Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sateinen turistipäivä Helsingissä

Oulusta kotoisin olevalle myös Helsinki on elämää täynnä oleva kaupunkikohde. Reissun pää syynä oli Meksikosta saapunut vaihdon aikainen ystäväni ja monipuolinen viikon kestänyt Suomi kiertue, joka siis aloitettiin sopivasti pääkaupungin maisemista. Samalla täytyi taas myös myöntää itselle, kuinka Helsinki onkaan jäänyt sellaiseksi tuntemattomaksi kaupunkikohteeksi kaikkien muiden maailman kaupunkien rinnalla. No nyt siis muutettiin tilannetta ja otettiin pääkaupunkia haltuun. Nyt jo kaikille pääkaupunkiseudun lukijoille anteeksi maalaisuuteni, jos tämä kierros olikin ihan hanurista. Tällainen turistikierros me saatiin nimittäin aikaiseksi.

Reissun tutkikohtana ja aloituspisteenä KlausK

KlausK sanoo olevansa Suomen ensimmäinen design-hotelli ja se valikoitui hyvän sijaintinsa ja etujensa puolesta meidän tukikohdaksemme. KlausK on melko hintava ja odotin mielenkiinnolla sitä miten tällainen asteen kalliimpi hotelli sitten oikein eroaakaan näistä ihan ”perusluokan” ketjuhotelleista.

Huoneemme Desire Twin ei ollut yleisilmeeltään mitenkään kovin erikoinen. Vähän kulahtanut, perinteinen sisustus ja marraskuisena yönä melko kylmä. Kylpyhuonekin oli hyvin perinteisen valkoinen ja väritön, joskin siellä oli aina niin odotettu kylpyamme. En nähnyt mitään eroa hintaa ajatellen. Erot ilmenivätkin sitten muista pienistä jutuista. Sängyt olivat erinomaiset, joskin aivan liian kapeat. Malin & Goetzin brändiä edustavat kylpytuotteet olivat suurissa pulloissa ja kerrankin niin hyviä ettei omia hoitotuotteita tarvinut edes kaivaa esille. Ja se aamupala… Se oli kompakti, mutta rakennettu tuoreista ja paikallisista raaka-aineista ja tarjosi juuri sopivasti erilaisia makuja ja täydellisen startin aamuihin.

Kolmen yön yöpyminen oli viihtyisä ja sijainti erinomainen, mutta en siltikään tiedä onko alkuperäiset standard-huoneet ihan hintansa arvoisia. Ei ehkä ainakaan tällaiselle opiskelijalle, joka ainakin vielä käyttää mielummin reissupenninsä elämyksiin kuin majoitukseen.

Merellisiä kaupunkimaisemia ja kävelyllä Kaivopuistossa

Helsinki Tourimme aamu valkeni marraskuisen harmaana, mutta emme antaneet sään vaivata vaan otimme ensimmäisenä suunnaksi eteläiset merimaisemat, Eiran rannan ja lopulta Kaivopuiston. Ullanlinnassa katselimme Jugend-taloja, josta laskeuduimme rantakadulle katselemaan sumun peittämiä saarimaisemia. Sunnuntaiaamuna tunnelma oli rauhallinen ja seurassamme ulkoilmasta oli nauttimassa vain muutama lenkkeilijä. Jo tässä vaiheessa kaveri oli vakuuttunut Suomen mahtavan raikkaasta ilmasta ja hiljaisuudesta. Kävimme katsastamassa Eiran pienen uimarannan, josta jatkoimme matkaamme rantatietä pitkin kohti Kaivopuistoa.

Vaikka Kaivopuisto onkin yksi Helsingin merkittävimmistä puistoista, oli vierailu allekirjoittaneellekin ensimmäinen ikinä. Väkeä ei ollut paikalla samalla tavalla kuin vappuna telkkariruudussa, mutta sen sijaan edessä avautuivat oikein mukavan vehreät maisemat. Pohjoiselle maalaistytölle erityisesti kuvaukselliset kalliot ja keltaisena loistava tähtitorni tekivät suuren vaikutuksen. Kaivopuistosta oli hyvä vielä laskeutua takaisin maanpinnalle ihmettelemään huvilarakennuksia ja suurlähetystöjä ennen kierroksen jatkumista.

Kauppatoria ja kuuluisia kirkkoja

Helsingin kauppatorilla ei ollut näin marraskuisena viikonloppuna muuta kuin muutama lokki ja kourallinen matkailijoita. Liityimme siis muiden matkailijoiden joukkoon kameroiden kera, otimme kliseisiä kuvia isolle kirkolle johtavista tienhaaroista ja ihmettelimme allekirjoittaneellekin uutta tuttavuutta Löylyä. Ihmiset polskivat nolla asteisessa säässä, kun me jatkoimme matkaamme kohti toista isoa kirkkoa eli Uspenskin katedraalia. Olimme molemmat yksimielisiä siitä, että tämä voitti tyylissään valkoisen kaverinsa melko reilusti. Ja tietenkin myös ne maisemat sinne valkoiselle kaverille olivat Uspenskin katedraalin porteilta todella upeat.

Rautatieasemalta merkittäville maamerkeille

Harmaa sää alkoi muuttua puolen päivän jälkeen sateeksi, mutta emme halunneet vielä sen pienen valoisan aikaan luovuttaa. Rautatieasema torneineen ja lyhdynkantajineen oli edelleen pystyssä, mutta näytti jotenkin surulliselta siinä kaiken sateen keskellä. Matkaa olikin näin ollen hyvä jatkaa kohti Helsingin muuta tunnettua rakennuskantaa kohti. Ensimmäisenä sivuutimme ylvään uuden kirjaston Oodin. Koska rakennus oli niin upea ja sai kummaltakin hämmästelyt puolelleen, oli se täydellinen paikka lopulta paeta kunnolla sadetta ja hengähtää hetki.

Hengähdyshetki sai auringon jossain kaukana pilvien takana laskemaan ja vaikka elettiin iltapäivän ensimmäisiä tunteja maailma muuttui sateen lisäksi aivan pilkkopimeäksi. Emme antaneet häiritä vaan sinnillä kävimme vielä ihastelemassa Finlandia- ja eduskuntataloja.

Ostoksille ensiluokkaiselle Esplanadille

Nälkä alkoi painaa, sade yltyä ja pimeys vei kaikki voimat. Loppupäiväksi kaveri olikin hyvä johdattaa ostoskeskusten pariin ja Esplanadille ihmettelemään ylellisiä kauppoja ja tekemään tuliaisostoksia. Matkan varrelta löytyi useita tuttuja brändejä ja keskustan kävelykatujen jouluvalot toivat mukavaa valoa muuten niin tummaan maisemaan.

Tämän kierroksen jälkeen todettiin yhdessä, että eiköhän tämä ollut tässä. Haimme suomalaiseen tyyliin noutopullaa ja piparisuklaata ja hipsimme takaisin kohti KlausK:n tukikohtaa odottamaan seuraavan päivän seikkailuja, jotka muuten johdattivat meidät molemmat ensimmäistä kertaa Suomenlinnaan. (Lue lisää täältä, klik)

Vaikka sää oli koko päivän ankean huono, olin silti itsekin yllättynyt miten paljon kauniita kuvauspaikkoja ja erilaista elämää Helsingistä löytyykään niin pieneltä alueelta. Tuskin Helsingin reissuni tästä lisääntyvät, mutta mikä jottei täällä kyllä voisi käydä useamminkin ihan vain nauttimassa pääkaupungin elämästä ja eri vuodenajoista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply