Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dublinin parhaissa haikkimaisemissa Cliff Walkilla

Kevät kukoistaa ja St Patricks dayta vieteltiin kymmenisen päivää sitten. Mikäs olisikaan siis parempi aika palata Irlannin vihreisiin maisemiin ja jakaa teidän kanssanne oman reissun parhaat haikkimaisemat. Jos siis loma Dublinissa häämöttää tulevaisuudessa niin tässäpäs olis yksi vinkki kuinka viettää kaunis päivä luonnossa nähden kauniita rannikkomaisemia ja kokea kylätunnelmaa.

Haikkireitti Dublinin etelärannikolla Braysta Greystonesiin valikoitui kohdalle ihan niinkin tärkeän mielekkäästä syystä kuin geokätköily. Ennen reissua selailin kätkökarttaa ja tuolta Brayn ja Greystonesin välimaastosta löytyi yksi mielenkiintoinen piste á la Euroopan vanhin kätkö! Kun kerran mestoilla oltiin eihän tätä suorastaan geokätköilijän pyhiinvaelluskohdetta voinut jättää välistä! Ja niin siis mentiin ilman mitään muuta tietoa alueesta.

Dublinin pääasemilta kulkee junia Brayhin ajasta riippuen noin 30 minuutin välein. Me hypättiin kyytiin Tara streetiltä, ostettiin noin 4 eur menoliput automaatista ja hypättiin junan kyytiin. Matka kesti reilun 40 minuuttia ja edessä oli kauniit merenrantamaisemat.

Bray on Wicklowin alueen suurin keskittymä ja oli juuri sellainen miltä olin ajatellun Irlannin merenrannan kylien näyttävän. Kylä rakentui kivisen rannan ympärille ja edessä häämötti kukkulat. Palveluita oli aina ravintoloista akvaarioon ja muutamiin hotelleihin. Täällä oli selvästi myös lomakaupungin tuntua. Lämpimänä syyspäivänä ihmisiä oli pihalla, mutta mistään matkailijavirrasta ei voinut kyllä millään puhua. Pienen biitsihengähdyksen jälkeen näidenkin jalkojen matka jatkui kohti edessä kohoavaa kukkulaa ja noin 7km:n pituista Cliff Walkia pitkin kohti Greystonesia.

Cliff Walk kulkee nimensämukaisesti mukaillen rannikkoa. Polku on sellaista kiveä ja mutaa ja ihmisiä ei ollut reitillä nimeksikään. Koko homma alkoi ylittämällä pieni kukkula. Ylöspäin mennessä saatiin nauttia Brayn panoraamanäkymistä ja myöhemmin upeista vihreistä kallioista ja merinäköaloista. Alapuolella kulki Greystonesiin menevä junarata ja aina sopivan matkan välein tuo juna muistutti, että oltiin kuljettu eteenpäin 15-30 minuuttia. Cliff Walkilla on pituutta sellainen 7 km ja pätkälle mahtui Euroopan vanhimman kätkön lisäksi myös muita aarteita. Homma oli siihen asti mahtavan upeaa, kunnes Irlannin pilvet alkoivat olettaa sadetta.No tällä kertaa onneksi säästyttiin ja loppujen lopuksi suurimman osan ajasta aurinko antoi parastaan. Kallioilta laskeuduttiinkin pikkuhiljaa alas Greystonesin puolelle ja viimeiset uuvuttavat kilometrin kuljettiin keskellä peltoja ja maaseutua.

Greystones avautui huomattavasti pienempänä kuin isoveljensä. Piirteet kylälle oli kuitenkin aivan samat. Syrjäkylälle rakennettiin uusia merenranta hotelleja ja asuintaloja ja keskustasta löytyi komeita kalliomaisemia, rantaa ja muutamia ravintoloita. Pieni kylän raitti oli siis täälläkin rakentunut hyvin merellisesti ja oli aika nopeaa kierretty.

Parasta tälle haikille oli kuitenkin myös se, että Greystonesista ei tarvinut enää palata takaisin Brayhin vaan oma asema ja juna kuljetti suoraan takaisin Dubliniin sellaisessa 45 minuutissa.

Voin ehdottomasti suositella tätä vaihtoehtona tunnetulle ja paikoitellen ruuhkaiselle Howthille. Tää teki ainakin tähän reissaajaan paremman vaikutuksen. Tästä ei varmaan suurkaupungin lähiluonto voi enää parantua!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply