Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tokion stereotyyppisin Shibuya

Shibuya vastaa kaikkia mielikuvia Tokiosta. Tuolla yli 200 000 ihmisen erillisalueella riittää vilskettä aamusta iltaan ja illasta yöhön. Shibuyan alue löytyy Tokion länsiosista ja sen suuralue rajoittuu aina Yoyogin puistosta nuorisomuotia edustavan Harajukun kautta itse Shibuyan kauppakeskustaan ja yhdelle kaupungin vilkkaimmista asemista. Alueella saa helposti kulumaan kokonaisen päivän ja tässä jotain vinkkiä pohjoissuunnasta etelään, missä muun muassa alueella viettää aikaa ja laahustaa.

Meiji-Jingun pyhäkkö ja Yoyogi puisto

Yoyogipuisto

Yoyogipuisto

Yoyogipuisto

Yoyogipuisto

Yoyogipuisto

Valtava puistoalue erottaa Shinjukun ja Shibuyan toisistaan. Ylhäältä katsottuna alue näyttää hassulta läntiltä betonin keskellä, mutta puiston uumenissa pääsee Tokion mittakaavassa suorastaan metsäiseen tunnelmaan. Itse tallustelin Pohjoisesta portista sisään metsän siimekseen pyhälle alueelle kumartaen paikalliseen tapaan portilla ja otin suunnaksi Meiji-Jingun pyhäkön. Läpi puiston menee leveä valtaväylä ja raikkaan ilman pystyi suorastaan tuntemaan. Suoran kävely puiston läpi ei missään nimessä sovi raskaan kävelypäivän päätteeksi, mutta on omiaan esimerkiksi laiskaan viikonloppu aamuun. Meiji-Jingun pyhäkkö oli kieltämättä näyttävä joskin turistinen ja sunnuntaisin eteläinen yoyogin osa puistosta on omiaan rooliasuisten Japanilaisten kuvaamiseen.

Harajuku

Harajuku

Harajuku

Harajuku

Harajuku

Harajuku löytyy puiston keskiosan kohdilta oikealta puolelta ja se on tunnettu erityisesti nuorten vaihtoehtomuotia myyvistä putiikeista. Alueen pääkatu Takeshita streetille vievät portit, joiden ylätaulusta voi hyvän kohdan sattuessa nähdä itsestä ja lähettää itselle onnea koitokseen. Kadulla nimittäin kannattaa varautua kävelemään kuin sillit purkissa! Paitsi silloin kun sataa kaatamalla vettä niin kuin omalla vierailulla. Jonkun olen kuullut sanovan, että täältä voisi löytää ostettavaa huokeaan hintaan, mutta mitä nyt kukainenkin pitää huokeana sitten. Itselleni hinnat olivat kalliita täysin Suomen hintaisia, mutta tulipahan hiplailtua sadetta pidellessä. Tällä kadulla kannattaa myös pitää silmät auki ihmisten bongailun saralla, sillä tyylillä ei ole täällä rajoja. Kannattaa myös pysähtyä lätyille jonkun kojun kohdalla, koska täytetyt crepet ovat hinnasta huolimatta vain yksinkertaisesti herkullisia!

 Shibuyan ostoskadut ja maailman vilkkain risteys

Shibuya

SAM_5511

Shibuya

Shibuya

Shibuya

Shibuya

Shibuya

Katuja sinkoaa sinne tänne Shibuyan alueen ytimessä ja ostosten tekoon löytyy kauppoja taatustin jokaisen makuun. Muutamaa kauppaa tuli käytyä ihmettelemässä ja kaikkein söpöin oli ehkä Disney Store, joka oli ulkoisesti kuin sisäisestikin ihan täydellinen satulinna! Olipa siis tekemässä ostoksia tai ei, kaduille kannattaa hetkeksi unohtua haahuilemaan väkijoukon mukana.

Kaduilla haahuilussa parasta on kuitenkin se, että jossain vaiheessa eksyy ihan väkisinkin maailman vilkkaimmaksikin tituleerattuun risteysten sekamelskaan Shibuya Crossingiin, johon ihmiset kerääntyy muurahaisten tapaan odottamaan valon vaihtumista vihreäksi. Myönnän, että tuota risteystä piti ylitellä eestaas ihan vain fiiliksen vuoksi ja jossain vaiheessa taisin saada jo reissukaverilta kommenttia tästä innokkaasta toiminnasta. Ja parhaimmat turistikuvat täytyi tietenkin käydä nappaamassa toisella puolella sijaitsevasta Starbucksista, josta irtosi juuri sopivasti pari istumapaikkaakin risteyksen tuijotteluun. Kun risteystä tarpeeksi pitkään tuijotteli olin ihan varma, että silmissä alkoi heittää pahemman kerran, sillä risteystä ylittävät autot vaihtuivat Marioiksi. Ehkä viiden sekunnin päästä tajusin kuitenkin olevani Tokiossa, eikä näky ollutkaan enää yhtään yllättävää.

Shibuya

Näiden lisäksi Shibuyasta löytyy toki yksi Tokion vilkkaimmista juna-asemista, jonka avulla alue on helposti saavutettavissa kunhan vain asemalta löytää oikeasta kohtaa ulos. Myös ihan puiston ja Harajukun lieppeiltä löytyy omat asemansa, joten ei kannata ainakaan vaikeiden yhteyksien pelossa jättää paikkoja näkemättä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 6 marraskuun, 2016 at 19:10

  Mahtaakohan tuo pyhäkkö olla se sama paikka missä Aku Hirviniemi kävi matkailuohjelmassaan? Ainakin näyttää samalta.
  Harmittaa kamalasti kun ei keretty omilla reissuilla Tokioon ollenkaan. Onhan se niin ikoninen kohde!

  • Reply Katja tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 09:06

   Joo juurikin sama. Ohjelma oli vähän pettymys juurikin sen takia, että pyöri vain todella pienellä alueella kaupunkia, vaikka Tokio on oikeasti niin paljon muutakin kuin tämä Shibuya ja Shinjuku. 😀

   Tokio on niin iso ja valtava, että ansaitsee ehdottomasti ihan oman reissunsa eli ei kannata harmitella, jos ei viime reissuilla ehtinyt. Olisi tullut vain paha mieli jollain parin yön pysähdyksellä kun ei olisi ehtinyt nähdä mitään! Tokio odottaa sua <3

 • Reply Vanha rouva maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 08:44

  Taas minä opin uutta, kiitosta vaan oppaalle 😉

  • Reply Katja tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 09:06

   Hihhih kiitos sinulle 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 09:35

  Noita Yoyogin/Meiji-jingun leveitä puistokatuja kävellessä todellakin tuntee ilman raikkauden! Ja ilma on siellä aina myös viileämpää kuin muualla :). Se on jotenkin utopistista, miten maailman suurin kaupunki suorastaan katoaa ympäriltä, kun tuohon puistoon astuu. Yksi suosikkipaikoistani Tokiossa.

  Maistoin muuten aika hyvää creme brulé crepeä, mikä on uusi villitys Harajukussa ;). Yleensä vain joudun jättämään nuo väliin, kun olen allerginen hedelmille ja niitähän tungetaan lähes jokaiseen lättyyn.

  Noita Mario-autoja ja asuja voi vuokrata paikallisesta yrityksestä ja ajella Tokion kaduilla kavereiden kanssa :D. Se ei ole edes kauhean kallista. Itsekin vähän yllätyin, kun näin tuollaisen ensimmäisellä reissulla ihan yllättäen.

  Ahh… Tokio :D.

  • Reply Katja keskiviikko, 9 marraskuun, 2016 at 07:57

   Joo tuo puisto oli kyllä jännä kokemus! Varsinkin sateen jälkeen ilma tuntui aivan eriltä, vaikke ei se mun mielestä tuntunut huonolle kaupungissakaan. Mutta silti ero oli huomattava!

   Voi crepet <33 Ja sitten vielä creme brulee. Aaahhh. Ihan rehellisesti voisin vetää napaani vaikka joka ilta niitä. Aivan todella hyviä!!! Ja joo hedelmiä ja marjoja oli lähes jokaisessa. Onneksi löytyi nyt siis sullekin sopiva. : )

   Ai niitäkö voi vuokrata 😀 Näin kahteen kertaa nuita ajelemassa ja olin ihan että, mitä just näin… Jotenkin niin Tokiota parhaimmillaan jotkut Mariot :D. Ahh haluan takaisin <3

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 10 marraskuun, 2016 at 09:38

    Tosiaan ei Tokiossa tule mitään hengenahdistuksia, mutta tuolla vain huomaa, että ilma on todellakin raikkaampaa ja parempaa.

    Joissain paikoissa otin crepen väliin pelkkää suklaakastiketta ja jotain ihme tahnaa, eli jäi vähän ”tyhjiksi”, mutta tuo creme brulee oli sentään tosi hyvä :). Kannattaa maistaa ensi kerralla – paikan nimi on Comcrepe tai joku sellainen.

    Jep, en itsekään ekalla kerralla tiennyt, että voi vuokrata, mutta törmäsin siihen sivustoon joku kerta nettiä selaillessani. Todellakin, tuo on niin TOKIOTA :D! Tulin vasta ja ihan sama tunne, että pitää päästä takaisin :). Ensi vuonna sitten taas!

    • Reply Katja keskiviikko, 16 marraskuun, 2016 at 14:58

     Täytyy laittaa crepe paikka ehdottomasti ylös. Ja lätythän on hyviä ihan vaikka ilman täytettäkin ;).

     Mites olis jos vuokraisit tollaisen Marioauton ens reissulla ja kirjoittaisit, miltä tuntuu ajella Tokion kaduilla? 😀 Mua ainakin vois kiinnostaa kokemus. Kaikkea ne tuolla päin keksiikin !

 • Reply Anssi keskiviikko, 9 marraskuun, 2016 at 13:20

  Rakentaisivat alikulun…

  • Reply Katja keskiviikko, 16 marraskuun, 2016 at 15:00

   :DDD Ilon pilaaja! Millä Tokio sitten markkinoisi itseään, kun ei olisi tuollaista turistirysäristeystä missä käydä vähän kuvailemassa. Vähenisi varmaan Staarpucksillakin myynti :S

  Leave a Reply