Rantalomalle Singaporesta – Bintan, Indonesia

Oletkos ajatellut lähteä kaupunkilomalle Singaporeen ja yhdistää lomaan vähän rantaelämää? Mulla on aina pakko pitää tasapaino ja saada vähän kumpaakin, jos vain mahdollista ja niin vain nyttenkin. Terveisiä siis Bintanin saarelta Indonesiasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bintanin pieni saari on noin 45 minuutin lauttamatkan päässä ja valikoitui oikeastaan rantakohteeksi sijaintinsa ja helppoutensa takia. Lautat Singaporen ja pohjois-Bintanin välillä kulkevat muutamia kertoja päivissä ja resorttisatamasta lähtee ilmaiskyyditykset suurimpaan osaan resorteista. Bintan on sellainen Singaporelaisten oma Tallinna, johon tullaan levähtämään ja ostoksille, mutta enimmäkseen ottamaan pientä etäisyyttä vilkkaaseen kaupunkielämään. Viikonloppuisin täällä on kuulemma enemmän ruuhkaa, nyt viikolla täällä on saanut olla aika rauhassa.

Bintanin pohjoisranta (johon resorttilautat tulevat) on rakennettu hotelleja täyteen. Bookingista selatessa valikoimaa on yksityisistä villoista perinteisiin täyden palvelun resortteihin. Me haluttiin oma rantakaistale, hyvä hinta ja perus palvelut. Näinpä siis katselen ja kuuntelen tässä kirjoittaessani meren kuohuntaa 4. kerroksen parvekkeelta resortissa nimeltä Angsana Bintan.

Saapuminen Bintanille

Lautat Bintanin pohjois-osan asemalle lähtevät Tanah Merahin lauttasatamasta Singaporesta. Lauttoja kulkee muutamia päivässä ja ne tulee lunastaa pari tuntia aiemmin lauttasatamassa. Lauttamatka kestää 45 minuuttia, edessä on normaali passin tarkastus, jonka jälkeen voikin jo nostaa hattua ja toivottaa itsensä tervetulleeksi Indonesiaan. Resorttien ilmaiset kuljetukset odottavat aulassa ja sitten voineekin jo aloittaa täyden palvelun lomailun.

4* Angsana Bintan resort

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Resorttivalintamme Angsana Bintan sijaitsi sellaisen pitkän metsätien ja noin vartin päässä lauttarannasta. Perille päästessä respahenkilökunta istutti alas, toi eteen kakkua ja mehua ja otti laukut vastaan. Avaimet saatiin kätösiin ja pikkupoika lähti saattamaan huoneelle. Erittäin palvelualtis ja ystävällinen vastaanotto sanoisinko.

Huone irtosi ylimmästä kerroksesta uima-allas ja rantanäkymillä. Kaksi erillistä sänkyä, oma parveke ja kylpyhuone ammeella ja hyvillä kylpytuotteilla on pitänyt varsin tyytyväisenä. Ei siis mitään pahaa sanottavaa.

Yhteisistä tiloista löytyy uima-allas, mutta ihan parasta on kuitenkin ollut oma yksityisranta. Harvassa paikassa on saanut enää olla näin rauhassa paratiisirannalla. Ainoaa seuraa on lähinnä ollut hotellin henkilökunta ja siistijät. Sitä mukaan kun rantaan ajautuu roskaa ja levää ne siivotaan pois.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ei täällä ole nälkääkään tarvinnut nähdä. Aamupala on ollut kaikin sanoin kattava. Jokaisella kansallisuudelle ja uskontokunnalle jotakin. Aamupala onkin ollut ainoa ateria, joka on sisältynyt hintaan. Alueelta kuitenkin löytyy 5 eri ravintolaa, mutta voitte vain kuvitella, että hinnoittelu on enemmän Suomen kuin Indonesian tasoa. Mutta hyvin on pärjännyt aamulla mätätessä ja keskipäivällä yhden aterian nauttineena. Tämä on kyllä kuitenkin asia, johon tässä resortissa saa menemään rahaa jos haluaa.

Lisämaksusta saisi toki myös spa-palveluita ja erilaisia retkiä. Kauan haaveilin snorklausretkestä, mutta tulin siihen tulokseen että kyllä noin 30 euroa on vain liian kallista lystiä tunnin setistä.

Näin ollen tämä lomapätkä on siis lähinnä kattanut hitaita aamukävelyjä rannalla, makoilua aurinkotuolissa, aaltojen pauhun kuuntelua, uimista ja ylipäänsä ajan ottamista. Olen käynyt tsekkaamassa kuntosalin ja pelihuoneen ja istuskellut hotellin aulassa.

Nähtävää Bintanilla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka tämä saari on tunnettu lyhyiden aikojen löhölomina on tällä saarella myös elämää ja katsottavaa. Tämä kaikki jäi toki tällä kertaa itseltäni näkemättä, mutta ehkä ensi kerralla kävisin mangrove ajelulla, tutustumassa luonnonsuojeluun ja vierailulla saaren pääkaupungissa Tanjung Pinangissa.

Näin parille päivälle Bintan on ollut juuri sitä mitä tultiin hakemaan. Rauhaa, rantaa ja lämpöä. Voin siis suositella, jos yhtään rantajalka vipattaa ja kohteenasi on Singapore.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Menninkäinen perjantai, 12 tammikuun, 2018 at 18:35

    Voi miten idyllisen näköinen kohde!

    • Reply Katja sunnuntai, 21 tammikuun, 2018 at 17:46

      Bintan oli ihana pieni rentoutumisen paratiisi! Harmi vain kun muutaman päivän säät saarella oli kovin sateiset.

    Leave a Reply