Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maaseudulla keskellä Madridin metropolia

Kauaksi ei tarvi keskustan kuhinasta Madridissa kävellä, kun saavuttaan aivan valtavan pläntin maaseutua ja on keskellä ei mitään. Tämä valtava antiikkinen kuninkaallinen metsästyspläntti on nimetään Casa de Campo ja tänä päivänä se on Madridin suurin puisto 1750 hehtaarilla pitäen sisällään muunmuassa huvipuiston, eläintarhan ja soutelujärven.

Tämä on niitä puistoja, jonne ei kannata ihan vain pölähtää, sillä koko antanee jo osviittaa siitä, että suunnittelematon joutuu tallaamaan askeleen jos toisenkin keskellä ei mitään näkemättä yhtään mitään mielenkiintoista. Ihan vain urheiluun ja aktiiviseen kiertelyyn puisto on parhaimmillaan maastopyörän selästä, mutta mitä jottei ahkera voi saavuttaa haluttuja kohteita myös jalkapelilläkin. Kaikkein turisteinta on kuitenkin ottaa kaapelihissi Parque del Oestelta pelipaikoille keskelle puistoa ja aloittaa tutkiminen ja itse testasin tämän vaihtoehdon viikonloppuna.

Casa_de_Campo_1

Casa_de_Campo_2

Casa_de_Campo_3

Casa_de_Campo_4

Casa_de_Campo_5

Casa_de_Campo_5

Kaapelihissille ei ollut jonoja ja kahdensuuntainen lippu maksoi 5,90eur. Kuvauspisteen kautta pääsi astumaan vaunun kyytiin ja kymmenessä minuutissa teleferico liiteli maaseudun päältä keskelle pelipaikkoja. Maisemat kohti puistoa oli erinomaiset. Sen sijaan kaupunkinäkymien takia ei kannata vaivautua ajelemaan tällä kulkupelillä, sillä näkymät kuninkaanpalatsin suuntaan on vain kohtalaiset. Kokonaisuudessaan Teleferico osoittautui silti hyväksi tavaksi saavuttaa puisto helpolla tavalla, joskin hommassa oli vähän liikaa turistiansan makua omaan mieleen. Vaunusta ulos astuessa täytyi kävellä perinteisen krääsäputiikin läpi, jotta vihdoin maalaismaisemat avautuivat nenän edessä.

Meidän ryhmäreissu johdatti puistokatuja pitkin näköalapaikalle maaseudun rauhaan. Horisontissa avautui kaupunki ja muuta maisemaa koristi vihertävä luonto ja kauniit puut. 10 minuutissa tästä kävelisi niin huvipuistolle kuin järvellekin, mutta koska meillä oli menopaluu lippu, pienen kiertelyn jälkeen me palattiin kuitenkin takaisin tuubin kyytiin ja liidettiin puiston halki takaisin Moncloaan.

Casa_de_Campo_6

Casa_de_Campo_7

Casa_de_Campo_8

Casa_de_Campo_9

Casa_de_Campo_10 Casa_de_Campo_11

Aiemmin olen kuitenkin käynyt järvellä ja voin sanoa, että kyllä voi olla aina mielissään kun näkee vettä. Tuolloin ilta oli lämmin ja me mentiin kaverin kanssa vain eväineen istuskelemaan ja nauttimaan maisemista ja tällä tavalla omasta mielestäni tuo järvi onkin parhaimmillaan. Huvipuistot on vielä testaamatta ja jäävät luultavasti testaamattakin.

Vaikka Casa de Campo onkin iso ja laaja, ei se silti kuitenkaan yllä missään nimessä omien lempipuistojeni joukkoon tässä kaupungissa. Jos lomalla on vain vähän aikaa, en välttämättä lähtisi suosittelemaan tätä, mutta ajelu kaapelihissillä ja kävely pupujen kanssa järvelle on hyvä vaihtoehto jos aikaa on enemmän ja haluaa ottaa myös rennosti. Ja onhan se nyt kumma että tämmöinen alue maaseutua edes löytyy keskeltä kaupunkia!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply