Tokion Valkea löytyy Ikebukurosta

En ollut koskaan kuullutkaan paikasta nimeltä Ikebukuro. Kun kuitenkin viimeisenä päivänä tutkailin metrokarttaa ja näin siellä olevan ison aseman ajattelin heti, että alueen täytyy olla jollain tavalla merkittävä. Näinpä selasin aamulla opaskirjaani, jossa ei oikeastaan mainittu koko alueesta mitään. Utelias mieleni oli jo kuitenkin päättänyt nimen perusteella, että Ikebukuroon on päästävä ja sieltäpä sitten itseni löysin.

Ikebukuro_11

Ikebukuro_12

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sunnuntaina vilskettä riitti kuin Oulun torilla kauniina kesäpäivänä ja niinpä päädyinkin haahuilemaan massan mukana ostoskadulle. Ympärillä vilkkuivat tutut brändit ja jos tällä reissulla olisi ollut yhtään budjettia, olisin luultavasti eksynyt muiden mukana katselemaan tarjontaa. Kaupat eivät kuitenkaan rajoittuneet viihtyisään kävelykatuun, sillä yhtäkkiä edessä aukeni järkyttävän kokoinen ostoskeskus nimeltään Sunshine city.

Ikebukuro_1

Ikebukuro_2

Ikebukuro_3

Ikebukuro_4

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska en omistanut päivälle mitään suunnitelmia, päätin poiketa ostoskeskukseen ja täytyy sanoa, että se oli kyllä reissun kokemuksiltaan paras päätös. Ostarin sisältä itsessään löytyisi yli 200 kauppaa, akvaario, teatteri ja hotelli, mutta itsehän en ehtinyt löytää kuin tieni pääaulaan, jossa lavan edessä kävi jo kova kuhina. Siinä kuhinaa katsellessa päätin minäkin jäädä odottamaan, mitä tuleman pitää ja yhtäkkiä huomasinkin olevani keskellä Japanilaista poppikonserttia ja live ohjelmaa. Koko ostoskeskus täyttyi teini-ikäisistä fanittajista, eikä mennyt aikaakaan kun viisi nättiä poikaa hyppäsivät lavalle vetämään tanssia musiikin tahtiin. Meno oli jotain sellaista, että en voinut kuin hakea Crepeä lähimmästä ravintolasta ja jäädä seuraamaan poikien pomppimista lähimmältä screeniltä ja ihmisten reaktioita ympärilläni. Aika vain humisi ympärillä ja lopulta tajusin, että jos haluan nähdä muutakin, on pakko jatkaa matkaa.

Halusin nähdä myös aseman toisen puolen ja niinpä otin suunnakseni aseman länsipuolen. Aurinko alkoi laskea, kun löysin itseni Ikebukuronishiguchin puistosta. Siihen sitten jysähdinkin, sillä viihtyisälle aukiolle oli kerääntynyt lapsiperheitä ja käynnissä oli mitä mainioin jonglööraus esitys. Pitkään aikaan en ole nähnyt mitään yhtä hupaisaa  ja esityksen loppuessa tajusin kelloa katsoessani, että Ikebukuro jäi auttamattomasti näkemättä. Toisaalta koin niin paljon muuta erilaista, että näkemättä jääminen ei jäänyt edes harmittamaan. Ainahan voi palata toisella kertaa…

Ikebukuro_6

Ikebukuro_7

Ikebukuro_7

Ikebukuro_8

Ikebukuro_9

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutaman kadun ja parin euron lihapalojen jälkeen oli pakko suunnata takaisin metrotunneliin ja hymyillä itekseen melkoisen erilaiselle lomapäivälle. Ikebukuro jäi hyvin positiivisena yllätyksenä mieleen ja ehkä jopa mielestäni koko Tokion viihtyisämpänä alueena. Vaikken paljoa mitään nähnytkään voin kuitenkin todeta, että Sunshine city on selkeästi Ikebukuron oma Valkea ja tänne jos jonnekin kannattaa tulla viettämään rentoa viikonloppupäivää ostosten parissa. Ken tietää mitä muutakin alueelta sattuu löytymään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anssi perjantai, 11 marraskuun, 2016 at 21:24

  Kyllä on kauppaa ihan liikaa! 😀 Näillä Japanin paikoilla on muuten kaikilla kyllä hienot nimet, kuten Ikebukuro ja Ikebukuronishiguchi.

  • Reply Katja lauantai, 12 marraskuun, 2016 at 18:55

   Tokiossa on kauppaa ihan joka puolella. Yleensä ne on vain valitettavasti tarkoitettu isommalle budjetille kuin oma oli. Nimet on kyllä vallan mainioita. Varsinkin tuon aukion nimi! 😀

 • Reply Vanha rouva tiistai, 15 marraskuun, 2016 at 19:29

  Ei mun paikka, ei! Ahistaa mennä Valkeaan, niin miten sitten tuonne 😉

  • Reply Katja keskiviikko, 16 marraskuun, 2016 at 09:38

   Hahhaha, joo voin sanoa, että ihmistä riitti ainakin sunnuntaina! Ja ehkä myös tämä j-pop konsertti ja lapsille tarkoitetut taikurihommat vaikuttivat vielä entisestään väkimäärään. Vieläköhän siellä Valkeassa on ruuhkaa, jokohan sinne uskaltaisi mennä… 😀

 • Reply Menninkäinen tiistai, 15 marraskuun, 2016 at 21:45

  Mä en tiedä mistä Valkeasta kaikki puhuu, mutta kivannäköinen ja -kuuloinen paikka! Tosin tuota Ikebukuroschikingimikälietä en kyllä osaisi sanoa… 😀

  • Reply Katja keskiviikko, 16 marraskuun, 2016 at 09:40

   Valkea on Oulun keskustan uusi ja näyttävä ostoskeskus, joka rakennettiin keskelle katua, niin että sen läpi kulkee nykyään ”kesäkatu”. Sitä ei varmaan voi tietääkkään ellei ole täällä nyt ihan lähiaikoina käynyt. 😀 Mutta Sunshine city oli tuolla Ikebukurossa vähän samanlainen, sellainen kaupunginosan keskus.

   Nimet osaa olla Japanissa kinkkisiä! Myönnän että itekin kopioin kartalta tuon puiston nimen, koska enhän mää ois saanu sitä koskaan muuten kirjotettua oikein! 😀

  Leave a Reply