Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syksy – Arjen pyöritystä ja matkasuunnitelmia

Syksy on aina aikaa kun kalenteri alkaa täyttyä milloin mistäkin ja samalla keho väsyy lisääntyvään kylmyyteen ja vähenevään päivänvaloon. Ne harvat aurinkoiset vapaapäivät ovat vieneet ihmettelemään väriloistoa, mutta täytyy myöntää että ne viltin alla vietetyt jäätelöillat alkavat viedä voittoa. Samalla blogi on hiljentynyt, mutta mieli on hapuillut ensimmäiselle jos toisellekin lentosivustolle tuijottamaan reittikarttoja ja lukemaan blogikirjoituksia kaukaisilta paratiisisaarilta.

Ja niin…Alkaa näyttää siltä, että tästäkin syksystä on kehittymässä ohjelmaa täynnä oleva reissukausi tuota gradun kirjoittamista unohtamatta. Ensiviikolla suuntaan jo kesän alesta ostettujen lippujen myötä viikoksi ihmettelemään Soulin kaupunkielämää Etelä-Koreaan. Samalla saan sen toivotun 45. maan ennen kuin täytän joulun saapuessa sen tasaisen vankan 25-vuotta.

Soulin jälkeen käväsen kotona puristamassa gradua, kunnes marraskuun puolivälissä yksi Erasmus aikani tärkeimmistä ystävistä lentää Meksikosta asti ihan vain nähdäkseen allekirjoittaneen näin 3-vuoden jälkeen ja ehkä vähän myös niin trendikästä Suomea. Tiedossa on mukavasti turreilua isolla kirkolla Helsingissä, herkutteluhetkiä Tallinnassa, perinteistä pohjoisen elämää Oulussa ja arktisuutta ja joulupukin halailua Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä.

Haikeiden hyvästien ja toivottavasti onnistuneen jälleennäkemisen jälkeen on vielä aika suunnata pienelle joulumarkkinamatkalle Manchesteriin Britteihin. Koska kukapa ei menisi, kun kerrankin pohjoisen kentältä pääsee ihan suorana edullisesti reittinä maisemiin. Nähtäväksi myös jää tuleeko Manchester olemaan tuolloin EU:ta vai ei…

Ja sitten ollaankin jo joulukuussa, jolloin tarkoitus olisi oikeasti taas istahtaa kunnolla alas velvollisuuksien pariin, käydä suorittamassa opponointia ja ehkä myös rauhoittua joulun viettoon. Enemmän niitä jäätelöiltoja melankolian vallassa ja kuumaa glögiä lämmittämään mieltä.

Ja siinäkö se syksy sitten alkaa ollakin? Hui!
Tällaista siis tänne. Menoa riittää, mutta onneksi myös vastapainoksi työtä ja rentoilua.

Ja tammikuu… jos nyt saa yhtään keulia… minun inhokkikuukauteni, josta tänä vuonna aion viettää puolet Karibialla Dominikaanisen Tasavallan palmujen alla, ei sekään vaan voi olla huono!

Palaillaan asialle (:

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Menninkäinen tiistai, 15 lokakuun, 2019 at 21:37

  Ei pöllömpi syksy! Mäkin inhoan tammikuuta ja nyt oon kyllä vähän kateellinen sun tammikuusta… Hyviä reissuja lähelle ja kauas!

  • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 10:40

   Jotenkin sitä syksylle aina kertyy kaikkea mukavaa tasapainottamaan arkea. Ja tammikuinen Dominikaaninen ei voisi tulla parempaan saumaan. Varsinkin kun tavoitteena on, että sinne lähtiessä gradu olisi lähes valmis. Hyvää syksyä ja seikkailuja sinnekin! (:

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 12:44

  Kivoja suunnitelmia. Ite taas olen vähän tällainen talven ystävä, joten suuntaankin tänä vuonna mitä todennäköisimmin Inariin 1½ kuukaudeksi 😀 Pahimpaan kaamosaikaan.. Toivottavasti näkyy edes revontulia!

  • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 19:41

   Oi Inarikin kuulostaa omalla tavallaan aivan ihanalta!
   Juuri sitä talven melankoliaa ja pimeyttä, mistä nauttia kynttilöin ja herkkuja syöden. Inarissa varmasti myös pääset nauttimaan kauniista revontulista ja kirpakan raikkaasta ulkoilmasta. Minä varmaan poikkean Lapissa sitten taas keväthangilla.

 • Reply Tiia/ReiseReise keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 16:44

  Hyvältä kuulostaa! Olen itsekin toivottavasti menossa joulukuussa Manchesteriin. Menetkö siis joulukuussa? Pari vuotta sitten joulumarkkinat oli jakautuneet kolmeen eri toriin. Nyt en ehkä mene käymään niissä…koska väkijoukot ja kaupunki, jossa tapahtui terroristi-isku. 🙁
  Ja joo tuo Brexit voisi jo selvitä!

  • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 19:44

   Oi tosi kiva kuulla, että sielläkin houkuttaa Manchester! Oletkos menossa jollekin keikalle?
   Menen marras- joulukuun vaihteisena viikonloppuna, kun ”Santas express” lennot alkavat Rovaniemeltä.
   Kiva myös kuulla, että kaupungissa on joulutoreja odotettavissa. Me varmasti kierrämme niistä jokaisen jos ja kun vain neljän päivän aikana ehdimme.

 • Reply Piyya keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 21:38

  Valitsi vai mitä suunnitelmia. Aika vauhdikas loppuvuosi, mutta sitä nopeammin tulee myös tuo tammikuun matka.
  Ystävän tuleminen maailmalta ja kauniin kotimaamme esitteleminen on kivaa. Itse joskus unohdan miten paljon ihanaa meillä onkaan ihan lähellä.
  Ihanaa syksyä ja alkutalvea sinulle !

  • Reply Katja / Historia de Viajes torstai, 17 lokakuun, 2019 at 12:12

   Kiitos!
   Jostain niitä suunnitelmia aina karttuu näin syksyllä.
   Ystävä on ihana saada Suomeen, joskin marraskuun loppu on ehkä epäviehättävintä aikaa tässä maassa. Toivon ihan viimeiseen asti, että edes Rovaniemellä olisi jo tuohon aikaan lunta eikä vain pimeää loskaa.

   Ihanaa syksyä ja alkutalvea sinullekin!

 • Reply Tiia/ReiseReise keskiviikko, 16 lokakuun, 2019 at 23:13

  Joooo, keikalle! 🙂 Kolmas kerta kaupungissa, ja odotan kyllä taas vierailua kaupungissa.
  Neljä päivää on kyllä hyvä määrä, ehditte varmaan nähdä aika paljon. Manchesterin keskusta on aika kompakti, helposti kävelee lähes kaikkialle. Tosi kiva lukea sitten mitä piditte kaupungista jne. 🙂

  • Reply Katja / Historia de Viajes torstai, 17 lokakuun, 2019 at 12:15

   Kuulostaa oikein hyvältä! Mekin selailimme Manchesterin tapahtumia, kun siellä on aina kaikkea mielenkiintoista meneillään.
   Minulla ja matkakaverilleni tämä on ensimmäinen kerta Manchesterissa, joten odotan sitä muutenkin innolla. Ehkä käymme päiväseltään myös Liverpoolissa vähän säistä riippuen. Täytyy myös tutustua tässä sinun reissutarinoihisi kaupungista vielä ennen matkaa, jotta saa vielä lisää matkakuumetta ja inspiraatiota kasvatettua.

 • Reply Teea | Curious Feet sunnuntai, 20 lokakuun, 2019 at 18:28

  Kylläpäs kuulostaa ihanalta sun loppuvuosi! Ja tammikuu myös :D. Katselin myös Etelä-Koreaan lentoja kesällä kun pitkään on pitänyt sinne mennä ja sinne sai tosiaan halvalla lentoja. En napannut tällä kertaa :). Jään odottelemaan sun reissukuulumisia sieltä! Tsemppiä gradun kanssa!

  • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 21 lokakuun, 2019 at 16:24

   Kiitos Teea. Mukavia reissuja mitä odottaa eikä tässä arjessakaan tällä hetkellä reissujen välissä ole mitään valittamista.

   Katsotaan millaiseksi Soul ja sen lähialueet osoittautuvat. Toivottavasti sääkin pääset pian maisemiin!

  Leave a Reply