Suomen suurin matkablogiyhteisö

Todgha Gorge kanjoni ja Marokon kauneinta luontoa

Ait-Ben-Haddoun ja hajonneen reissupakun jälkeen oli aika aloittaa Marokon täydellinen luonto-osuus. Toki aiemmin rautakasamme oli kolistellut jo yli Atlas-vuorten rehevimmiltä seuduilta kuivan hiekan keskelle, josta seuraavana kohteena olikin Saharan kuuluisa autiomaa. Onneksi yön aikana uusi paku oli siis ilmestynyt majapaikan pihaan ja pystyimme jatkamaan matkaa. Ennen autiomaata pysähtymättä ei kuitenkaan voinut jättää Marokon omissa kanjonimaisemissa Todgha Gorgella.

Maisemat vaikuttivat lupaavilta jo vuorien rinteitä vedellessä alaspäin. Korkeaa vuoren seinämää ja hiekkaa, siinäpäs se pähkinänkuoressa. Niin yksinkertaista, mutta niin kaunista.

Parkkeerasimme uuden reissupakumme kanjonin toiseen päähän, josta otimme jalat allemme ja lähdimme tutustumaan maisemiin tarkemmin. Lähes 200 metriin kohoavat kalkkikivestä muodostuneet jyrkänteet sai aivan uudenlaisia tunteita, kun kanjoni alkoi muuttua kapeammaksi. Hyvin paljon samaa kuin Jordanian Petrassa, muttei kuitenkaan. Ihan samoihin wooo fiiliksiin en siis kuitenkaan itse päässyt niin kuin moni muu reissulla, mutta ei tässä paikassa kyllä toisaalta mitään vikaakaan ollut. Tänne vain kannattaa tulla ennen sitä Petraa.

Kanjonin jokipuro oli melko kuiva, mutta se vesi mikä virtasi oli hyvin raikasta. Ottelimme valokuvia, hengähdimme viileän aamuauringon alla ja kävelimme kanjonin toiseen päähän, johon pakumme oli ajanut odottamaan reissuryhmää. Ihana aloitus aamulle luonnon rauhassa keskellä ei mitään! Vain me, kalliot ja hiljaisuus.

Tästä oli hyvä jatkaa matkaa ottamaan vastaan Saharan autiomaa ja auringonlasku!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply