4 päivän pikaloma Pohjois-Teneriffalla

Parin viikon asettuminen Madridiin alkaa olla takana, sillä huomenna alkaa menot ja meiningit kun orientaatioviikko pärähtää käyntiin. Koska pariviikkoa paikallaan alkoi tuntua pitkältä ajalta kaupungissa jossa ei tunne ketään, menin ja ostin kolmen päivän varoitusajalla itselleni lennon Pohjois-Teneriffalle toiveissa nähdä hieman sukulaisia ja sulaa Kanariansaarten lämmössä. Ja mikäs siinä kun halvalla sai ja vielä vanhalla tutulla norjalaisella.

Teneriffa

Rannikkomaisemat

Tensku

El Drago

Teneriffa

Pohjoisen mustat rannat

Niinpä siis menin ja vietin mummun patojen äärellä 4 päivää ja reissu oli oikein kannattava. Päivät oli täynnä ohjelmaa aamusta iltaan aina serkun lapsen synttäreistä ostosten tekoon ja parin päivän roadtrippiin saaren parhaisiin luontokohteisiin ja pikkukyliin Sää suosi viimeisen illan sateesta huolimatta ja lämpötila oli hieman korkeampi 20 päiväasteella kuin täällä Madridissa. Näin uusia ja vanhoja paikkoja ja kielikylpeminen teki oikein hyvää.

Puerto Cruz

Puerto de la Cruz

Icod

Icod

Garachico

Garachico

La Laguna

La Laguna

Nyt olen siis takaisin Madridissa ja lähiaikoina voisin vähän purkaa tarkemmin reissun antia ja rikkoa vähän saarta koskevia stereotypioita. Pohjois- ja eteläpuoli saaresta kun eroaa kuin yö ja päivä ja luontoa rakastaville Tenskulta löytyy enemmän paikkoja kuin lomaa riittää. Tämä 10. lomareissuni saarelle tuskin jäi vieläkään viimeiseksi ja neljässä päivässä tiukkaa teki, että ehti nopeasti kiertää paikat, joihin ihan välttämättä halusin.

Anaga

Anaga

Teide

Teide

Teno

Teno

Summa summarun olipahan hyvä ja intensiivinen pikaloma!  Palaan asialle lomakuulumisista, kuin myös elämästä Madridissa pikapikaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anssi keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 18:33

  Olet näköjään kiertänyt kaiken! Harmi vaan, että laskettelut Teidellä tais jäädä väliin. 🙁 Hienolta näyttää!

  • Reply Katja keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 18:41

   Kaiken mitä halusin pikaisesti, mutta mihinkään ei ehinyt nyt tällä reissulla niin sanotusti kunnolla keskittyä. Onneksi täältä on nyt lyhyt matka toteuttaa uusi reissukin. 🙂

 • Reply Menninkäinen keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 19:28

  Kun sulla on yhteyksiä Kanariallekin, niin puhutko mantereen vai kanarian espanjaa?

  • Reply Katja torstai, tammikuu 26, 2017 at 18:17

   Hahha en taida puhua mitään Espanjaa. Ainakin välillä tuntuu siltä, että mitä mää ees puhun xD Mutta varmaan enimmäkseen Mantereen espanjaa. Se kun on sitä mitä koulussa opetetaan. Kanarian espanjan ymmärtäminen on kuitenkin itelle aivan huomattavan paljon helpompaa ymmärtää kuin moni murre täällä josta en saa mitään selvää.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 19:58

  Mie katoinki, että olitko juuri lähteny Tenskulle, vai olitko vanhoja kuvia laittanu faceen! Näköjään olit kerenny sitte sinnekin 😀 Kauhian käteviä tuollaiset Kanarian sukulaiset! Onneksi mullaki on lämpimillä saarilla asuvia sukulaisia. Just luin Muru Mousta jutun Puerto de la Cruzista ja ihan jäääätävä Tensku-kuume!!

  • Reply Katja torstai, tammikuu 26, 2017 at 18:18

   Joo saarisukulaiset on aina hyvä. Onneksi sultakin löytyy ja aina voi palata ;). Tää oli tämmönen extempore pikareissu, mutta kannatti tehdä. Saa nähdä jos käyn vielä uudemman kerran tässä nyt kun asun niin lähellä 😀

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, tammikuu 26, 2017 at 05:33

  Teneriffalla olen käynyt kerran ja jäi kaihertamman, etten aikeista huolimatta tehnyt tuttavuutta Teneriffan luonnon kanssa. Liikun enemmän kaupungeissa joten uusi Teneriffa reissu on melkein pakollinen. Etenkin tuo Anaga jäi harmittamaan.

  • Reply Katja torstai, tammikuu 26, 2017 at 18:19

   Sulla on sitten ainakin hyvä syy palata, sillä musta saaren parasta antia on nimenomaan luonto. Anaga on mun ehdoton lemppari tuolla saarella, joten voin suositella!

  Leave a Reply