Suomen suurin matkablogiyhteisö

Baleaarien paratiisimaisin saari Formentera

Ibizan pikaisella biitsireissulla oli ihan ehdotonta päästä käymään myös naapurissa Formenteralla, sillä kaikki kuvat tuosta saaresta on vakuuttaneet mut ihan satasella. Lauttoja sauhuaa saarten välillä monen yhtiön verran ja jatkuvalla aikataululla eikä matkalla ole mittaakaan kuin tunnin verran. Näiinpä siis ostettiin jo etukäteen liput ensimmäiselle päivälle yhdeksäksi aamulla ja koneen rattaiden pösähtäessä maahan seitsemältä auringon alkaessa sarastaa oltiin ihan valmiita aloittamaan loma naapurisaaresta.

Formenteralla ei montaa ihmistä asu ja mietittiinkin vaihtoehtoja tutustua tähän saareen parhaalla mahdollisella tavalla. Autonvuokraus ei tällä saarella houkuttanut, joten valittiin vaihteeksi valmis vaihtoehto turistibussi, joka lupasi viedä meidät saaren ympäri 12 euron hintaan netistä liput lunastettuna. Jos siis mietit Formenteraa ja miten kiertää saari niin tässäpäs kierros vihreällä turistibussilla saaren ympäri.

Satama-alue

Lautat tulee toki satamaan ja satamasta lähtee turistibussit, mutta satama itsessäänkin on kaunis, pieni ja kompakti. Formenteralle pääsee lautan kyydissä myös mantereelta, mutta Ibiza townin reitti lienee suosituin. Meillä ei kuitenkaan ollut mitenkään liiaksi aikaa tutustua pieneen kylään sataman kupeessa, sillä aloitimme saarikierroksemme lähes heti saavuttuamme.

Playa Illetas

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli se kaikkein odotetuin postikorttimaisemien ranta. Paikka oli palkitseva, mutta niin oli myös näkymät matkalla suola-altaineen. Ranta itsessään oli paratiisi, valkoista hiekkaa ja niin kauniin turkoosia vettä ettei silmät olleet uskoa todeksi. Rannalla meillä oli aikaa kaksi tuntia, joka meni aivan ennätysvauhtia. Pienestä poukamasta löytyi niin kauniita spotteja kuvaukseen ja hengittelyyn, että heittämällä tässä paratiisissa olisi mennyt toinenkin parituntinen. Jos siis jotain Formenteralla niin tule ainakin tsekkaamaan tämä ranta!

Playa Pujols

Parituntinen rannalla sai jatkoa Pujolsin turistikylästä ja sen ranta-alueesta. Itse kylä oli hyvin tyypillinen matkailupalveluineen, joten aika nopeaa mekin hypättiin krääsäkauppojen ja hotellin siivestä rannalle. Tämä ranta oli tuulinen, mutta kaunis. Rantaa jatkui pidemmälle, oli kalliota ja oli ihania paikkoja istuskeluun. Sama paratiisifiilis kuitenkin puuttui, sillä ravintoloiden reunustamalla rannalla palvelut pelasivat eikä täällä voinut tuntea olevansa niin sanotusti ”kaukana kaikesta”. Tällä rannalla meillä oli kokonaisuudessaan aikaa sellainen 1,5 tuntia.

Faro de Mola

Rantarupeaman jälkeen bussi johdatteli meidät saaren toiselle puolelle vuoristoteitä pitkin, josta löytyi elämää nähneet kalliot ja ylväänä seisova majakka. Vartin pysähdyksen aikana ehti toki kuikuilla kalliolta alas ja ihailla majakkaa. Kerrassaan kaunis paikka!

Mirador

Matkalla takaisin satamaan oli vielä yksi pysähdys yhdellä saaren näköalapaikoista ja näkymät alas rannikolle olivat pysähtymisen arvoiset. Tämä ei varmasti tämän enempää selityksiä kaipaa.

Takaisin satamassa olimme viiden aikaan, josta lauttamme takaisin suuntasi puolentunnin odottamisen jälkeen. Koko ryhmä oli rättipoikki, sillä aikainen aamulento painoi aika pahasti silmiä. Kaikki oltiin kuitenkin tyytyväisiä, että tultiin heti ensimmäisenä päivänä tsekkaamaan Formentera ja hakemaan kunnon loma ja biitsifiilis saarelta. Näin oman kokemuksen perusteella Formentera on kyllä ihan ehdoton must ja hitti Ibizalta. Seuraavalla kerralla vuokraisin ehdottomasti skootterit, sillä liikenne vaikutti juuri siltä, että jopa minä uskaltaisin päästellä Vespalla eteenpäin.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply