Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikainen piipahdus Casablancassa

Kun ensimmäisenä Marokko päivänä oli jälkeenjääty aikataulusta Asilahissa ja sen jälkeen vielä tehty kunnon turistikierrokset Rabatissa ja jääty vähän lisää aikataulusta jälkeen, voitte vain kuvitella että pimeähän se oli jo saapunut kun minibussit vihdoin valuivat päivän viimeiseen kohteeseen Casablancaan. Ei siinä muuten mitään, mutta kaiken aikataulusta jäämisen takia oikeastaan koko kaupunki jäi näkemättä. Koska nyt kuitenkin satuttiin kaupungissa pikaisesti yöpymään ja jotain ikkunasta näkemään ehkäpä tämäkin reissun osa ansaitsee kuitenkin oman juttunsa.

Pimeä oli jo siis laskeutunut kun Rabat vaihtui Casablancaan ja pääsimme vihdoin kirjautumaan hotellille. Illallinen kuului hintaan ja tässä vaiheessa ensimmäinen kana kuskus maistui enemmän kuin maukkaalta, varsinkin kun koko päivänä ei oltu ehditty syödä yhtään mitään. Illallisen jälkeen olikin jo keskiyö ja ei tarvinut kauaa miettiä tuleeko uni vai ei edellisen yön bussirupeman jälkeen Espanjan läpi Marokkoon.

Seuraavana aamuna herätyskello soi 5:30. Halusin käydä rauhassa suihkussa ja mennä aamupalalle omassa rauhassani. Aamupalan piti aueta meitä varten kello 6, mutta jostain syystä alhaalle päästyäni mitään ei tapahtunut. Luovutin ja menin takaisin huoneeseen ja rämmin aamupalalle muiden tavoin vartin ennen lähtöä. Niin, lähdön piti tapahtua 6:45, mutta tämän reissun tyyliin reissun vetäjätkin tulivat aamupalalle vasta seitsemän kulmilla… Kun sitte vihdoin pääsimme matkaan päivä oli valjennut ja meillä oli jopa mahdollisuus nähdä vähän Casablancaakin!

Tämä 4 miljoonan pitäjä avautui melko ruuhkaisena ja saastuneena kun pikku bussimme lähtivät kierrokselle. Ei sinänsä ihme, sillä kaupungissa kulkee vain yksi ratikkalinja väkilukuunsa nähden. Nopeaa bussi pörhälsi Hassanin moskeijan eteen ja me pääsimme kurkkailemaan ja katselemaan Casablancan rannikon maisemia. Moskeijan koosta liikkuu vaikka minkälaista huhua. Parhaimmat sanovat sen olevan maailman kolmanneksi suurin, josta en itse ihan tällä näkemällä menisi takuuseen. Afrikan suurin se taitaa kuitenkin olla ja näyttävä se on ehdottomasti tutustumiseen. No tämä oli taas reissun osalta surkeasti järjestetty, sillä aika ei kuulemma riittäisi sisälle menemiseen edes halukkaille. Olimmehan jo ennen 9 liikenteessä, jolloin moskeija avautuisi. Niinpä tyydyimme valokuvaamiseen ulkopuolelta päin ja hiljaisesta aamusta nauttimiseen. Kun kuitenkin 9 aikaan lähdön aika koitti kohti Marrakechia, kaksi sankaria olivat kuitenkin halunneet mennä omine lupineen moskeijaan sisälle ja me kaikki muut sitten jouduimme odottamaan busseissamme näiden kahden saapumista. Vihdoin puolituntia taas lisää myöhässä sankarit saivat riidan aikaan ja todistelivat valokuvin, kuinka moskeijaa ei vain voinut jättää näkemättä sisältä. Niin ja näin lopuilta 80 ihmiseltä tämä jäi nyt kuitenkin näkemättä.

Tämän enempää meillä ei siis aikaa Casablancassa ollutkaan, mikä oli itselleni suuri pettymys. Enpäs siis tällä pysähdyksellä voi sanoa nähneeni tai avartaneeni käsitystä kaupungista millään tavalla, joten ehkä joku päivä uusintaa reissu kaupunkiin on paikallaan. Moskeijan lisäksi kun kaupungista löytyisi ainakin paikallinen Medina valkoisine taloineen, kauniita auringonlaskuja, sekä Casablanca elokuvasta muistuttava uuden karhea kahvila Ricks Cafe. Onneksi näistä voi kuitenkin lukea enemmän muista blogeista kuten Afrikkaan Afrikkaan Anssin päiväseikkailusta kaupungissa, sekä Meriharakan tekemän TSS:n kiertomatkan voimin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anssi maanantai, heinäkuu 10, 2017 at 22:39

  Kiitos nyt kun linkkasit ihan ensimmäisen postaukseni! 😀

  Kasaplankka on mulle kyllä ehkä Marokon paras paikka. Oon kuitenkin nähnyt kaiken (neljä kaupunkia).

  Mutta eipä tämä postaus ainakaan saa mua varaamaan espanjalaista kiertomatkaa! Oon sen ehkä jo saattanut todetakin. 😉

 • Reply Katja keskiviikko, heinäkuu 12, 2017 at 09:14

  Enpäs tiennytkään, että se oli esikoisesi, mutta eipä kestä. Enemmän näit Casablanccaa kuin minä, mulla vähän jäi mielipide muistuttamatta kaupungista, sillä eipä moskeija paljoa koko kaupungista kerro. Jospa joku saa blogistasi enemmän inspiraatiota. 😀

  Noooh tämä tosiaan oli tällainen ja ongelmat varmaan toistuvat jokaisessa Marokkopostauksessa. Mutta tulipahan koettua ja edullinenhan tämä oli. 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, heinäkuu 18, 2017 at 09:49

  Kiitos linkkauksesta! Aikamoinen sähellys tuo teidän ”vierailu” tuolla moskeijalla näyttää olleen. Joskus aina mietin kun jonkun ryhmän kanssa olen ollut liikkeellä, sääntö-suomalaisena, että oikeasti pitäisi jättää oman onnensa nojaan ne, jotka viis veisaavat aikatauluista. Joku vartti olisi ehkä kohtuullinen odotusaika, mutta yli sen bussi voisi jo lähteä ja tyypit saisivat hermostua ja itse etsiä vaikka taksin jos haluavat taas liittyä ryhmään!

  • Reply Katja tiistai, heinäkuu 18, 2017 at 10:17

   No koko reissu oli yksi sähellys, mutta tässä oli kyllä toiselle päivälle ihan tarpeeksi. Tosin tästä sitten heti seuraavalla pysähdyksellä sähellys jatkui, että ei sen puoleen… 😀 Oon samaa mieltä, että joku raja pitäisi tällaisilla ryhmämatkoilla olla odottamisessa. Ja väärinhän se oli meitä muita kohtaan, että nämä kaksi ihmistä ”omin luvin” näki moskeijan sisältäkin.

 • Reply jossus tiistai, helmikuu 20, 2018 at 21:01

  Kiva nähdä kuvia Casablancasta, Kävin siellä pari vuotta sitten ja minusta oli tosi ihana kaupunki vaikka ei ollut yhtä paljon nähtävää kun Marrakechissa.

  • Reply Katja torstai, maaliskuu 1, 2018 at 19:10

   Kiitos Jossus! Harmi, että meillä oli suhteellisen vähän aikaa Casablancassa. Olisin halunnut tutustua tarkemminkin. Marokko on kyllä niin monipuolinen maa, että en tiedä kuinka kauaksi aikaa pitäisi lähteä, jotta ehtisi kaiken nähdä.

  Leave a Reply