epäröinyt tarttua tarjoukseen. Hotelli oli kerrassaan upea ja yllätetty tyytyväinen viikonlopun maiseman vaihdoksesta. Tähän hotellikokemukseen tulen vielä palaamaan tarkemmin täällä blogissa.

Kirsikankukkien kirkkaus ja helatorstain helle Helsingissä 

Helatorstai tarjosi ylimääräisen vapaapäivän, jonka halusin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Niinpä heti keskiviikkona työpajapäivän loppuessa oli aika suunnata lentokentän kautta taivaisiin ja kohti eteläisen Suomen upeaa kukkaloistoa. Täydellinen ajoitus nähdä Roihuvuoren kirsikkapuisto täydessä kukassaan ja nauttia kesäkauden ensimmäisistä helteistä.

Kesäkuinen Koli

Kesäkuu alkoi upeilla syntymäpäiväjuhlilla Kolin kansallismaisemissa paljussa loikoillen ja hyvin syöden. Helle hurmasi tämänkin matkan aikana, eikä upeat järvimaisemat uusine retkeilyreitteinenkään jättäneet kylmiksi. Kolin maisemissa on aina oma taikansa.

Unelmien kesäloma Mallorcalla

Vietän tänään kesälomani viimeistä päivää kotiinpaluun karanteenissa kehoni joka sopukka täynnä onnea ja iloa. Vaikka matkailu onkin ollut kovan arvostelun alla erityisesti täällä Suomessa, päätin lähteä viikon varoitusajalla Mallorcalle ja nautin ihan jokaisesta hetkestä tuolla kauniilla saarella eläen Espanjalaista unelmaani. Tämä reissu toimi myös motivaationa ja on yksi suurin syy sille miksi haluan palata myös tänne blogin puolelle tarinoineni nyt heti takaisin.

Tulevia reissuja?

Kaukana ovat ne ajat kun reissuja ja lomia suunniteltiin vuosien taakse ja bucketlist päivittyi milloin mistäkin. Tämän syksyn teema jatkuukin siis samalla spontaaniudella kuin alkuvuosi. Päivä ja hetki kerrallaan olen varma, että myös tälle syksylle on luvassa pieniä irtiottoja sekä ikimuistoisia pieniä hetkiä. Tästä on hyvä jatkaa. <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anssi perjantai, 2 heinäkuun, 2021 at 17:35

  No niin, tervetuloa takaisin ja alahan kirjoittaa niitä espanjoita sitten. Perässä tullaan, vaikkakaan ei ihan Mallorcalle! 😀

  • Reply Katja / Historia de Viajes sunnuntai, 4 heinäkuun, 2021 at 10:02

   Kiitos Anssi. Mallorcaa kyllä tiedossa heti kun kelit täällä kotonakin huononevat ja ehtii istua koneen äärelle. 🙂
   Ja oikein hyvää matkaa sinulle!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 4 heinäkuun, 2021 at 17:28

  Syötteellä oltiin mekin, tosin jo helmikuussa. Muutenkin on tullut reissattua paljon kotimaassa, erityisesti piilokojussa kuvailemassa eläimiä. Ulkomailla ei olla tänä vuonna käyty, mutta saapa nähdä toteutuuko vielä loppuvuonna joku spontaani reissu.

  • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 7 heinäkuun, 2021 at 09:52

   Viime vuosi on kyllä ollut varsinaista kotimaanmatkailun kulta-aikaa! Ja ilmeisesti myös tästä kesästä on tulossa vilkas. Minä kaipasin vaihtelua, ja kun alkukesästä Espanjan tilanne oli hyvä en epäröinyt lähteä.

   Mukavaa kesää matkoineen teille! 🙂

  Leave a Reply