Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolmas kuukauteni Madrileñana

Madridin elon puoliväli alkaa olla saavutettuna, sillä tänään kolme kuukautta Espanjan sisuksissa alkaa olla taputeltu. Puoliväli on tarkoittanut myös sitä, että kuherruskuukausi alkaa olla ohi ja pienet ärsytyksen aiheet ovat kasvaneet välillä suuremmiksi pienen stressin keskellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö enää viihtyisi täällä, sillä edelleen kiitän onneani joka päivä tästä mahdollisuudesta. Mutta odottakaahan kun pääsen tämän kokemuksen jälkeen jakamaan teidän kanssanne listan, mistä kaikista asiosta voi Espanjan maassa ärsyyntyä, siihen on kertynyt juttu jos toinenkin. 😀

Puoliväli opintojen osalta on tarkoittanut sitä, että olen päässyt pusertamaan ensimmäisen esseeni ja tekemään ensimmäisen tenttini. Esseen pusertaminen ei paljoa vaatinut, sillä täällä ei tunneta Suomen tapaan monen kymmenen sivun seminaaritöitä. Sen kun sai tekstiä parille paperille kaikki oli tyytyväisiä. Stressasin ensimmäistä tenttiäni, sillä en tiennyt yhtään mitä odottaa, mutta sieltähän paljastui sellainen yläasteen klassinen ”koepaperi” täynnä pieniä kysymyksiä. Noin muuten tämän kuukauden aikana yliopisto on ottanut kunnolla hermoille, ei niinkään opintojen mutta ihmisten osalta. En osaa kuvailla ilmapiiriä, mutta kovin mairitteleva se ei ainakaan ole ulkomaalaiselle opiskelijalle…

Tämän kuukauden aikana tuntuu, että myös matkustelua on ollut vähemmän vaikka onhan niitä joitain seikkailujakin kertynyt. Kuukausi alkoi päiväreissulla Salamancaan ja tämän julki tullessa olen juuri vetämässä elämäni seikkailua Marokossa tarkemmin ottaen jossain Todran kanjonin ja Saharan autiomaan välillä. Tämän lisäksi saimme yhdeksi viikonlopuksi odotettuja vieraita turisteilemaan ja kävimme testaamassa muunmuassa Casa de Campon Telefericon ja myöhemmin kävin katsastamassa lisää Canillejasin naapurustoa ja Ventasissa sijaitsevan valtavan Almudenan hautausmaan.

Sää on alkanut olla jo ihanan kesäinen. Joka päivä on menty 20 asteeseen ja aurinko on paistanut ihan muutamaa päivää lukuunottamatta. Arki siis rullaa hyvin ja toimisto on jo monena päivänä saanut siirtyä terassille. Seuraavan kuun aikana, jos kaikki menee kuin kalenterissa kotiudun ainakin Marokosta, saan ihanan ystävän viikoksi kylään ja lähden kokemaan aidon #erasmusexperiencen Ibizalle. Ja näiden välissä samaa rataa jatkaen opiskelen, kaupunkiseikkailen ja lenkkeilen.

Arkea ja menoja voit seurata vielä enemmän Instassa @kaksuli ja erityisesti snäpissä @kaksulii

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply