Dinan – Bretagnen kaunein kylä?

On niitä paikkoja, jotka nyt vain iskevät heti ensimmäisellä sekunnilla enemmän kuin toiset. On myös niitä paikkoja, joissa tuo alun ihastus vain voimistuu mitä syvemmälle paikan syövereihin pääsee tutustumaan. Ja nyt voin kyllä ihan koko sydämelläni sanoa, että pikkuisen pieni Dinan oli sitä Bretagnessa. Onko tämä jopa koko Bretagnen kaunein kylä?

Dinan löytyy Saint Malon satamakaupungista 20 kilometriä etelään. Reilun 10 000 asukkaan kaupunkia ei ole siunattu koollaan, mutta voi juku kuinka pienelle alueelle voi mahtua niin paljon kaikkea idyllistä! Dinania sivuaa La Rance joki, jota pitkin pääsee kesäsesonkina risteilemään aina merelle saakka. Siellä on linnoitus kuten jokaisessa Bretagnen vanhassa kylässä ja sitten se hurmaavaakin hurmaavampi vanhakaupunki, joka jo itsessään on syy täällä pysähtymiselle. Me emme luonnollisesti risteilleet, mutta jätimme auton parkkiin linnoituksen eteen ja otimme jalat alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En tiedä mitä muuta tästä voisin kertoa. Mitä lähemmäs vanhaa kaupunkia saavuimme, sitä idyllisemmäksi jo valmiiksi kaunis maisema muuttui, Kaupungin kujat olivat kapeita, talot kivisiä, pääaukiolla löytyi kaunista ristikkotaloja, oli pieniä paikallisia putiikkeja, joissa hypistellä muotia ja pieniä tapasbaareja. Istahdimme aperitiivoille ja eteen kannettiin herkullisin juustolautanen sitten miesmuistiin. Paikan vaihtaminen ei huonontanut laatua vaan päinvastoin ihana kesäinen ilta antoi parastaan.  Kuvat kertoneet enemmän, mutta sen voin vielä mainita että vaikka paikalla ei ole kokoa ja vaikka se on periaatteessa nähty tunnissa, niin kannattaa sille kuitenkin antaa vaikka koko päivä. Jos nyt voisin, yöpyisin ehdottomasti täällä St. Malon sijasta. Ja sitten vielä Dinanin iltamaisema… Se iltamaisema kun väkimäärä alkaa kaikoja ja kujat saa periaatteessa itselleen. En voi muuta kuin suositella

Dinan oli näitä pieniä paikkoja, jotka nyt vain kannattaa yksinkertaisesti painaa mieleen jos näillä seuduilla Ranskaa sattuu reissailemaan. Oliko tämä sitten se kaunein? Ainakin tällä oman reissun kokemuksella tämä jäi ehdottomasti ikimuistoisimmaksi paikaksi, johon voisin palata uudelleen. Ja taitaapa tämä tähän mennessä olla jopa Ranskan harvan historiani mittapuulla tällä hetkellä vielä koko maan kaunein paikka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen tiistai, 17 syyskuun, 2019 at 20:48

  No onpa tosiaan kaunis! Tulee jopa vähän tuollainen alppitunnelma noista taloista. Ihanaa, kun löytää tuollaisia pieniä helmiä!

  • Reply Katja / Historia de Viajes keskiviikko, 18 syyskuun, 2019 at 08:28

   Joo se on hassua kun joskus ihan sattumalta näitä vain tulee vastaan. Ja sitten on se ihana tunnelma, mikä tekee oikeastaan siitä paikasta paikan ja niin hirmuisen hurmaavan.

 • Reply Piyya lauantai, 21 syyskuun, 2019 at 09:20

  Onpa idyllinen, sitä on kyllä vaikea kiistää 😊
  Ranska on kyllä varsinainen kylien ja maisemien aarreaitta

  • Reply Katja / Historia de Viajes sunnuntai, 22 syyskuun, 2019 at 14:57

   Eikö! Ranska, Italia ja Espanja on mun suosikkeja just näissä pikkukylissä, joissa tekee myös ihania löytöjä kun ei ole liian tarkkoja suunnitelmia.

  Leave a Reply