Suomen suurin matkablogiyhteisö

3 päivän pikaloma Ibizalla

Huhhuh… En ehkä kestä kuinka aika juoksee. Tällä hetkellä menossa on viimeiset viikot ennen lopputenttejä ja seminaareja ja voin sanoa, että tälle blogiparalle ei nyt vain yksinkertaisesti ole aikaa. Varsinkin kun kaiken vapaa-ajan haluaa ymmärrettävästi käyttää ystävien kanssa kesäisessä Madridissa juosten ja nauttien näistä lähes viimeisistä hetkistä.

Sen verran haluan kuitenkin kanssanne jakaa, että kävimmepäs heittämässä viime viikonloppuna legendaarisen Erasmus experiencen Ibizalla. Matka oli nopea kolmipäiväinen, sää suosi ja me kaveriporukalla nautimme viimeisestä matkastamme tällä erasmus polulla yhdessä. Päädyimme tekemään reissun omatoimisesti ihan taloudellisista, mutta myös siitä syystä ettei meistä kukaan ole kunnon kreisibailaaja ja valmiit opiskelijamatkat olisivat olleet yhtä biletystä. Me siis keskityimme pelkän yöelämän lisäksi myös katselemaan saarta ja sen rauhallisia rantoja.

Kaikista kokemuksista saatte joku päivä kuulla lisää, mutta tässä näin alkuun pieni sneakpeak kolmeen päivään Ibizalla ja mitä joskus tuleman pitää.

Päivä 1. Saapuminen Ibizalle ja Formentera.

Päädyimme ottamaan Rynkyn aikaisimman aamulennon, jotta heti ensimmäisen päivän voimme hyödyntää lomalla. Näinpä siis saavuimme tunnin lennon jälkeen Ibizalle ennen kahdeksaa aamulla, suuntasimme noutamaan automme ja ajoimme Ibiza towniin ja lauttasatamaan. Otimme aamu kymmenen lautan Formenteralle, hyppäsimme turistibussiin ja kiersimme saaren päivässä. Illalla jokainen oli rättipoikki ja kun saavutimme kylämme Sant Antonin auringonlaskiessa oli jokainen valmis nukkumaan.

Päivä 2. Sant Antoni, Cala Saladeta, Cala Gracioneta, Ibiza Town

Toinen päivä aukesi viileän harmaana, joten päätimme startata päivän kiertämällä oman lomakylämme ympäriämpäri. Aamuinen rantatie oli autio, kalliot ja siihen tyrskivä meri uskomattoman kirkasta ja laivasatama täynnä toinen toistaan hienompia paatteja. Toki samalla katsastimme autiona yöstä hehkuvat baarikadut, sekä pääaukion ennen suuntaamista takaisin hotellille.

Kierroksen aikana ilma ehti lämmetä ja pilvet kaikota, joten suuntasimmekin rannalle. Pakkasimme auton eväistä ja otimme suunnaksemme Saladetan rannan, jota asuntomme respatäti suositteli Ibizan parhaana. Rantapäivän jälkeen kurvailimme Gracionetan rannan kautta takaisin Sant Antoniin ja pikaisten suihkujen jälkeen suuntasimme viettämään iltaa Ibiza Towniin. Ibiza Town ei kuitenkaan ollut vielä tarpeeksi, sillä ehdottomasti halusimme lähteä katsomaan palattuamme sitä kuuluisaa Ibizan yöelämää oman pitäjämme baarikaduille.

Päivä 3. Sant Antoni – Lentokenttä rantatietä pitkin

Jätimme asuntomme taakse, puimme uimakamppeet päälle, pakkasimme automme ja aloitimme aamuvarhain pienen roadtripin kohti lentokenttää katsellen matkalla 4 eri rantaa, tehden yhden kalliokiipeilyn läheiselle vuorelle ja sen tornille, sekä ajellen maalaisteitä saavutellen kauniita näkymiä. Kahdeksalta illalla olimme takaisin autovuokraamolla palauttamassa automme ja näin loma alkoi olla taputeltu. Lento takaisin Madridiin starttasi sen verran myöhään, että missasin ensin viimeisen junani ja sitten vielä yöbussinkin kotiin. Onneksi on pelastavat kaverit ja pääsin vihdoin kotiin seuraavana aamuna herättyäni ja junien taas kulkiessa.

Olihan taas siis pikainen ja raskas reissu, mutta ehdottomasti vaivansa arvoinen. Omat mielikuvat Ibizasta saivat kyytiä, sillä näyttihän tuo saari tarjoavan paljon muutakin kuin pelkkiä Irkkupubeja ja kalliita yökerhoja. Nyt ei muuta kuin ihanaa toukokuun jatkoa. Palailen kaikesta asialle heti kun aika sen sallii. Siihen asti tätä elämää voi seurailla instassa @kaksuli ja erityisesti snäpissä @kaksulii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Niko keskiviikko, 10 toukokuun, 2017 at 18:03

  Näyttää mukavalle kohteelle. On usein totta, että omatoimimatkat tulevat halvemmaksi, jos tietää, miten niitä etsiä.

  • Reply Katja keskiviikko, 10 toukokuun, 2017 at 18:14

   Ibizalta löytyy kaikkea, ja erityisesti muutakin kuin yöelämää, mikä oli lähes ainoa asia mitä odotin saarelta. Joo tämä on totta. ESN:n bilereissu Madridista olisi kustantanut hieman alle 300 euroa sisältäen lennot, pari yötä hotellissa ja pääsyt yökerhoihin. Meillä kolmen päivän reissu kustansi lennon, asunnon ja auton kanssa 106 eur per henkilö. Säästettiin siis huomattavasti rahaa, kun ei sitten edes menty yhteenkään (kalliiseen) yökerhoon sisälle.

 • Reply Menninkäinen lauantai, 13 toukokuun, 2017 at 13:40

  Ihania lomakuvia… On totta, että monella paikalla on jonkunlainen maine ja sitä pidemmälle ei osata katsoa. Ibiza oli muutakin kuin bilebaarit, Costa del sol on varmasti muutakin kuin suomalaissiirtokunta ja Kanaria on muutakin kuin hiekkarantoja ja turistirysiä.

  • Reply Katja torstai, 18 toukokuun, 2017 at 16:27

   Kiitos paljon!
   Tämä on niin totta! Nämä kaikki paikat on niin paljon muuta kuin pelkät hassut stereotypiat. Kaikissa olen käynyt ja kaikista olen löytänyt muutakin kuin nuo mainitsemasi asiat.

  Leave a Reply