Madridin salattu puistohelmi Quinto de los Molinos

Espanja on maana tunnetusti puistojen koti eikä Madrid tee tässä asiassa sen suurempaa poikkeusta. Madrid on aika paljon muutakin kuin Retiro ja Casa de Campo ja tutkimustyötä tehtyäni ja bucket listaa kasvattaessani tänään tuli aika korkata yksi itselleni uusi puisto. Kun listassa lukee alleviivattuna ”mene kun ne Japanin tyyliset puut kukkii ja kevät tulee” niin silloin sinne on mentävä. Erityisesti kun linnut laulaa, aurinko paistaa, voikukat kukkii ja päivälämpötilakin kohoaa jo lähes 20 asteeseen.

Quintadelosmolinos_1

Quintadelosmolinos_2

Quintadelosmolinos_4

Quintadelosmolinos_5

Ja tämä päivän Madridin salattu puistohelmi oli siis nimeltään Quinto de los Molinos ja tästä lähtee nyt suuri suositus, jos loma Madridiin on tiedossa just nyt ja etsit jotain vähän erilaista nähtävää. Puiston juttu on nimittäin sadat istutetut mantelipuut, jotka näin kevään korvilla heräävät eloon ja tekevät puistosta aika taianomaisen. Salatusta puistohelmestä kertoo se, että vaikka puisto on äärettömän kaunis näin kevät aikaan, ihmisiä ei oikeastaan ollut nimeksikään. Rauhassa sai astua kauniin pinkistä portista sisälle ja kävellä ja kuljeskella vaaleina hehkuvien puiden välissä ja nauttia maisemista.

Puiden lisäksi puistoa halkoo pääväylä, jonka puut eivät vielä olleet aivan parhaimmillaan, mutta täytyy nyt siis myöntää että itsehän harhailin enimmäkseen vain mantelikukkien välissä miettien, kuinka paljon tässä kaupungissa osaakaan olla täydellisiä deittipaikkoja. Deittipaikoista puheenollen puiston maasto on myös täydellistä lenkkeilyyn ja niinpä vain täälläkin muutama atleettinen Madrileño veti ohi ihan kuin ympärillä hehkuva maisema ja puut eivät olisi mitään spesiaalia.

Quintadelosmolinos_5

Quintadelosmolinos_10

Quintadelosmolinos_7

Quintadelosmolinos_8

Quintadelosmolinos_9

Viimeisenä puiston perälllä reissun kruunasi pieni eteen tullut tekolampi, jonka äärellä oli hyvä istahtaa, kuunnella veden liplatusta ja olla taas niin onnellinen mahdollisuudesta asua Madridissa. Nopea kartan katsominen lähimmästä ulos menevästä portista ja puistoseikkailu alkoi olla taputeltu.

Loppuvoimillani katselin vielä ympärillä olevaa naapurustoa ja koska naapurusto näytti tavallista hulppeammalta, päädyin kävelemään kaksi ylimääräistä pysäkin väliä hienojen omakotitalojen välissä haaveillen joskus itsekin asuvani tässä kaupungissa tällaisessa talossa tällaisen puiston vieressä.

Quintadelosmolinos_6

Quintadelosmolinos_7

Iso suositus siis Quinto de los Molinokselle keväällä, sillä puisto tuskin on mitenkään tavallisesta poikkeava muina vuodenaikoina. Nyt tämä paikka antoi kuitenkin parastaan ja oli ehdottomasti käymisen arvoinen puolipäiväkohde. Ja taas yksi bucket listin moninaisista Madrid kohteista on koettu.

Mikä? Quinto de los Molinoksen puisto
Missä? Itäisessä-Madridissa Canillejasin naapurustossa
Milloin? Puisto on parhaimmillaan keväällä (maaliskuun alku) mantelipuiden kukkiessa
Miten? Vihreä metrolinja 5, keskustasta Operan, Callaon ja Gran Vían asemilta. Puisto on aivan Suanzesin aseman vieressä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Menninkäinen tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 23:09

    Meilläkin oli tapana Kanarialla ajella keväällä vuorille katsomaan mantelipuita kukassa, ne on niiiiiiin kauniita!

  • Reply Katja keskiviikko, maaliskuu 8, 2017 at 09:55

    Aivan todella kauniita! Siksi munkin piti toteuttaa tämä puistoreissu just nyt eikä viikon kuluttua. Luonto antaa parastaan <3

  • Leave a Reply