Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruokamatka Manchesterissa

Manchesterista tulee varmasti monille ensimmäisenä mieleen jalkapallo ja teollisuudesta nuhjuuntunut kaupunkimaisema. Mutta kuoren alla on niin paljon muutakin. Yksi näistä asioista oli ruoka, ruokapaikat, baarit, kahvilat ja yleensäkin joka kulman takana sijaitsevat ravintolat, joissa olisi saanut mahan täyteen ja suut makeaksi. Kolmeen päivään ei tietenkään jokaista Manchesterin kuppilaa ehtinyt kiertää, mutta huolellisella taustatyöllä uskon että löysimme juurikin ainakin tälle seurueelle sopivimmat Manchesterin parhaimmat ruokapaikat ja elämykset. Tältä näytti siis ruokamatka Manchesterissa.

Aamupala – Muna-pekonia, hipsteri toastia, vegaanilättyjä vaiko lihapataa?

Aamupala on aina oma suosikkini. Kotona se on aina kaurapuuroa, mutta lomalla voi aina tehdä poikkeuksia. Kolmen päivän lomaan mahtui tietenkin siis kolme aamupalaa, jonka myötä saanen esitellä teille myös kolme vartenotettavaa aamupalapaikkaa Manchesterista. Ja koska tämä matkaseurue koostui kahdesta henkilöstä, saimme toki kokonaisuudessaan kuusi erilaista aamupala-annosta eteemme loman aikana nautittavaksi ja kokeiltavaksi.

Cafe North ja täydellinen avokado leipä

Jos minulta kysytään reissun ehdotonta suosikkia, on se ehdottomasti Cafe North, jonka avocadoleipäset sitruunalla, tuoreilla kirsikkatomaateilla ja uppomunilla oli jotain sellaista ettei ole pitkään aikaan tullut koettua. Kun tämän makukokonaisuuden huuhteli alas vielä tuorepuristetulla appelsiinimehulla, enempää en olisi voinut toivoa. Paikka itsessäänkin oli perinteisen ulkonäkönsä kätköissä oikein viihtyisä ja näkisin itseni käymässä täällä ihan kaakaokupillakin.

Lista: https://www.cafenorth.co.uk/menu

The Coffee Pot – Perinne aamiaisesta merentakaisiin lättyihin

The Coffee Pot on rankattu monen monituisissa listoissa Manchesterin parhaaksi paikaksi peri Brittiläisen aamupalan nauttimiseen. Koska tämä oli kaverille elinehto menimme toki paikan päälle katsomaan miten munat ja pekonit papuineen on lautaselle oikein aseteltu. Kaveri oli tyytyväinen ja minä olin tyytyväinen toiseen ääripäähän nimittäin makeisiin amerikkalaisiin pannukakkuihin, jotka valmistettiin vieläpä vegaanisena. Iso kasa lättyjä marjoilla, hillolla ja kruunattuna kookoslastuilla oli ihanan överi aloitus loma-aamuun. Ehdottomasti jatkoon siis. Sekä Brittilautanen, että vegelätyt.

Lista: https://www.thekoffeepot.co.uk/menus

Pot Kettle Black – Kahvila aamupala

Pot Kettle Black kahvila sijaitsee ihanassa miljöössä vanhassa rakennuksella aivan pääkadun varrella. Söin itse täällä toisen avocado leivän, joka ei enää millään vetänyt vertojaan Cafe Northin tarjoilulle. Tämä oli niin pieni, että melkein hintaan nähden alkoi itkettää. Kaveri sen sijaan tilasi jonkin sortin itämaisen jauhenlihapadan, joka oli kaikin puolin hyvin mielenkiintoinen. En tiedä pidinkö tästä itse aamupalana. Sen sijaan jälkiruoaksi tilaamamme suolakinuski brownie oli makuja räiskyvä ja niin mukavan makea, että melkein suosittelisin tätä paikkaa kahvilana makean ennemmin kuin suolaisen kera. Aamupalaa menisin ensi kerralla nauttimaan jonnekin muualle, sillä Manchesterin taso on oikeasti niin korkea.

Lista: https://www.potkettleblackltd.co.uk/barton-arcade/about/#

Sunday roastia ja kaupungin parasta illallisburgeria

Loma ja eri tasoiset illalliset kuuluvat myös kaupunkilomilla hyvin yhteen. Tällä lomalla me söimme kaksi hyvin erilaista illallista oikeastaan ihan sattumalta. Sunday Roastia vanhassa tyylitellyssä kivitalossa, sekä mehukasta burgeria baarimaisen hipsterissä ilmapiirissä.

The Refuge ja Sunday Roast

The Refugen miljöö on ihanan tyylitelty. Vanha kivitalo on täynnä kauniita yksityiskohtia kattokruunuineen ja tila on jaettu erinomaisesti erilaisiin osiin. Baaripuoli on avoinna kaikille ilman pöytävarauksia, talvipuutarhan puolella voi istuskella nauttien kasveista, mutta me halusimme tänne nimenomaan syömään illallista illallistilan puolelle. Refuge vaatii melkeinpä pöytävarauksen ainakin kiireisinä viikonloppuina. Tämän opimme kantapään kautta kun yritimme paikalle ilman, mutta päädyimme sitten tekemään varauksen seuraavalle päivälle sunnuntaille sopivasti Sunday Roastia nauttimaan. Tuo ihanan Brittiläinen annos oli suunniteltu kahdelle ja maksoi 39 puntaa. Pidimme tätä hyvin kohtuullisena sen laatuun ja koko paikan tyyliin nähden. Ihmettelen edelleen miten näin perinteisestä kotiruoasta olikin saatu aikaan näin maukas kokonaisuus. Myös palvelu täällä oli moitteetonta. Ihana paikka, josta haluan vielä joku päivä testata myös baarin puolen!

Lista: https://www.refugemcr.co.uk/menus/

Almost Famous ja mehevät burgerit

Mikään loma ei ole itsensä ilman pientä hampurilaishetkeä suussasulavine makuineen. Manchesterissa valikoimaa olisi ollut enemmänkin, mutta loppu viimein valitsimme testattavaksi Almost Famousin burgerit. Myös tänne oli viikonloppuna 45 minuutin jono, mutta päätimme odottaa sillä nämä burgerit oli saatava. Yhteisistä tiloista yläkerrasta löytyi baaritila, jonne pöydän vapautumista sai mennä odottamaan. Baari mainosti arki-iltojen happyhouereita, mutta väkeä oli kuin pipoa viikonloppuna ilman alennuksiakin. Yhtien juomien jälkeen saimmekin tekstiviestin meille valmistuneesta pöydästä ja siirryimme takaisin alakertaan itse hampurilaiskokemusten pariin.

Vaikka paikka oli aivan tupaten täynnä, palvelu oli ripeää, ruoka tuli nopeaa ja ne hampurilaiset olivat todella suussasulavia ja niin isoja. Tilasimme ristikkoperunoita, sekä perinteiset pekoni-juusto ranut kylkeen ja voin sanoa, että täältä ei voinut lähteä kuin onnellisena mahaa laahaten. Hinta oli hiukan korkea 20 puntaa ranujen ja juoman kanssa, mutta ehdottomasti koko rahan arvoinen. Ihan piti jälkikäteen miettiä, olenko koskaan aiemmin syönyt näin hyvää burgeria ja täytyi todeta että tämä kokemus meni ehdottomasti sinne kokemusten kärkikasteihin.

Lista: http://www.almostfamousburgers.com/index.html

Ja niitä muita burgerpaikkoja… Jos meillä olisi ollut aikaa olisimme halunneet testata myös Solitan ja V Rev Vegan Dinerin, joka sanoo tarjoilevansa kaiken vain ja ainoastaan vegenä.

Drinkkejä ja iltapäiväteetä kattoravintoloissa

Kattobaarit ja ravintolat kuuluvat suurkaupunkeihin ja niitä pitää päästä kurkkailemaan aina mahdollisuuden eteen tullessa. Yllättäen tämäkään ei ollut haaste Manchesterissa, joka onnistui yllättämään useilla korkeilla pilvenpiirtäjillä ja mahdollisuuksilla maisemien ihailuun. Loppujen lopuksi päädyimme käymään kahdessa eri tornissa.

Cloud 23 ja iltapäiväteetä panoraamanäkymillä

Beetham tornista Hilton hotellin yläkerrasta löytyy Cloud 23 ravintola, joka on tunnettu sekä cocktaileistaan että perinteisestä iltapäivätee kattauksestaan. Me varasimme pöydän etukäteen iltapäiväteelle auringonlaskun aikaan ja saavuimme paikalle ajallaan. Palvelussa oli kuitenkin hieman toivomisen varaa, sillä joko se oli nuori ikä ja päivän aikana rähjäytynyt ulkomuoto tai muuten vain huono organisointi, sillä jouduimme odottamaan palvelua reilun puolituntia ennen kuin pääsimme itse asiaan ja saimme vihdoin tarjoilijan. Tämän jälkeen homma alkoikin luistaa ja itse iltapäivätee oli paljon täyttävämpi ja herkullisempi kun olisimme ikinä voineet kuvitella. Kallis hinta ei kuitenkaan vastannut palvelua, joten vaikka paikka oli idyllinen ja ruoka ja tee maukasta, laski tämä sen verran pisteitä että en tiedä palaisinko toisten.

Lista: https://www.cloud23bar.com/

20 Stories – Cocktail Bar

En liioittele, jos sanon Spinningfieldsin alueelta löytyvästä 20 stories ravintola-baarista olevan Manchesterin parhaimmat ja tunnelmallisimmat näkymät. Pienet yksityiskopit, ulkona oleva rooftop puoli ja rauhalliset ravintolatilat loivat aivan uskomattoman tyylikkään tunnelmallisen kokonaisuuden, jossa oli vielä kaiken lisäksi ihanan paljon elämää viikonloppuisena alkuiltana. Ylös kivutakseen ei tarvitse pöytävarausta, eikä sinne ole myöskään minkäänlaista hissimaksua. Me ostimme juomat, istuimme alas riipputuoliin tuijottamaan tummenevaa kaupunkisiluettia ja nauttimaan loma illasta. Kuitenkin periaatteessa ylös voisi myös kivuta ihan vain maisemienkin takia, jos budjetti ei anna periksi ostaa ylhäältä yhtään mitään. Tätä voin kuitenkin suositella kaikille panoraamanäkymistä pitäville.

Lista: https://20stories.co.uk/

Herkuttelua överipirtelöillä ja joulumarkkinoilla

Tällaista mahtui siis muutamaan päivään ja pakko vielä mainita ne kaikki ihanat herkut joulutoreilla, joissa Manchester onnistui yllättämään myös positiivisesti. Näistä kokemuksista voit lukea täältä. Joulutorien lisäksi Manchesterin övereimmät pirtelöt löytyivät Black Milk Cerealista, jonka listalla komeili elämäni parhaimpiin kuuluvien pirtelöiden lisäksi varteenotettavia överivohveleita. Tämä jos joku oli hyvä tapa päättää pieni kaupunkiloma ja selättää makeannälkä pienen hetken ajaksi.

Tällaista siis Manchesterissa ja melkeimpä voin siis sanoa, että kaikille löytyy kaikkea ja edes minunlaiseni nirson tuskin tarvitsee nähdä nälkää. Hyviä ruokamatkoja Manchesterissa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply