Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tasapainoinen 2019, matkasuunnitelmia ja haaveita

Ensimmäinen kuukausi uudesta vuodesta on takana päin enkä oikein tiedä mitä sanoa. Viime vuoden ollessa niin hektinen päätin asettaa tämän vuoden tavoitteeksi jonkinlaisen tasapainon ja hyvinvoinnin löytämisen. Se on merkannut erittäin säännöllistä rytmiä, terveellisiä ruokavalintoja, viikottaisia treenejä, opiskelun ja työn tasapainottamista, vapaa-ajan raivaamista ja jo yleistä päätöstä että tänä vuonna moni muu asia menee matkailun edelle.

Talvi on kuitenkin aina itselleni kovaa aikaa ja jotenkin tämä hyvin arktinen tammikuu on vetänyt ihan täysillä mehut tästä tytöstä. Olen pohtinut paljon sitä, onko tasapainoinen elämä itselleni näitä asioita ja mistä minä löydän onnen täällä kotona. Olen tuijottanut monena iltana ulos katsoen lumimyrskyjä ja polkiessani -25 asteen pakkasessa miettinyt, että ei tässä touhussa ole mitään järkeä. Tästä arjesta puuttuu myös täysin ne arkipäivien jälkeiset kahvihetket, spontaanit tapaamiset ja viikonlopun illanistujaiset jossain päin kaupunkia. Ne asiat, jotka ovat viime vuosina tehneet itsestäni onnellisemman kuin koskaan. Olen myös todennut, että vaikka kuinka yrittäisin tehdä muutosta, yllämainittuja asioita ei saa tuotua tässä paikassa tähän elämän arkeen. Samalla kuitenkin tuntuu, että tällä hetkellä mikään muu kuin rauhassa ottaminen, opintoihin keskittyminen (tai oikeastaan niiden päättäminen) ja jonkinlainen kasvaminen eivät ole vaihtoehtoja. Vuosi jatkunee siis tällä samalla kaavalla.

Entäs ne tasapainoisen vuoden reissut sitten?

Ensiviikolla aloitan matkailuvuoteni suuntaamalla Kap Verdelle ja Salin saarelle. Edessä pitäisi odottaa karu maasto, pitkät hiekkarannat, sininen meri, kova tuuli, pieni paikallinen kylä Santa Maria ja tärkeimpänä kirkas auringonpaiste. Uskon, että nimenomaan tuo auringonpaiste tulee antamaan itselleni niin paljon uutta voimaa, että kotiin palaa suorastaan energiatasoltaan eri ihminen.

Toinen jo suunniteltu reissu suuntautuu tämän kuun lopulla Lapin arktisiin maisemiin Kolariin ja Ylläkselle kun saan odotetun vieraan Espanjan auringon alta nauttimaan raikkaasta pakkaskelistä. Tuolla Lapin ihmemaassa meitä odottaa ainakin lumikenkäily, huskysafari, revontulijahti, tutustuminen talvikylään ja rennot illat kavereiden kesken lämpimässä. Tutuksi tulee toki myös oma kotikaupunkini Oulu. Toivon todella, että edes tuon ajan tämä niin heittelehtivä sää voisi antaa parastaan.

Muita suunnitelmia tälle vuodelle ei sitten vielä olekaan. Uudet lentoreitit Pisaan ja Belgradiin houkuttelisi erityisen paljon, sekä jo hieman vanhemmat mutta vielä testaamatta olevat reitit Pristinaan ja Bucharestiin. Ja Espanjan aurinko… Siitä ei voi lakata haaveilemasta.

Syksylle asti en halua vielä edes ajatella, sillä siinä on vuodenaika, jonka siirtymistä toivon joka vuosi vain enemmän ja enemmän. Toki mikäli vain mahdollista syksyllä pitää päästä edes muutamaksi päiväksi johonkin lämpimään.

Ja niin, toivon todella että saan tämän vuoden aikana opintoni päätökseen tai ainakin lähelle loppupistettä! Eiköhän tästä hyvä tule kun saadaan vähän vielä lisää valoa ja ne oikeat odotetut talvikelit tämän lumimyräkän ja hirmupakkasten tilalle!

Palaillaan Kap Verden kuulumisilla asialle.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply EVE / REISSUKUUME sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 11:14

  Tärkeitä pohdintoja! Samanlaisia, joita tulee itsekin mietittyä aika ajoin. Täällä myös kamppaillaan opintojen loppusuoralla. Toisaalta olo on haikea, kun opiskelijaelämä on tulossa päätökseensä, mutta toisaalta taas odotan innolla, minkälaista elämä ilman tenttejä ja gradutuskaa onkaan 😀

  Tämän vuoden matkasuunnitelmasi kuulostavat myös kivoilta! Varsinkin tuo Lapin reissu… Nyt, kun tänne eteläänkin saatiin tänä vuonna kunnolla lunta, niin huomaan haikailevani yllättävän paljon Lappiin 😀 Jotenkin en kai enää monen lumettoman ja lähinnä liukkaan talven jälkeen muistanut, miten kiva asia kunnon lumihanki onkaan.

  Eve / Reissukuume
  https://www.rantapallo.fi/reissukuume/

  • Reply Katja lauantai, 16 helmikuun, 2019 at 20:08

   Joo se on jännää aikaa tämä valmistumista edeltävä aika! Ihan hurjasti sullekin tsemppiä loppusuoralle!!! Ja mihin elämä viekään niin aina voi onneksi vaihtaa suuntaa ja tehdä uusia päätöksiä.

  Leave a Reply