Pinkit lasit päähän ja 10 matkahaavetta

Haaveilu on elämän suola. Olen aina ollut sellainen pilvilinnoihin kurkottaja ja omissa maailmoissa haahuilija. Mulla on myös erittäin tarkka luokittelu sen suhteen mikä on pumpulihaaveilua, mikä on sellasta haaveilua, jonka voi joku päivä muuttaa tavoitteeksi ja toisaalta minkä aikavälin tavoitteeksi. Kohteena maailma blogi heittikin ilmoille matkailu-unelmia täynnä olevan haasteen ja nyt on tullut munkin aika hypätä kelkkaan mukaan ja pistää ne pinkit lasit päähän. Kiitos vielä Kerran poistuin kotoa blogin Nooralle haasteesta!

Paikka – Rooftoppeilemassa New Yorkissa

Rakastan suurkaupunkien elämää, rakastan hyviä näköaloja ja trooppista musiikkia. Kunhan suuntaan New Yorkiin haluankin löytää sellaisen sopivan chillin rooftop baarin, mistä voi ihailla kaupungin vilinää kaikessa tyylikkyydessään ilman mitään kiirettä minnekään. Toinen vielä parempi vaihtoehto olisi löytää hyvä urbex kohde, kivuta pilvenpiirtäjän huipulle ja katsella kaupunkia ihan omassa rauhassa.

Tapahtuma – Biitsifestarit Baleaareilla

Ja trooppisesta housesta päästäänkin nopeasti Baleaareille, jonne olen nyt tehnyt kaksi reissua ilman tätä täydellistä Baleaarikokemusta eli biitsifestareita. Kaikkein suurin unelma olisi matkustaa Mallorcalle tai Ibizalle katsomaan Kygoa ja kumppaneita, jossa näiden genre pääsisi ihan oikeasti oikeuksiinsa. Tropical house kun nousee ihan omiin oikeuksiinsa trooppisessa ympäristössä.

Kotimaan kohde – Kilpisjärvi

Täytyy nyt heti alkuun myöntää, että tätä kotimaan kohdetta täytyi miettiä ihan tuhottoman kauan. Varsinkin kun juuri viime viikolla olin toteuttamassa yhtä unelmaani Ylläksellä husky safaroiden ja revontulia ihaillen. Mutta Lappi kesällä ja esimerkiksi Saanan valloitus voisi olla jotain sellaista, mistä voisi esimerkiksi tulevaisuudessa haaveilla.

Kaupunki – Seoul

Aasian kaupungeissa on ihan omanlaistaan tyyliä ja Seoul onkin korkealla seuraavana kaupunkikohteena Aasiassa mielessä. Täältä löytäisin myös taatusti järjestystä ja puhtautta kaiken valosaasteen, musiikin, temppeleiden ja korkeiden talojen keskeltä.

Maa – Chile 

Tämä ei lienee blogiani seuranneille mikään yllätys, sillä siitä lähtien kun Chile ei ottanut minua vaihto-oppilaakseen olen kuitenkin haaveillut pääseväni tutustumaan maahan ja noihin maisemiin, joissa olisin voinut viettää unelmieni lukukauden. Chile onkin tällä hetkellä itse asiassa jo edennyt pelkästä haaveesta tavoitteen puolelle ja odotan tällä hetkellä lähinnä sitä hetkeä kun voin tuonne suunnata ajan kanssa kokemaan maisemat omin silmin. Tämä haave toteutuukin toivottavasti seuraavan 5 vuoden sisällä.

Saari – Sansibar

Kap Verden jälkeen itselleni iski ahneus ja hinku Afrikan paratiiseja kohtaan. Itse asiassa jo ennen Kap Verdeä Sansibar on pyörinyt paljon mukana opinnoissani esimerkkinä kestävästä kehittämisestä ja paikallisen kulttuurin ylläpidosta. Uskonkin, että Sansibar olisi ihanan rento talvipakokohde, jossa yhdistyisi rauha, valkoinen hiekka, meri, lämpö, hieman kaupunkimaisemaa, sekä luontoa.

Extreme – Pyörällä Euroopan läpi

Rakastan myös kotimaassa pyöräilyä ja olen monet kerrat ihaillut niitä ihmisiä, jotka uskaltavat heittäytyä ja lähteä isommalle reissulle. Niitä ihmisiä, jotka vain päättävät pyöräillä NordKappiin keskellä pitkiä suoria. Oma unelmani olisi hieman helpompi ja olenkin haaveillut, että minä ja pyöräni lähtisi esimerkiksi Tallinnasta matkalle kohti Espanjaa sellaista reittiä ettei päivämatkat tulisi liian pitkiksi ja, että suhteellisen matkan ajoin tulisi aina joitain ihania kaupunkeja ja kyliä joissa pysähtyä ja levähtää. Tämä on kuitenkin sarjassa niitä haaveita, jotka ovat syvästi vain haavemaailmassa enkä ole varma tulenko tällaista koskaan toteuttamaan.

Majoitusmuoto – Kartanomajoitusta keski-Euroopassa

Maailma on nykyään niin täynnä jos minkälaista majoitusvaihtoehtoa, että minä pysyn tässä haaveessa ihan perinteisessä ja haaveilen kartanoelämästä keski-Euroopassa. Haaveilin tästä tälle keväälle viikonloppuisen roadtripin merkeissä Belgiasta Luxemburgiin. Mutta koska tilanteet muuttuu, tätä ei nyt tule tälle keväälle tapahtumaan ja heitinkin nyt alustavasti tämän unelman takaisin sinne haaveilupuolelle. Minunlaisessani kartanossa kuitenkin yövyttäisiin tyylikkäästi ullakkohuoneistossa, jossa olisi oma poreallas pienen ikkunan edessä, josta katsella vehreää maisemaa. Ehkä vielä joku päivä.

Luontokohde – Lofootit

En ole vielä koskaan käynyt tuolla pohjoisessa naapurissamme, mutta haluaisin ehdottomasti Lofootin upeisiin maisemiin huolettomalle luontolomalle ystävien kanssa patikoimaan, notskeilemaan ja puhumaan syviä. Tämä olisi juuri sellainen irtiotto jonne lähdettäisiin ilman yhtäkään suunnitelmaa ja josta voisi sitten oikeastaan muodostua juuri sellainen kun sillä hetkellä huvittaa.

Ruokamatkakohde – Kreikka 

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että maailmasta on haastavaa löytää toista ruokamaata kuin Kreikka. Uskon myös, että se on juuri Kreikka mistä ”välimeren dieetti” on saanut nimensä. Kaikki ne tuoreet salaatit ja grillattu liha. Siihen sitten vähän pitaleipää, tsatsikia ja fetajuustoa ja unelma-ateriani on valmis. Italiasta voisin sitten kyllä ottaa jälkiruoaksi hieman gelatoa…

Yhteenveto

Listaa katsoessa näkee, että mun mieli haluaa oikeastaan ihan joka puolelle maailmaa tahansa enkä oikeastaan juuri tällä hetkellä omista mitään rajoja minne en haluaisi matkustaa. Olen yhä enemmän vannoutunut reissuista ystävien kanssa, sekä sooloseikkailuista niin että voin oikeasti tehdä uusia tuttavuuksia. Samalla kaipaan rentoja rantalomia, joilla voi keskittyä vain olennaiseen eli tekemään ei mitään. Tällä hetkellä takataskussa ei ole mitään suunnitelmia ja koko elämä on vähän pienen puukapulan varassa. Odotan vastauksia ja toivon, että rattaat kaikkien projektien kanssa lähtisi tässä seuraavien kuukausien aikana pyörimään niin, että voisin ihan oikeasti suunnitella elämää seuraavaa viikonloppua pidemmälle. Mutta onneksi on aina aikaa haaveilla!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Menninkäinen torstai, maaliskuu 7, 2019 at 15:21

  Eilen bongasin ekan tekstin tästä haasteesta, jossa oli omaankin korvaan ja silmään kiinnostavia kohteita. Tässä sinunkin kirjoituksessa oli samoja haaveita kuin minulla. Hahamottelin jo itsekin tekstiä blogiin.
  Kilpisjärvi on huikea. Suosittelen lämpimästi. Takana yli 30 visiittiä ja aina sinne haluaa takaisin…

 • Reply Katja torstai, maaliskuu 7, 2019 at 18:22

  Hei tosi kiva! Tartu tähän ehdottomasti. Koska aina kannattaa ja pitää haaveilla 🙂 luen mielenkiinnolla sunkin haaveista! Kilpisjärvi siis täytyy lisätä listalle ehdottomasti. Uskon että tykkäisin näkymistä!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa lauantai, maaliskuu 9, 2019 at 10:44

  Kiva, että tartuit tähän haasteeseen 🙂 Toivottavasti pääset Chileen mahdollisimman pian. Se on kyllä niin uskomattoman upea maa. Ehkä jopa oma suosikkimaani. Sansibar kuulostaisi kyllä myös mun makuun sopivalta talvipaon kohteelta. Mä en ole mikään pyöräilyihminen, enemmän tykkään kävellä ja sitä kautta vaeltaa, mutta olen lukenut nyt muutaman Matti Rämön polkupuyöräilykirjan, joissa hän pyöräilee niin ihastuttavissa kohteissa. Toki pitäisi ensin hankkia pyörä, että voisi alkaa pyöräreissuista haaveilla 😀

  • Reply Katja lauantai, maaliskuu 16, 2019 at 16:29

   Kiitos haasteesta! Oli kiva vähän pohtia näitä haaveita. Pidetään peukkuja, että Chilelle avautuis ovet mahdollisimman pian. Hahahha mää tykkään myös kävellä, mutta pyörällä kohteesta riippuen pääsee niin näppärästi liikkumaan paikasta toiseen. Sää voisit tulla harjoittelemaan tänne Ouluun vaikka ensin. Tämähän on maailman paras pyöräilykohde! 😀

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, maaliskuu 19, 2019 at 17:53

  Tosi kiva lista sinulla!

  Chile todellakin on upea maa, sieltä löytyy hyvin monenlaisia luontokohteita. Patagonia etelässä ja Atacama pohjoisessa ja kaikkea kiinnostavaa myös siinä välillä ja miksei Pääsiässaarikin. Me todella tykästyttiin Chileen. Toivottavasti pääset sinne pian!

  • Reply Katja tiistai, maaliskuu 19, 2019 at 18:45

   Hei Mikko!
   Kiva kuulla! Hain tosiaan itse vaihtoon Viña del Mariin rannikolle kevääksi 2017 ja ehdin oikeastaan jo suunnitella ja katsastaa kaiken minne haluan ennen kuin sain tietää ettei paikka auennut minulle. Se on kuitenkin tällä hetkellä edelleen suurin matkahaaveeni ja enköhän sen tässä toteuta kun saan opinnot päätökseen.:) Mukava siis kuulla, että se on tehnyt kanssareissaajiinkin vaikutuksen ja että tästä haaveesta / tavoitteesta kannattaa pitää kiinni!

  Leave a Reply