Viikonloppu talven ihmemaassa Ylläksellä

Kävin siellä viime vuonna retkeilemässä Huskyjen kanssa, ja palasin tänä vuonna apajille. Ylläkselle nimittäin. Jos viime vuoden talvinen luonto suli käsiin, niin tästä vuodesta ei voinut todellakaan sanoa samaa. Ylläksellä odotti täydellinen talven ihmemaa ja sinne ehtii vielä suunnata ihan tämän hiihtolomankin puitteissa.

Itse kävin siis apajilla viime viikonloppuna juuri sopivasti ennen pohjoisen hiihtolomia tapaamassa ystävääni. Koska aika on tällä hetkellä vähän kortilla, päätin hypätä punaisen edullisen yöbussin kyytiin ja saapua perille lauantai aamuna ja vastaavasti lähteä heti maanantai aamuna takaisin kohti Oulua.

Ja niin… viikonloppu oli kertakaikkisen täydellinen. Aurinko paistoi ja ehdimme noiden parin päivän aikana valloittaa ensin omin pikku jalkoinemme Kesänkitunturin ja seuraavana päivänä Kukastunturin liukulumisuksia testaillen. Näin ensimmäistä kertaa elämässäni tykkylumipuita ja viimeisenä iltana meitä hemmoteltiin luonnon omalla valoshowlla jollaista en ole vielä koskaan nähnyt, vaikka puolivälissä Suomea asunkin. Söimme hyvin, nukuimme sen minkä ehdimme, mutta ennen kaikkea ai että oli taas ihana pitkästä aikaa tavata ystävää ja vaihtaa kuulumisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomi siis näytti taas tälläkin reissulla parastaan ja kun meno-paluu bussilipun saa kerta 25 eurolla, ei tämä varmasti jäänyt tältäkään erää viimeiseksi talvireissukseni Lapissa. Pakko myös kiittää ja antaa proviikat @minzkis kaikista kuvista, joissa olen itse. Niin hyvin nämä kuvastavat sitä täydellistä säätä ja lähilomaa parhaimmillaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen maanantai, 2 maaliskuun, 2020 at 20:21

  Ei tää ei oo enää reilua… KAIKKI on kai olleet viime viikolla Ylläksellä… Noissa todellakin satumaisissa maisemissa! Oli täälläkin hiihtolomaviikko ihana ja aurinkoa piisasi, mutta lumi… Nyyh…

  Olis niin huikean hienoa päästä keväthangille joko pääsiäisenä tai vappuna. Tän talven hiihtosaldo on niin surkea, että se tarttis päivitystä.

  • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 2 maaliskuun, 2020 at 20:57

   Munkin hiihtosaldo on tältä talvelta nolla, sillä ei täällä Oulussakaan ole voinut säillä kehua vaikka meillä onkin koko talven lunta ollut. Mutta Ylläs oli kyllä ykkönen ja sää oli aivan uskomattoman epätodellisen hyvä. Voi kyllä meidän Lappi on ihana!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 6 maaliskuun, 2020 at 16:47

  Näyttääpä kauniilta! Tuota lumimäärää on oikeastaan vaikea edes käsittää näin eteläisessä Suomessa talven viettäneen näkökulmasta.

  • Reply Katja / Historia de Viajes perjantai, 6 maaliskuun, 2020 at 18:35

   Lumimäärää on vaikea käsittää ihan jo täältä Oulun näkökulmastakin katsomalla. Meillä kuitenkin on koko talven ollut valkoinen maa täällä. Lappi on kyllä ihmeellinen paikka!

  Leave a Reply