Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syksyinen päivä Suomenlinnassa

Pääsinpäs 24-vuoden ikään vierailematta Suomen kenties suosituimmalla nähtävyydellä Suomenlinnassa. Tämä syksy toi kuitenkin poikkeuksen, koska kuten viime postauksessa tulikin ilmi, sain hyvän syyn viettää oikeaa Helsinki lomaa ystäväni ollessa vierailulla Suomessa. Ja niin me siis toisena päivänämme Helsingissä suuntasimme Kauppatorin rantaan ja ostimme automaatista päiväliput 5 eurolla seuraavaan lauttaan kohti saarimaisemia.

Suomenlinnan alue ei ole mikään pienimmästä päästä. Itseasiassa paikan päälle saavuttaessa ja karttaa ensimmäisen kerran katsoessa näimme alueen itseasiassa muodostuvan useista eri saarista ja niiden sisältämistä rakennuksista ja linnoituksen raunioista. Opaskirja kertoi rakennuksia olevan kokonaisuudessaan satoja ja muurienkin pituuden yli 5km. No onneksi olimme varanneet koko päivän aikaa!

Suomenlinnan suorituin reitti lienee matkailijoiden arkea helpottamaan tehty Sininen reitti, jota mekin päätimme seurata tehden joitain pieniä mutkia. Marraskuussa saaren lähes kaikki palvelut olivat kiinni matkailuneuvontaa ja Suomenlinnan keskusta lukuunottamatta, mutta se ei meidän menoamme haitannut. Päinvastoin! Pääsimme kuvailemaan vanhoja rakennuksia rauhassa keskenämme ja ihailemaan merimaisemia kuunnellen tuulen huminaa ja pienien aaltojen liplatusta. Vaikeaa olikin kuvitella aluetta kesäkuumalla pistettynä ihmisillä ja elämällä.

Samalla siinä haahuillessamme matkamme varrelle jäi mm. kirjasto, kirkko, linnanpiha ja -aukio, kuivatelakan näköalatasanne, sukellusvene ja kuninkaanportin rantamaisemat. Olimme yksipuolisesti kuitenkin samaa mieltä siitä, että vierailun parhautta olivat kuitenkin ne kokoajan ympärillä loistavat vehreät kalliomaisemat ja yleinen rauhallisuus, sekä tietenkin Kuninkaanportin saavuttaminen.

Seuraavan kerran haluan palata tänne kesällä, kun vanhoihin taloihin perustetut kahvilat, galleriat ja erinäiset museot ovat myös auki ja täynnä elämää. Toivottavasti tätä vierailua ei tarvitse odottaa seuraavaa neljännestä.

Mikä? Suomenlinna
Missä? Helsingin edustalla Suomenlahdessa
Mitä? Vanhoja historiallisia rakennuksia, kauniita merimaisemia
Miten? Lautalla Helsingin kauppatorilta. Voit ostaa päivälipun automaatista laiturin edestä. Lautta matka kestää parikymmentä minuuttia. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen keskiviikko, 4 joulukuun, 2019 at 22:43

  Oho! Olitpa kauan ehtinyt olla ”suomenlinnatta”. Hyvä huudella, jos itsekin vasta toissakesänä kävin Toripolliisia moikkaamassa… 😛

  • Reply Katja / Historia de Viajes torstai, 5 joulukuun, 2019 at 12:15

   Se on hassua kun moni asia joka on niin lähellä tulee vain sivuutettua. Onneksi olen sentään Toripolliisin nähnyt aiemmin. Se se olisikin jos olisin pystynyt sivuuttamaan hehhehe. Itseä kiinnostaisi myös kiertää Suomen muut Unesco kohteet tässä lähiaikoina, sillä tämähän oli siis itselleni se ensimmäinen…

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 9 joulukuun, 2019 at 21:57

  Nyt täytyy tunnustaa, että minä en ole käynyt vieläkään Suomenlinnassa, vaikka olen sinua vanhempi! Vaikka muutamassa muussa Suomessa olevassa linnoituksessa olenkin käynyt, niin Suomessa olisi valtavasti paikkoja, joissa ei ole tullut käytyä, mutta joissa kannattaisi käydä.

  • Reply Katja / Historia de Viajes tiistai, 10 joulukuun, 2019 at 10:21

   Se on hassua miten nämä ns. lähikohteet aina hautautuvat ”sitten joskus” listaan niiden kaukaisimpien paikkojen tieltä. Mutta onneksi vielä ehtii ja ehkä joskus voisi _oikeasti_ ottaa asiaksi kiertää juurikin nämä Suomen linnoitukset ja UNESCO kohteet läpi ihan kunnolla. 🙂

  Leave a Reply