Suomen suurin matkablogiyhteisö

Biitsielämää Madridissa

Madridissa eletään vuoden kuumimpia aikoja. Ilman Lucifereitakin kaupunki on tunnettu kesän järkyttävistä helteistä ja tunkkaisesta ilmasta, josta jokainen haluaa lomien alkaessa paeta. Madridin suurin puute on myös sijainti sisämaassa kaukana rannikosta. Kaikki on kuivaa ja kuopattua ja epätoivo saattaa iskeä. Onneksi hätä kuitenkin keksii keinot ja yllättävän paljon näitä potentiaalisia virkistäytymiskohteita sitten kuitenkin kaupunkialue pitää sisällään.

Toukokuussa ensimmäisten helteiden alkaessa porottaa avaavat Madridin lukuisat uima-altaat ovensa. Viimeinen Madrid viikkoni oli joka sanallaan helteinen ja siinä sitten tuli hikipäissään unohdettua lähes jokainen suunnitelma ja etsittyä näitä uimapaikkoja. Uima-altaista ei Madridissa ole pulaa. Lähimmäiseni sijaitsi suoraan kampuksella, mutta koska kavereiden kanssa haluttiin nähdä myös elämää parhaimmaksi valikoitui Casa de Campossa sijaitseva Piscina Lago. Kunnallisille ulko uima-altaille nuorisohinta oli 3,60 euroa ja aikuisiltakaan vain 4,5 euroa. Rahalla sai lipukkeen, jonka avulla pystyi myös poistumaan alueelta ja palaamaan takaisin. Näin esimerkiksi eväiden ja juoman hakeminen ulkopuolelta oli helpompaa ja päivät pystyi todella viettämään aamusta iltaan alueella. Mutta sanonpahan vain, että näillä helteillä varsinkin keskustan allas-alueet (kuten tämä Casa de Campon) ovat iltapäivästä aivan umpi täynnä ja jonot ovat sen mukaiset.

Itselleni uima-altaat eivät riittäneet. Pitäisi päästä rannalle. Sellaiselle oikealle rannalle, missä voi upottaa varpaat hiekkaan ja antaa aaltojen vilvoilttaa jalkoja. Jollain ihmeen kaupalla kohde todella löytyi ja tulipahan vedettyä Madridin miinuksista rantojen puutekin pois. Näinpä siis tästä eteenpäin voin sanoa, että Madrid sopii myös biitsilomalle!

No mikä tämä paikka sitten on? Pantano de San Juan on pieni ja ainoa Madridin julkinen järvi, jossa uiminen on enemmän kuin sallittua. Järvi löytyy Comunidad de Madridin länsiosista lähes Castilla ja Leonin rajalta. Bussi numero 551 vie Principe Piolta ilmaiseksi Madridin kuukausikortilla järvelle tunnissa ja edessä odottaa kauniit vuoristoiset järvimaisemat palveluineen. Tämän löydettyä paikalle piti päästä yhä uudelleen enkä pettynyt kertaakaan.

Vaikutti siltä, että paikka oli hieman tuntemattomampi myös Madridilaisille. Ihan hirveitä ruuhkia ei järvellä ollut, mutta ne jotka olivat löytäneet olivat tulleet koko kaveri- tai sukupiirin kesken kaikkine härpäkkeineen kuin kunnonkin biitsilomalle. Rannalla vuokrailtiin polkuveneitä, purjehdeltiin, syötiin eväitä ja mikä parasta vilvoiteltiin vesissä. Me käytiin kavereiden kesken myös pienellä kävelyllä järven ympärysmaisemissa eikä niissäkään kyllä ollut yhtään mitään moittimista. Jos lisärauhaa järvellä haluaakin kannattaa kävellä yleiseltä rantamalta järven muihin osiin ja saa taatusti olla aivan yksin.

Madridin alueelta löytyy kyllä muitakin järviä, mutta oman tutkimustyöni mukaan tämä on ainoa julkinen, jossa saa uida ja viettää aikaa luvan kanssa ja ilmaiseksi. Ai että biitsiloma Madridin helteissä tekis kyllä nyttenkin poikaa! Aina ei tarvitse lähteä välttämättä sinne rannikolle ja maksaa itseään kipeäksi. San Juan oli itselleni kyllä yksi Madridin alueen kultaisimmista löydöksistä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Menninkäinen maanantai, 14 elokuun, 2017 at 20:33

    No ei kyllä ihan heti yhdistäis Madridia rantalomailuun… Ihanan näköinen toi järvi, eikä tosiaan liian täynnä porukkaa. Oliko vesi kylmää?

  • Reply Katja tiistai, 15 elokuun, 2017 at 10:43

    No ei yhdistäisi ei, mutta tulipahan todettua, että kyllä voi Madridissakin mennä rannalle. 😀 Kuvat on otettu vielä yhtenä sunnuntaina +34 asteen helteillä eli kaikin puolin olis kyllä voinut olla paljon enemmänkin porukkaa. Vesi oli raikasta, muttei missään nimessä kylmää. Sellaista sopivaa että ensin vähän kirpaisi ja sitten oli vain ihana lillua.

  • Leave a Reply