Suomen suurin matkablogiyhteisö

Postikortti Dominikaanisesta Tasavallasta

Trooppinen lämpö, kirkkaat vedet ja ilmassa soljuva merenguen, liikenteen ja espanjan äänimaailma. Iloisia hymyjä, halpaa maukasta ruokaa ja joka paikassa tarjoiltavaa rommia. Tätä on ollut ensimmäinen hyvin vietetty viikko Dominikaanisessa Tasavallassa.

Tämä kauan odotettu kahden viikon loma palmujen alla on tähän mennessä täyttänyt odotuksensa. Edellä mainittujen asioiden lisäksi olemme majoittuneet Sosuan kaupungissa, tehneet reissuja läheiseen Puerto Platan kaupunkiin värikkäisiin taloihin tutustumaan, sekä suunnanneet itäiselle rannikolle Samanan niemimaalle ihmettelemään vehreää luontoa ja vaaleina hohtavia rantoja. Kovasti olisi halua lähteä käymään myös kyläkierroksella ja jopa pääkaupungissa, mutta pahasti näyttää siltä ettei täällä näin off seasonina ole valmiita retkiä tarjolla kyseisiin kohteisiin ja molemmat olemme kokeneet haasteellisiksi suorittaa päivässä omatoimisesti. Santo Domingo vaatisi varmasti ainakin kaksi päivää!

Mutta vielä viikko edessä täällä palmu paratiisissa, jonka jälkeen palaan karibian juttujen pariin enemmän täällä bloginkin puolella. Tällä hetkellä reissua voi seurata ajankohtaisemmin Instagramissa. Jo nyt voin kyllä kuitenkin todeta, että vaikka Aasiankin rantakaupungit ovat olleet ihan kivoja, olen sydämeltäni ainainen latino ja täällä jos jossain on sielu levännyt ihan kunnolla.

Qué pura vida <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 27 tammikuun, 2020 at 19:14

  Nyt olisi kyllä mahtavaa päästä lämpimään, mutta muutama kuukausi on nyt vain värjöteltävä. Onko tuolla muuten ollut tähän aikaan vuodesta (tai ylipäätään?) tarjolla snorklausretkiä? Ollaan oltu Karibian saarista toistaiseksi vain Kuubassa. Periaatteessa kiinnostaisi tutustua laajemminkin, mutta vaikeaa valita tiettyä saarta ja kohdetta! No tuskin siellä huonoja vaihtoehtoja edes on.

  Kuvat näyttävät muuten mukavan vehreiltä eikä maisemissakaan mitään vikaa ole!

  Mukavaa loppulomaa sinne lämpimään! 🙂

  • Reply Katja / Historia de Viajes perjantai, 31 tammikuun, 2020 at 00:18

   Tammikuu on aina ihanaa aikaa matkustaa kun kotona on niin kylmää ja erityisesti pimeää.
   Ainakin täällä pohjoisrannikolla on ollut hyviä snorklailupaikkoja. Jo ihan Sosuan rannalta kun vähän ui avomerelle päin näkyi jonkin verran kaloja ja korallia. Cayo Paraiso oli sen sijaan ihan täydellinen paratiisi kalojen tiirailuun. Tänne siis retki jos yhtään snorklaus kiinnostaa!
   Sen sijaan Costa Doradalle tai Cabareten rannoille ei nyt ainakaan omalla kokemuksella kannata kalojen perässä suunnata.

   Samanassa on ilmeisesit hyviä maastoja, mutta omasta mielestäni ainakin Bacardi saarella näkymät eivät olleet yhtä hyvät kuin tuolla Cayo Paraisolla. Ja etelän rannoista en tosiaan osaa sanoa, kun emme ole sinne ehtineet.

   Merenalaisen elämän lisäksi luonto on tosiaan ollut ihanan vehreää ja varsinkin Samanassa se oli kerrassaan hurmaavaa. Dommarit muutenkin siitä hyvä kohde täällä Karibialla, että on yllättävän iso ja monipuolinen saari. Kuubaan minäkin haluan joskus vielä!

 • Reply Eveliina maanantai, 27 tammikuun, 2020 at 23:37

  Aaah. Näyttääpä meri ja aurinkoiset maisemat ihanilta. Kivoja kuvia! Näitä katsellessa tekee mieli itsekin suunnitella jotain matkaa lämpimään tai ihan minne tahansa, jossa saisi ottaa hetken irtioton arjesta. Mukavaa lomailua sinne. 🙂

  • Reply Katja / Historia de Viajes perjantai, 31 tammikuun, 2020 at 00:19

   Kiitos Eveliina! Kyllä täällä on tosiaan kelvannut aurinkoa ja lämpöä tankata oikein kunnolla. Jospa sitä sitten kotiin palatessakin päivät olisi jo pidentyneet hieman. (:

 • Reply Marimente perjantai, 7 helmikuun, 2020 at 12:23

  Ooh mitä kuvia ja maisemia! <3
  Mitäs muuten tykkäsit paikallisten tavata puhua espanjaa? 🙂 Käsitykseni mukaan esim. s-kirjaimen voipi aika lailla unohtaa kokonaan, samoin kuin d-kirjaimet ja toisinaan 'r' sanan keskellä kääntyy älläksi..? 😀

  Yhtä kaikki, mielenkiinnolla odotan jatkokertomuksia omaa reissua odotellessa!

  • Reply Katja / Historia de Viajes perjantai, 7 helmikuun, 2020 at 21:52

   No Dommarit oli kyllä just sitä Karibiaa mitä kaipasinkin. Ihanan letkeää ja lämmintä. <3

   Puhetapa Dominikaaneilla on kaikinpuolin hassu. Juuri sellainen laiska, ei mitään kovia äänteitä niinkuin manner Espanjassa. Mutta erittäin selkeä ymmärtää ainakin kun puhuivat tällaisen "ummikon" kanssa. Sen sijaan kun puhuivat keskenään niin ei voinut sanoa samaa. Sain lähes joka päivä kommenttia aksentistani, joka on kovin "puhdas Eurooppalainen". Mikä ihana loma!
   Lisäjuttuja on kyllä tulossa piakkoin. 🙂

  Leave a Reply