Lomakyläelämää Hongkongissa: Stanley ja Repulse Bay

Hongkongin saaren eteläpäästä löytyy pala brittien perintöä nimeltä Stanley. Koska Stanleyn kylässä oli rantaa ja lomatunnelmaa, ajattelin jakaa nämä kokemukset pois alta tässä Aasian rantojen ja resorttien ollessa mielessäni. Huh, tästäkin on jo yli vuosi aikaa!

Stanley oli siis yksi näistä päiväkohteista, mitä Hongkongin lomalla tuli tehtyä. Stanley soveltuu erinomaisesti päiväreissulle kun pubi jalkaa vipattaa, Eurooppaan on ikävä ja mielessä on ehkä puuteriset hiekkarannat. Hongkongin saarelta Exchange Squarelta kun nousee bussiin numero 6 tai 260, pääsee Stanley Marketille ihan erinlaisiin maisemiin perille noin reilussa 45 minuutissa. Toinen vaihtoehto on ottaa minibussi 40 Causeway Baylta. Bussit ajavat eri reittejä, joten kannattaa tarkastaa että nousee varmasti express bussiin kylätykyttäjän sijaan.

Mitä sitten Stanleyssa on miksi sinne kannattaisi edes lähteä? Stanley oli aikanaan Brittien väliaikainen hallinnon keskus ennen sen siirtymistä Centralin alueelle. Perintönä Stanleyhin on jäänyt todellinen brittiläinen rantakylän vaikutus ja kunnon turistimeininki. Rantatietä edustaa hyvä pubivalikoima, turistit heiluu loma-asuissa ja tarjolla on enemmän länkkärien pikaruokaa kuin Dimsumeja. Ympäriltä löytyy rantaa, jonne mennä uimisen ja auringonoton toivossa ja alueella on muutamia hotelleja. Vaikutelma onkin yleisesti ottaen paljon enemmän Bristol kuin Hongkong.

Stanley ei ole suuri, mutta muutamia kävelemisen arvoisia paikkoja sieltä kuitenkin löytyy. Ehkä eniten Aasiaa voi tuntea Stanley Marketilla. Pieni ruoka ja kauppakatu on täynnä krääsää ja Aasialaista meininkiä hyvillä hinnoilla. Eihän näistä tule itsellä koskaan mitään ostettua, mutta aina nämä ovat kävelemisen ja aistimisen arvoisia.

Stanleyn pääkatu löytyy rantabulevardilta. Brittipubit ja länkkäriruokalat kauniissa merimaisemissa ei nyt välttämättä anna autenttisinta Aasia kokemusta, mutta voi helpottaa koti ikävää. Meren kallioilla oli muutama muukin kuvaaja enkä ihmettele, sillä onhan tällaisella lomakylässä selkeän leppoisa meininki. Pääkatu päättyy Stanley Plazalle uuden karheaan ostoskompleksiin. Supermarket, ruokapaikkoja ja muutamia myymälöitä hienoissa puitteissa. Hinnat olivat sen mukaiset, että tällä kertaa lounas tulikin ostettua supermarketin valmistiskiltä.

Ja tässäpäs se Stanley sitten alkoi ollakin. Käytiin tsekkaamassa myös pari rantapoukamaa, mutta likaisuuden takia päätettiin ottaa bussi takaisin päin ja testata toinen lomakohde nimeltään Repulse Bay.

Repulse Bay löytyy Stanleyn ja Hongkong Centralin välimaastosta. Pieniä ongelmia oli bussissa tajuta jäädä juuri oikealla pysäkillä, mutta jotenkin tässäkin tuli onnistuttua. Repulse Bay on nouseva loma-alue. Uudet korkeat kerrostalot alkaavat muodostaa perinteisen näyn Repulse Bayn ympärille. Hieno pitkä ranta ja loma-asuntoja, eipä täältä kannata muuta lähteä hakemaankaan.

Mutta se ranta… Onhan se ihan älyttömän upea ajatellen kuinka lähellä suurkaupunkia tässä ollaan. Myös palvelut pelasivat erittäin hyvin. Rannan laidalta löytyivät ilmaiset suihku, pesu ja pukutilat sekä WC:t. Ei ollut rantaa myöskään ruuhkalla pilattu ja meidän lisäksemme rantaelämästä sen muodossa aurinko ja uiminen oli nauttimassa vain yksi Brittiperhe lisäksemme. Muutama tunti biitsillä tuntui melko hyvältä ja voin suositella, jos yhtään kaupungin suhina alkaa ottaa voimille.

Stanleyhin siis pubiin juomaan kaljaa ja siitä Repulse Bayhin uimareissulle! Onnistuu Hongkongissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti lauantai, tammikuu 6, 2018 at 21:02

  Hongkongin yksi parhaista puolista on juuri tämä, että vilkkaasta keskustasta pääsee hiljaisille rannoille hämmästyttävän nopeasti. Stanleyssa tai Repulse Bayssa en ole käynyt, kun ne ei ihan mahtuneet ohjelmaan, mutta voin hyvin kuvitella tunnelman tekstisi ja parin näkemäni hieman vastaavan Hongkongin paikan perusteella.

  • Reply Katja sunnuntai, tammikuu 7, 2018 at 20:10

   No eikö! Me oltiin myös alkuloma Lamman saarella, joka oli ihan kunnon paratiisi eikä sielläkään rannoilla tarvinut kärsiä ruuhkasta. Te taisitte käydä jollain eri saarella jos muistan lukeneeni oikein?

   • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, tammikuu 10, 2018 at 10:33

    Joo, Cheung Chaulla! Lamma ja Peng Chau jäi seuraavaan kertaan 🙂

 • Reply Siam keskiviikko, helmikuu 21, 2018 at 14:29

  On ihmeen halpaa kaljaa HK:ssa. Purkki Tiger 13 HK$, kaksi 14 HK$.
  En miettynyt kauan!
  Taitaa olla ALViton maa?

  • Reply Katja torstai, maaliskuu 1, 2018 at 19:15

   Joo ei taida olla alvia Hongkongissa ja kaikki muukin verotus on ilmeisen alhaista. Kaljaa en itse juo, mutta yleisesti mikään ostosten tekeminen ei kyllä käynyt kukkaron päälle.

  Leave a Reply