Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ibizan rauhaa ja rellestystä Sant Antoni de Portmanyssa

Ibizan majapaikkaa valitessa halusimme jotain rauhallista, mutta kuitenkin jotain missä kaikki Ibizalainen elämä olisi lähellä. Täytyy sanoa, että itse en jaksanut tämän reissun eteen nähdä vaivaa ja kun kaveri sanoi Sant Antonista löytyneen hyvän ja halvan majapaikan myötäilin vain muiden mukana. Loppuviimein en edes koskaan saanut aukaistua linkkiä minne ollaan menossa vaan ihan tyytyväisenä odottelin mitä tuleman pitää.

Sant Antoni osoittautui Ibizan saaren toiseksi suurimmaksi keskittymäksi, joskin tästäkään kylästä asukkeja ei löytynyt 30 000 enempää. Ibiza townista länsirannikolle matkaa kertyi 16 kilometrin verran, jonka suhautti autolla moottoritietä pitkin parissakymmenessä minuutissa. Huoneistomme Poniente Playa löytyi kaupungin reunalta rannikon läheisyydestä ja edessä törrötti ilmainen parkkipaikka. Kuitenkaan menojen ytimeen ei ollut matkaa kilometriä enempää, joten heti ensimmäisen illan jälkeen valinta majapaikan suhteen tuntui varsin onnistuneelta. Yöunet hiljaisuudessa oli taattu, mutta kuhinat löytyivät vain kivenheiton päästä.

Ensimmäisen aamun hyödynsimmekin kylään tutustumiseen. Toukokuinen aamu oli sumuinen ja viileähkö. Kävelimme rannikon mukaisesti kohti keskustaa ja viimeistään siinä vaiheessa kun aamu yhdeksältä kotiin palaavia juhlijoita tuli muuten kaikessa hiljaisuudessa vastaan ei ollut mitään epäselvyyttä saaren olevan Ibiza.

Rannikkomaisemat olivat kertakaikkisen kauniit, joihin sumu teki aivan oman säväyksensä. Sisämaan jälkeen meri-ilma ja tuuli teki onnelliseksi ja väsymys ei paljoa painanut tuulen tuivertaessa unihiekat pois silmistä. Lopulta päivän valjetessa ilmakin alkoi kirkastua juuri sopivasti meidän saavuttaessa Sant Antonin kaunista pientä satamaa.

Satama saavutettua oltiin samalla saavutettu myös kaupungin ydin. Mitään suurta nähtäväähän ei kaupungissa sinällänsä ole varsinkaan aamulla, mutta tottahan sitä piti paikallisella Plaza Espayalla pyörähtää, sekä katsastaa Sant Antonin oma uimaranta aivan sataman kupeessa. Vastapäätä rantaa olisi ollut pienimuotoinen tivolikin, mutta se ei nyt tällä kertaa innostanut tutustumiskäynnille eikä sillä, että se olisi ollut aukikaan. Paluumatkalla kävelimme Sant Antonin suurimman ”nähtävyyden” West Endin läpi Carrer de Santa Agnèsia pitkin joka pubeineen ja yökerhoineen loisti tyhjyyttään aamupäivällä.

West Endiin teimme tutkimusmatkan toki myös auringon laskettua ja meno oli aivan eriä mitä aamulla olimme nähneet. Voi juku kun basso jytisi ja brittiaksentti kaikui kauas kukkuloille. Ihmiset olivat selvästi kaivautuneet rannoilta ja altailtaan kylille ja pistäneet bilevaihteen päälle. Pari skandinaavia lähinnä pyöritteli silmiään tutkimustyötä tehdessä. Rooliasuja oli joka kulman takana. Porukka oli mukavasti maistissaan jo keskiyöllä ja sisäänheittäjät taitoivat hyvin niin tanskaa, espanjaa kuin suomeakin. Kaiken silmienpyörittelyn keskellä testasimme toki myös muutaman pubin ja totesimme Ibizan hintojen olevan huomattavasti korkeammat kuin esimerkiksi Madridin. Kahdenlaisia klubeja tuli myös vastaan; joko pääsymaksu oli 30 euroa ja se sisälsi yhdestä kahteen juomakuponkia tai vastaavasti pääsymaksu olisi ollut ilmainen mutta yhdestäkin juomasta olisi saanut maksaa lähemmäs 10 euroa. Tämä ei ollut minua varten, mutta tämän kokemuksen jälkeen ymmärrän mikä Ibizaan vetää puoleensa. Nyt ei ollut edes sesonki ja silti meno oli niin huikeaa ja omalaatuista!

Tämä jäi kokemukseksemme Sant Antonista, joka tarjosi sopivasti rauhallisen ilmapiirin nukkumiseen, mutta räiskyvät menot pääkaduilla. Kylän oma ranta ei ollut mitenkään ihmeellinen, joten parhaimmille läheisille rannoille ajelimmekin autolla päivittäin. Sant Anton olikin hyvä muutaman päivän tukikohta, mutta pidemmälle rantalomalle en kaupunkiin tulisi varsinkaan ilman autoa.

Mikä sitten olisi pidemmälle lomalle Ibizan paras yöpymispaikka, siitä en osaa sanoa. Toki riippuu varmaan myös mitä lomaltaan hakee. Onkos kellään muulla kokemuksia?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anssi sunnuntai, 6 elokuun, 2017 at 11:29

    Ai että, örveltäviä brittiteinejä! Mitä muuta sitä lomaltaan voikaan haluta!

    • Reply Katja sunnuntai, 6 elokuun, 2017 at 21:27

      On siellä Ibizalla muutakin 😀 Kuten rauhaa, kauniita rantoja, maisemia ja lämpöä 😉 Mutta koettava asia myös tämä yöelämä toki!

    Leave a Reply