Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimmäinen vieras ja 4 päivän turistiloma Madridissa

Viime viikonloppuna sain odotetun ensimmäisen vieraani ihmettelemään suurta maailmaa ja mikä parasta otimpas samalla itsellenikin 4 päivän loman omassa kaupungissani. Suunnittelin ohjelman valmiiksi noille neljälle päivälle, jotta ehdittäisiin ottaa kaikki irti kaupungista ja tämä suunnitelma toimikin kuin rasvattu. Niin hyvin, että tässäpäs pikakelauksena meidän neljän päivän loma ja esimerkki siitä, miten saada tehokkaasti Madrid haltuun pitkässä viikonlopussa.

Päivä 1. Ydinkeskustan kujia, kauppoja ja kulttuuria

Corteingles

madrid

SAM_8484

Ensimmäinen päivä valkeni harmaana ja sumuisena ja kyllä siinä pääsi syvä huokaus itse kullakin. Ei tänne tämmöstä säätä luvattu. Onneksi sää pysyi vain tavallisen harmaana eikä taivaalta tippunut mitään muuta, joten keskusta-alue oli hyvä lähteä ottamaan haltuun.

Kierros alkoi tyypilliseen tapaansa Solin pääaukiolta ja kirjoittamani päivän pytinkikierros pääsi puolikkaana ja täydennettynä heti testiin. Solilta suuntana oli heti alkuunsa kansainvälisyyttä pursuava Gran Vía ja sen  kaupat ja rakennukset. Espanjan suurin Primark laittoi pään pyörälle ja osoittautui yhdenlaiseksi nähtävyydeksi itsenään. Kyllä voi yhdessä kaupassa musiikki ja valot välkkyä!

Gran Víalta oli aika sukeltaa Justician ja Malasañan katujen syövereihin, josta löytyy katuja omaan makuuni. Värejä, elämää ja tietynlaista nousevaa katumuotia ja trendikyyttä. Täällä alueella pitäisi myös ruokailla useammin, sillä mutkan takana odottaa yksi jos toinenkin puoleensa vetävä burgeripaikka. Tälläkään kertaa oma burgeriannos ei ollut pettymys.

Palaciodelosreyes_1

Palaciodelosreyes_2

Palaciodelosreyes_3

Pikkuhiljaa kadut veivät iltapäivän viettoon kulttuurin lähteille kuninkaalliselle palatsille. Off seasonina pytingin pitäisi olla ilmainen maanantaista torstaihin 16-18 välillä, jos nettisivuihin ja edessä törröttäviin infotauluihin on uskominen. Kun sitten saavuimme paikan päälle vähän yli viisi vartija ei jaksanut enään päästää ketään sisälle… Näin siis tämä kulttuurielämys jäi siis kokematta.

Madrid sai pitää palatsinsa ja meidän suunta jatkui vastapäätä olevan Almudenan katedraalin kautta Plaza Mayorin aukiolle ja pikkuhiljaa takaisin Solille. Koska aikaa oli kuitenkin varattu enemmältikin tuohon kulttuurivierailuun päätin sitten lennosta haluta näyttää oman suosikkipitäjäni maaseudulla. Juna puksuttikin puolessa tunnissa Tres Cantosiin, jossa puisto oli yhtä ihana kuin aina ennenkin. Tästä kaupungista saatte joku päivän ihan oman postauksen.

Päivä 2. Päiväreissu Segoviaan

Segovia_1

Segovia_2

Segovia_3

Madridin ympärillä on monta hyvää päiväreissukohdetta, jotka on mahdollista saavuttaa alle kahdessa tunnissa. Näistä olen itse ehtinyt vierailla Ávilassa ja Toledossa, joten tällä kertaa annoin lomalaisen päättää muista ympärikohteista (Zaragoza, Salamanca, Cuenca ja Segovia) suosikkinsa. Kohteeksi valikoitui bussilla tunnissa saavutettava Segovia ja päivä Segoviassa oli enemmän kuin onnistunut antiikkisia katuja kävellessä ja paikallista possua syödessä. Tästä retkestä ja kaupungista enemmän myöhemmin!

Päivä 3. Nuorekkaita naapurustoja, näköaloja ja nautiskelua 

Plazaespana_Madrid

SAM_8720

Moncloa

Kolmas päivä alkoi kävelyllä Plaza de Espanjan kautta kohti Chambería, joka on erityisen tunnettu nuorison suosimana lähiönä aivan vieressä sijaitsevan Madridin suurimman yliopistokeskittymän johdosta. Nuorison suosiosta alueella muistuttaa monet halvat ruokaketjupaikat ja baarit, sekä elävä meininki iltaisin. Ruutukaavainen Chamberí vaihtui puolen päivän jälkeen Moncloaan, jonka ytimessä edellä mainitsemani yliopistoalue sijaitsee, kuin myös itse pääkohteemme Faro de Moncloa.

Nimestä huolimatta edessä ei odota majakka, vaan harvinaisen ruma ja väritön torni, josta kuitenkin avautuu varsin mainiot näkymät kohti kaupunkia 3 euron hintaan. Jonoa riitti kirkkaana lämpimänä päivänä noin puolentunnin verran, mutta näköalahissin hurauttaessa 92 metriin ei kaduttanut hetkeäkään.

Vistasdefarodemoncloa

Vistasdefarodemoncloa_1

Vistasdefarodemoncloa_3

Takaisin alhaalle päästyä oli aika napata evästä nuorison suosimasta 100 monteditoksesta, joka tarjoaa tapaksia eurolla ja tuoppeja parilla. Putiikki löytyy joka puolelta Madridia ja täällä sitä tulee harvase ilta istuttua kavereiden kesken iltaa viettämässä. Pääsipähän nyt turistikin kokemaan, millä sitä Madridissa eletään.

Mahat täynnä 10 euron yhteislaskun jälkeen alkoikin puistokierros. Sillä niitähän pohjois puolella keskustaa riittää. Parque del Oeste johdatti kaduillaan Debodin näkymille, josta matka jatkui samantien kohti Principe Pioa, aseman ostosmahdollisuuksia ja Casa de Campoa.

Parqueoeste

parqueoeste_1

casadecampo_1

SAM_8797

Casa de Campolle ei ollut oma tiekään vienyt vielä ikinä, joten nyt jos joskus oli aika korkata tuo valtava maaseutualue keskeltä kaupunkia. Kiinnekohteeksi otimme lähellä sijaitsevan järven, jonne päädyimme istuskelemaan, syömään eväitä ja katselemaan soutelijoita. Auringon laskiessa ja illan alkaessa viiletä otimme suunnaksemme takaisin keskustan ja keskustan kadut.

Päivä 4. Salamancan hienostoalue ja aina yhtä ihana Retiro

Salamanca_vistas

retiro_1

retiro_2

Viimeisen lomapäivän kunniaksi oli aika suunnata Salamancan kujille tekemään ikkunaostoksia ja ihmettelemään hienostoelämää. Salamancan kohokohta oli kuitenkin vetäminen ylös kattojen tasolle paikalliseen Corte Inglesiin näköalahissillä katselemaan Madridin kalleimpia taloja yläilmoista.

Salamancan kadut ohjasivat kaksi harhailijaa leipomon kautta kohti Retiron portteja ja puistomaisemia. Ensimmäisenä oli aika eväille, jonka jälkeen jaksoi tallailla sunnuntaisen auringonpaisteen täyttämiä puistokatuja järven kautta kohti Cristalin palatsia. Palatsin nurtsille oli hyvä istahtaa ja ottaa kaikki irti Madridin puistoelämästä. Kerrankin mihinkään ei ollut kiire ja aurinko lämmitti mukavasti väsyneitä jalkoja. Retiron puisto oli aika jättää toiselta puolelta ja vielä viimeisillä voimilla katsastimme Atochan näyttävän päärautatieaseman, sekä Atochan pääkadun aina Solille asti.

Neljän päivän jälkeen olin tyytyväinen itseeni ja hienoihin suunnittelemiini kierroksiin. Koko ydin ja vähän enemmänkin tuli nähtyä ja mikä parasta Suomi vieras oli tyytyväinen lomaansa. Seuraavaa vierasta odotellessa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 18:09

  Kuulostaa tehokkaalta mutta kivalta!

  • Reply Katja lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 19:50

   Loma oli onnistunut ja mun tyyliin tosiaan tehokas. 😀 Koko ajan menossa ja kaikkialle minne pääsee niin kävellen. Onneksi tämä kaveri on samanlainen ja nautti lomastaan. : )

 • Reply Vanha rouva maanantai, 6 maaliskuun, 2017 at 19:02

  Meinaatkos ruveta matkanjärjestäjäksi 😉 Nyt mun ei tarviikkaan tulla sinne, kun sää jo näytit koko kylän…

  • Reply Katja maanantai, 6 maaliskuun, 2017 at 19:41

   Oon ehdottomasti Madridin paras paikallisopas tätä menoa. Kierroksetki on ollu tähän asti ilmasia. Vielä kannattaa tulla ennenkö sana kiirii ja alan ottamaan palkkaa tästä 😉

  Leave a Reply