Keväinen loma itä-Euroopassa x5

Kevät on ihanaa aikaa Euroopassa. Se on aikaa kun Suomessa lumien alkaessa sulaa etelässä nautitaan jo vehertävästä luonnosta ja kevään ensimmäisistä lämpimistä auringon säteistä. Se on aikaa kun kaupungeissa on tilaa matkailijalle ja ilma ei ole liian kuuma pitkiin kaupunkikävelyihin. Se on myös aikaa kun sivustot ovat täynnä tarjouksia ja majoituspalvelujen hinnat oikein kutsuvat korottamaan hiukan parempaan hotelliin. Näistä ja aika monista syistä oma tie on vienyt viime vuodet lähes joka vuosi äitien päivän aikoihin alemmas Eurooppaan nauttimaan uusista maisemista. Ja niin se vie tänäkin vuonna ihan heti tämän kuukauden ja viimeisen opiskelijavapun jäädessä taakse.

Koska suuntana on taas itä-Eurooppa, listasimpas tähän viisi jo aiemmin samalla suunnalla toteutettua kevät reissun kaupunkia. Löytyisikö näistä se seuraavan kevään tai jopa tämän kesän lomakaupunki?

Karkkisen hempeä Bratislava

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Slovakian pääkaupungissa paistoi viime keväänä aurinko ja kodikas vanhakaupunki hurmasi tämän tytön täysin. Bratislava on mukavan kompaktin kokoinen kaupunkikohde, jossa itäiselle Euroopalle tyypillisesti laitetun pastellinen vanha kohtaa harmaan ja julman näköisen rakennustyylin mielenkiintoisella tavalla. Bratislavan kiertää kiireellä päivässä, mutta itse kyllä varaisin tänne ainakin 3 päivää aikaa, jos fiilistely yhtään kiinnostaa. Vanhan kaupungin kujilla haahuillessa saa mukavasti kulumaan päivän, mutta oma aikansa kannattaa myös antaa Bratislavan linnalle, Tonavan rantamaisemille, sekä uuden kaupungin markkinoille.

Näköalojen Budapest

Oi ja voihan Budapest. Unkarin oma trendi pääkaupunki on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta. Vaikka oma pää jäi täysin kylmäksi, helli Budapestin keväinen lämpö ja väljyys mukavasti matkailijan mieltä. Kevät on Budapestissä aikaa, jolloin kannattaa suunnata paikallisten tavoin Margitin saarelle piknikille ja kuntoilla linna- ja gelert kukkuloille ihailemaan maisemia. Jos keväiseen Budapestin lomaan haluaa ripauksen eksotiikkaa, pidempi tai lyhyempi risteily Tonavalla voisi olla juuri omiaan tähän tarkoitukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää Budapestistä täältä.

Kuuluisan sillan Mostar 

Lähes Oulun kokoinen Mostar Bosnia&Hertsegovinassa on noussut julkisuuteen erityisesti mielekkäänä päiväretkikohteena Kroatian rantamaisemista. Mostar oli  itsellenikin päiväretkikohde muutama kevät sitten, mutta sanonpahan vaan että kyllä täällä kannattaisi yöpyäkin. Mostar on kuuluisa karun historiasta omaavasta vanhasta kaupungistaan. Vanhaa kaupunkia halkoo turkoosina loistava Neretva-joki ja Mostarin tunnetuin nähtävyys, muslimien ja kroaattien kaupunginosat yhdistävä silta. Kaduilla on aistittavissa tuhannen ja yhden yön satujen henkeä turistimyymälineen ja korkealle kohoavine mineraatteineen. Tämän kaiken lisäksi hintataso on suhteellisen huokea, ruoka maukasta ja kovimmat ruuhkat odottavat toukokuussa vielä parasta sesonkiaan.

Lue Mostarista lisää täältä.

Fantasiamaailman Dubrovnik

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kroatian oma fantasiakaupunki Dubrovnik ei varmastikaan ruuhkatonta päivää näe. Kivinen vanhakaupunki täyttyi risteilyturisteista päivästä toiseen, mutta voi jumpe sitä tunnelmaa aamuisin ja iltaisin kun väet poistuivat takaisin laivoilleen. Keväinen Dubrovnik tarjoaa erittäin kattavan valikoiman loma-asuntoja kohtuulliseen hintaan aivan vanhan kaupungin viehättävimmillä kujilla. Ilmastoinnista ei vielä tarvinnut huolehtia eikä myöskään siitä, sattuisiko äänet kaikumaan yöaikaan pahasti asuntoomme. Sen sijaan aamun ensimmäisinä tunteina lähileipomon kautta oli uskomattoman rauhallista suunnata pienille kierroksille, sekä vierailemaan kaupungin muureilla ja yllä kohoavalla kukkulalla.

Lue Dubrovnikista lisää täällä.

Rennon letkeä Budva 

Kun Dubrovnikista rannikkoa jatkaa vielä hieman alaspäin saavuttaa Montenegron ja sen rivieran. Montenegron rivieran tunnetuin lomakaupunki on Budva. Budvassa ei ole mitään ihmeellistä sen pientä vanhaakaupunkia ja kivirantaa lukuunottamatta, mutta se toimii erittäin mallikkaana tukikohtana Montenegron lomalla. Vuoden 2015 toukokuu oli pelkkää aurinkoa ja lämpöä eikä Budvassa ollut vielä minkäänlaista elämää. Tämä oli kuitenkin erinomainen aika viettää pari rantapäivää autiolla rannalla, sekä tutustua monipuolisen Montenegron maisemiin. Ei ollut ruuhkaa myöskään Kotorin unesco kaupungissa saatika Barin satamakaupungissa tai Durmitorin vaelluspoluilla.

Lisää Budvasta täällä ja lisää Montenegron muista kohteista täällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta minne tänä keväänä?

Tämä kevät vie tutustumaan Romaniaan ja pohjoisen Bulgarian maisemiin. Matka alkaa muutamalla päivällä pieneksi Pariisiksikin kutsutussa Bukarestissa, josta matka vie Transilvanian kautta Mustanmeren rannikolle satamakaupunki Constantaan. Mustallamerellä olisi tarkoitus rentoutua Mamaian kuuluisan lomakaupungin maisemissa, josta matkan olisi tarkoitus jatkua rannikkoa pitkin etelään aina Bulgariaan saakka. Bulgariassa olen aikatauluttanut Varnalle 1-2 päivää, jonka jälkeen lomat on lusittu ja on taas aika lentää kotiin. Tässä ajassa ei siis taida ehtiä sinne kuuluisalle Kultahietikolle.

Kaikki kohteet ovat tosiaan itselleni uusia ja Romania myös itselleni uusi maa valloitettavaksi. Olen kuitenkin kuullut paljon hyvää ja itselläni on kova usko toukokuun rauhaan, edullisiin hintoihin ja mukavan lämpimiin aurinkoisiin säihin. Mikäli sulla on kuitenkin jotain vinkkejä jonnekin tänne matkan varrelle ihan todella mielelläni niistä kyllä kuulisin.

Ja ainakin näissä blogeissa voi fiilistellä tulevian Romanian maisemia.

Bucharest: 
Adalmina’s Adventures: http://adalminasadventures.com/bukarest-viikonlopun-parhaat-palat/
Kohteena Maailma: https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/bukarest/
Secret Wardrobe: http://www.secretwardrobe.fi/bukarest-romanian-rosoinen-paakaupunki/

Transilvania: 
Maa Quzuu: https://www.rantapallo.fi/maaquzuu/koe-ainakin-nama-romanian-transilvaniassa/
Vagabonda: https://www.vagabondablogi.fi/brasov-romania/

Tuliko nyt edes keväisen kova matkakuume!
Onkos teillä keväisiä reissusuunnitelmia?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Piyya lauantai, 20 huhtikuun, 2019 at 22:55

  Tulipa tuli keväinen matkakuume !
  Erityisesti tuo Slovakian Bratislava alkoi kiinnostamaan. Tunnustan etten ole edes ajatellut sitä ja nyt ihmettelen miksi näin on käynyt ? Täytyypä ottaa kaupunki ja sinne suuntautuvat lennot tarkempaan tarkasteluun. Sait minut ihan onspiroitumaan 😉

  • Reply Katja sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019 at 08:33

   Hei, kiva kuulla, että sielläkin nousi vähän matkakuumetta ilmaan!
   Bratislava oli todella ihana. Ja sijainnin puolestahan se sopii hyvin yhdistettäväksi toiseen ihanuuteen Wieniin! Taitaa olla joku 40 minuuttia autolla tuo väli ja pääsee myös laivalla:)

   • Reply Piyya sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019 at 22:31

    Tuo olikin hyvä vinkki !
    Yhdistää Bratislava ja Wien 👍

    • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 10:34

     Siitä saa ihan tosi kivasti vaikka viikonkin reissun aikaseksi! Jos joskus palaan niin yhdistän nää varmaan juurikin tällä tavalla.

 • Reply Lotta sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019 at 18:06

  Oi, keväällä on niin parasta matkustaa! Ja mua myös alkoi Bratislava kiinnostamaan…olin juuri viime kuussa Wienissä käymässä, ja harmitti että ei ollut aikaa poiketa Slovakian puolella. Ensi kerralla sitten 🙂
  Lisäisin listalle vielä Plovdivin Bulgariassa. Aivan ihana historiallinen ja boheemi kaupunki – ja parhaimmillaan juurikin keväällä.

  • Reply Katja / Historia de Viajes sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019 at 20:45

   Bratislava oli mun mielestä niin karkki. Hyvin paljon oli mun mielestä samaa kuin Tallinnan vanhassakaupungissa, josta tykkään myös. Wieniin on aina syy palata ja sieltä pääsee tosi näppärästi tonne Bratislavaan ihan perinteisesti tai sitten vaikka vähän eksoottisemin vaikka jollain paatilla!

   Tosta Plovdivista itse asiassa luinkin! Sinne järjestettäis ihan ohjattuja päiväreissujakin. Täytyypä googlata vielä vähän lisää. Kuulostaa ainakin lupaavalta!

 • Reply Elina lauantai, 27 huhtikuun, 2019 at 12:17

  Myös täältä peukku Plovdiville! Siellä tapahtuu nyt paljon ja ilman Euroopan kulttuuripääkaupunkitapahtumiakin on ihan huikea kaupunki. Niin ja onneksi Varnassakin on hiekkarantaa ja merimaisemaa, ei tarvitse lähteä Kultahietikolle.

  • Reply Katja / Historia de Viajes sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 19:34

   Hei Elina,
   Tää Plovdiv täytyy kyllä laittaa listalle! Ei ehkä tällä reissulla, mutta kun Sofiakin on vielä käymättä niin ehdottomasti sen kanssa samalle reissulle sitten! Ja ihanaa nähdä merimaisemia myös Varnassakin. 🙂

  Leave a Reply