Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nirson eväät Hongkongissa

Ei ole nirsolla helppoa Aasiassa. Tämän nirson pelastus jossain määrin oli kuitenkin rakkaus kiinalaista ja tulista ruokaa kohtaan ja niin sitä vaan joka päivä sai mahansa täyteen ja ruoka oli jopa maukasta. Kaikki paikalliset nyytit ja merenelävät katuruokineen jäi nyt maistamatta, mutta yritin tsempata ja valita listalta myös muutakin kuin ultimaattista lemppariani kanacurrya. Omasta mielestäni onnistuin aika hyvin ja Kowloonin kansanravintolat pitivät matkailijan tyytyväisenä.

Mitäpä siis tuli syötyä?

Täytettyjä voileipiä

Spagettia

SAM_6173

Hedelmiä

Lammasaarella ruokapaikkoja oli nirsolla tarjolla rajoitetusti. Lamman juttu ovat merenelävät ja merenelävät ei missään nimessä ole oma juttuni. Lamman hintataso oli myös korkea, mutta minkäs teet kun on syötävä. Näinpä siis Lammasaari meni täysin länsimaalaisella hutulla. Mutta onhan fisusipsitkin kalaa, eikö? Jos siis et ole nirso mene ja syö tuoreita merenantimia. Jos olet kuin minä ja tulet päiväretkelle, ota omat eväkset mukaasi.

Lammasaaren tulen kuitenkin muistamaan trooppisen ihanista hedelmistä. Mikä on parempaa kuin tuorepuristetut mehut, hedelmävartaat ja kookosmehu. Ihan rehellisesti sanottuna, kun saa mangosmoothien käteen ei oikeastaan edes kaipaa muuta ruokaa.

Kanacurrya

Sweetsour kalaa

SAM_6438

Kaalikeittoa ja kalaa

Maissisoppaa

Possuwokkia

Naudanlihaa tomaattikastikkeessa

SAM_6715

Shenzenin chiliöljysoossia kalalla

Hongkongin kuhinassa ruokarituaalit tuli suoritettua joka ilta aivan hotellin kulmilla ja viikon aikana ehdittiinkin koluta jokainen halpa lähiravintola. Yksikään annos ei ollut pettymys, mutta vaikka tilasin joka soossin lihalla ei oikein yhdenkään liha ollut niin ”puhdistettua” että olisin sitä syönyt. Tämän ymmärrettyäni vaihdoinkin siis kalaan, joka oli huomattavasti maukkaampaa ja syömäkelpoisempaa nirsolle kuin yksikään lihanpala.

Sopat olivat omia kokemuksiaan. Ne tulivat kylkiäisinä ns. alkupaloina ja nirso sai taas uusia makuelämyksiä ja olin yllättynyt kuinka hyvää tuo maissikeitto osasi ollakaan. Chilisoossi oli niin tulista ja niin maukasta, mutta puikoilla nuudeleiden metsästys oli maalaistytölle aivan oma taiteenlajinsa sopan joukosta. Curry kuitenkin vei kaikesta voiton ja ihan rehellisesti olisin voinut syödä sitä joka päivä.

Herkuttelu koostui lähileipomon pullista, joita tuli haettua joka ilta iltapalaksi. Hyvää ja yksinkertaista, mutta ei mitään uutta tajunnanräjäyttävää. Centralin puolella oli pakko herkutella jugurttijäätelöillä paikan tullessa vastaan ja mihinpä sitä jäätelösuu tavoistaan pääsisi. Herkullistahan se oli, kuten jäätelö aina.
SAM_6469SAM_7191SAM_6279SAM_6281

SAM_6280

SAM_6658

SAM_6659

Joku muu kuin nirso tutustuisi kuitenkin Honkkarissa myös edellä näkyviin katuruokamahdollisuuksiin. Kojuja löytyy vaikka muille jakaa, jonottaakin saa jos haluaa ja ruokakin voisi olla maukasta. Minä kuitenkin keskityin vain ihmettelemään ja kuvaamaan ja jätin syömähommat muille. Ehkä vielä joku päivä saan rikastettua makunystyröitäni ja pääsen oikeiden elämysten pariin. Sen aika ei kuitenkaan ollut vielä ja olin oikein tyytyväinen omiin valintoihini. Ei tullut sorruttua mäkkäriin ja jokainen annos oli jollain tavalla omanlaisensa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Menninkäinen perjantai, 6 tammikuun, 2017 at 21:25

  Mä olisin varmaan niiiiiin pulassa jossain Aasiassa ruoan suhteen. Mä en pidä itämaisesta ruoasta, enkä voisi turvautua Mäkkäriinkään, kun en pidä hamppareistakaan… 😛

  • Reply Katja sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 08:23

   Hahha voi ei. Hienoa, että löytyy sielunsisaruksiakin. Aina ei ole kyllä ruuan kanssa helppoa, koska mihin sitä ihminen omista tavoistaan pääsee. Onneksi on aina vaihtoehtoja ja jossain vaiheessa on aina pakko syödä.

 • Reply Inka lauantai, 7 tammikuun, 2017 at 10:01

  Nyt pitää oikein nousta seisomaan ja antaa aplodit. Maailman paras, ja ennenkaikkea rehellisin postaus!!!! Toinen nirso ei voi muuta kuin myhäillä. Olin ite just samassa tilanteessa hetki sitten Thaimaassa, ja voipi olla että tämän inspiroimana pitää tehdä vastaava postaus Thaimaasta, ihan vaan muiden nirsojen avuksi. Huippua Katja, ja onneksi jäätelöä löytyy kaikkialta!!

  • Reply Katja sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 08:25

   Ihana Inka, mää ootan sun vastaavaa postausta, koska ei se syöminen ja varsinkaan sopivan ruuan löytäminen vaan oikeasti aina ole helppoa. Jäätelö onneksi on ja pysyy ja maistuu aina yhtä hyvälle. Ja hedelmät myös niiden alkulähteillä.

 • Reply Hanna lauantai, 7 tammikuun, 2017 at 10:13

  Täällä kans yks nirso, jonka on äärimmäisen vaikea löytää ruokaa Aasiasta! Kaikkiin kasvisvaihtoehtoihinkin tunnutaan siellä laittavan aina sieniä, yök. Mutta onneksi herkuillakin elää ja Mäkkäri on yleensä Aasian reissuilla ollut loppumatkasta pettämätön ruokapaikka 😀 Hauskinta oli Singaporessa, kun luulin tilaavani kupin nuudeleita, mutta sainkin sen lisäksi jonkun epämääräisen padan, jossa lillui ties mitä klönttejä. Ei varmaan tarvi sanoa, ettei oikein maistunut 😀

  • Reply Katja sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 08:27

   Joo ei se vain ole aina helppoa. 😀 Kaikessa on aina jotain ylimääräistä ja sitten pitää alkaa valikoida. Hui onneksi mulle tuli aina suunnilleen mitä tilasin, koska olis jäänyt täälläkin epämääräiset klöntit syömättä. Onneksi on olemassa Mäkkäri, johon aina jossain vaiheessa turvautua!

 • Reply Jenna / With huge passion for life sunnuntai, 29 tammikuun, 2017 at 13:15

  Hahaa, mä olin ennen aika nirso, mutta nykyisin laitan suuhuni ihan mitä vaan testimielessä 😀 Niin se vaan muuttuu! Tosi hauska ja rehellinen postaus.

  • Reply Katja keskiviikko, 1 helmikuun, 2017 at 23:21

   Milloinkohan määkin pääsisin oikeasti nirsoudestani eroon… Ehkä se pitäis vaan jostain ennakkoluuloista alottaa. Onneksi kuitenkin joka puolelta maailmaa löytyy aina jotain syötävää.

  Leave a Reply