Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hongkongin kliseisimpiä näkymiä Victoria Peakilla

Ei kaupunkia ilman tietynlaista vetonaulaa ja kohdetta, josta se tunnetaan. Kun kuulen sanan Hongkong, heti kaiken Kiina roinan jälkeen itselleni tulee mieleen kaikissa kuvissa vilkkuvat eeppiset näkymät Victoria Peakiltä. Ja koska nämä eeppiset näkymät hyppivät silmissäni jo ennen matkaa Victoria Peak täytyi lähteä valloittamaan paikan päällä heti ensimmäisenä kirkkaana päivänä. Kirkasta päivää ei tarvinut kauaa odotella, sillä heti ensimmäinen aamu Hongkongissa valkeni aurinkoisena ja niin me mentiin.

Peaktram

Peaktram

Niinpä aamuvarhaisella metro vei Hongkong Centralille, josta pienen jalkapatikan jälkeen löytyi Garden Roadin pää ja Peak Tramin lähtöpiste. Raitiovaunu on puksuttanut huipulle jo yli 100-vuotta ja vaikka mekin oltiin aikonaan liikkeellä ei ollut hankalaa tehdä päätelmää ihmismäärän perusteella junan elinvoimaisuudesta. Vaikka jono näytti pitkältä kuin nälkävuosi ei jonossa tarvinut seisoa lopulta kuin yhden tramin verran ja sitten olikin jo meidän vuoro astua menopaluu lipulla (40HKD noin 5 eur) kyytiin.

Matka oli aivan turhaa hehkutettu. Maisema oli lähinnä pusikkoa ja osittain lähen 50 % kulmassa menevän raitsikan kyyti välillä jopa epämukavaa. Onneksi matka ei ollut viittä minuuttia pidempi ja lähes 400 metrin korkeudessa odottivat uudet seikkailut. Tramin pysäkki huipulla oli sijoitettu ostoskeskuksen sisälle, josta oli yllättävän vaikeaa löytää ulos. Kaikki kyltit koittivat ohjata maksulliselle näköalatasanteelle, mutta koska 25HKD:n (3 eur) lisämaksu tuosta tuntui suurelle rahastukselle jäi se tällä kertaa välistä ja vihdoin tiekin löytyi ulos.

Lionsviewpavilion

Lionsviewpavilion

Lionsviewpavilion

Lionsviewpavilion

Vaikka maksulliset näkymät ei kiinnostaneetkaan, se ei tarkoittanut sitä etteikö ensimmäisenä ulos päästyä silmissä olisi vilkkuneet nuo kliseiset näkymät pilvenpiirtäjien yli. Ilmaisiin näkymiin paras koukkaus oli ehdottomasti Lions View Point Pavilion vain kivenheiton päässä ostarin aukiolta. Hetken odottamalla oma rako rotkon reunalle avautui ja nuo kliseiset näkymät oli silmien edessä. Kirkas sää, suurkaupungin horisontti ja näköalat pistivät suun hymyyn ja samalla totesin, että tuo maksullinen näköalatasanne on oikeasti aivan turha.

Näkymien jälkeen oli aika palata alkupisteeseen ja kauniin sään kunniaksi lähteä ulkoilemaan vielä  koko Hongkongin kliseisin ja tunnetuin 3 kilometrin mittainen kävelypolku Peakin ympäri. Ihan rehellisesti sanottuna Lamman jälkeen koko kävelyreitti tuntui tylsältä, varsinkin kun koko alkumatkan anti oli lähinnä puskamaisemat ja ensimmäiset kätkötkin oli hakkeroitu. Reitti kuitenkin parani loppua kohden, kun vihdoin ehkä puolivälissä maisemat kohti kaupunkia aukenivat silmien eteen, kätköjä alkoi löytyä ilman suurempaa vaivaa ja sopiva penkkikin löytyi hengähtämiseen. Loppupätkän kruunasivat maisemat myös saaristoon päin ja pieni vesiputous, jonka jälkeen jalat olivatkin kuljettaneet takaisin ostarille.

Hongkongpeaktrail

Hongkongpeaktrail

Hongkongpeaktrail

Hongkongpeaktrail

Hongkongpeaktrail

Tämän jälkeen Peak olikin omiin mielikuviin sopivasti jo nähty ja täytti kyllä kaikki ne kliseiset odotukset, joita paikasta olin saanut mieliini etukäteen muodostettua. Tram jono oli saman mittainen ja jonon toinen tram vei takaisin alas ja centralin kuhinaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen keskiviikko, 4 tammikuun, 2017 at 17:29

  Ooooohhh… Geokätkö!!! …ja missä maisemissa!

  • Reply Katja torstai, 5 tammikuun, 2017 at 12:26

   Honkkari on kaupunki joka on purkitettu ihan täyteen. 😀 Oli myös niin hienoja itselleni uudenlaisia toteutuksia, että monta kertaa nousi hymy huulille. Aiheesta voisi ehkä joskus harkita kirjoittavan postauksenkin. 🙂

 • Reply Sari | SariKoo.fi sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 23:22

  Kirjoita ihmeessä geokätköilystä matkoilla!! Mä oon jonkin verran käynyt purkeilla, mutta pääasiassa Suomessa. Chiang Maissa haettiin muutama, mutta siihen se on jäänyt. Olis kiva kuulla sun kokemuksia!

  • Reply Katja maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 08:18

   Täytyy laittaa listalle ja kiva kuulla, että on muitakin jotka on purkkeja keräillyt. Mulla on itsellä kertynyt maita kätköilyn saralta 7 maan verran Suomen lisäksi. Kannattaa ehdottomasti kätköillä siellä Espanjassakin ajan salliessa. Monesti kun niiden avulla vaan löytää ihan mielettömiä uusia paikkoja ja kuvauksesta saa aivan uutta nippelitietoa. Ja tietenkin uuden geotägin souvenireihin ;).

  Leave a Reply