Tsukijin kalamarkkinat

Aamuihmiselle löytyy Tokiosta ihmeteltävää, sillä maailman suurimmilla kalamarkkinoilla kuhisee kuin muurahaispesässä aamun aikaisempina tunteina. Oikein innostunut on taktinen ja ottaa hotellin jostain kalatorin liepeiltä ja on kärppänä siinä kolmen aikaan aamulla jonottelemassa omaa paikkaansa joka aamuiseen tonnikalan ja muiden kalojen huutokauppaan. Kiinnostunut varaa myös oman aikansa sisäkierrokselle jo etukäteen katselemaan ammattimaista kalankäsittelyä. Menoa on kuitenkin vielä viideltä aamullakin ensimmäisten metrolinjojen puksuttaessa paikalle, kun maailman vilkkaimmalle torille lastataan kaloja ja porukka kuskaa niitä eteenpäin.

Tsukijin kalatori

Tsukijin kalatori

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tsukijin kalatori

Tsukijin kalatori

Paikan päällä kuhisee vielä seitsemältä aamullakin, kun itse unisena saavun paikalle. On hankalaa edes kuvitella menoa ja meininkiä aamun ensimmäisinä tunteina, kun tuntuu että nyttenkään omat refleksikyvyt eivät meinaa riittää milloin mitenkin päin ajelevien trukkien ja pakettiautojen väistelyyn lastauslaitureilla. Jotenkin kaikki aistittava on niin kaukana muuten niin järjestelmällisestä Tokiosta, että sitä vilsketta seuratessa voisi kuvitella olevansa aivan jossain muualla. Mutta ilmeisesti homma kuitenkin toimii, sillä maailman vilkkaimman kalatorin kautta kulkee päivittäin parituhatta tonnia erilaisia kaloja.

Ekstriimihetkien jälkeen trukkien välissä kunnon turistilla tekisi tietenkin mieli jo sushia ja sitä jos jotain kannattaisi taatusti täällä syödä. Nirso turisti sen sijaan siirtyi muuten vain kävelemään lastausalueilta kalatorien kaduille ja katselemaan ja ihmettelemään sitä tarjottavan kalan määrää jos millaisessa muodossa. Tästä tuoreemmaksi ei tarjoiltava kala taatusti mene.

Tsukijin kalatori

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tsukijin kalatori

Tsukijin kalatori

Tsukijin kalatori

Tsukijin kalatori

Alueella ihan vain haahuillessa ja ihmisiä katsellessa hurahti nopeasti muutama tunti ja menokin alkoi hiljentyä kellon lyödessä kymmentä. Näin oman kokemuksen perusteella voisin siis sanoa, että Tsukijin markkinoille tuskin kannattaa edes vaivautua puolenpäivän jälkeen, sillä kaikki parhaimmat tuotteet menevät aamulla alta aikayksikön innokkaille ostajille,

Jos siis kalajutut on sun juttu ja koet suurta vetoa maailman tuoreinta aamusushia kohtaan tämä jos joku on aikaisen heräämisen arvoinen paikka. Ja olihan tuo kyllä tällaiselle nirsolle pullamössöilijällekin melkoinen kokemus!

Mikä? Tsukijin kalatori
Missä? Tokion eteläosissa
Mitä? Maailman suurimmat kalamarkkinat, kalojen huutokauppaa, maailman tuoreinta Sushia
Miten? Tokyo Metron Hibiya linjalla 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 03:02

  Itse en ole koskaan jaksanut vaivautua tuonne asti, vaikka on se jollain tasolla kiinnostanutkin :). Vinkkinä kannattaa muuten laittaa postaukseen vielä, että Tsukiji siirtyy näillä näkymin muualle piakkoin. Jossain sanottiin, että tämä syksy oli viimeinen mahdollisuus nähdä se, mutta nyt jossain puhutaankin sitä, jos toria ei siirrettäisikään, joten en ole ihan varma nykyisestä tilanteesta.

  Oli kivaa lukea, millaista siellä on, kun en itse jaksa herätä niin aikaisin, että lähtisin paikan päälle :P.

  • Reply Katja tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 18:55

   Sekö aikoo siirtyä!?! Miksi se pitäisi siirtää. En olekaan lukenut tuosta uutisesta. Hyvä kun sanoit! Tori on kyllä sellainen vetonaula kaupungille, että on suuri menetys, jos se oikeasti siirretään jonnekin maille tuntemattomille tai jotain muuta. Itse ainakin tykkäsin niin kovasti ihan vain tunnelmasta, vaikken raa’asta kalasta ja siitä hajusta välitäkään.

   Kiva, että pidit postauksesta ja oikein hyvää loppu loman jatkoa sinne ihanaan Tokioon!:)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 19 marraskuun, 2016 at 14:54

    Sori, vastauksessa hieman kesti :).

    Eli siis se meinattiin siirtää johonkin muualle Tokioon – ilmeisesti vähän kauemmaksi, mutten ole varma, että oliko tarkoitus, että se pysyy yhä turistikohteena se vanha tai uusi paikka. Pahoittelut, etten ole tarkemmin perillä :).

    Kiitos, loppumatkakin oli mahtava :).

 • Reply Vanha rouva tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 19:56

  Melkein vakuutit Vanhan herran, että Tokioon pitää lähteä 😉 Tosi hyvä juttu!

  • Reply Katja torstai, 3 marraskuun, 2016 at 19:15

   Hahhahaa 😀 Ehdottomasti Tsukijin markkinoille ja varsinkin katsomaan niitä tonnikala esityksiä ja muita heti aamuvarhaisella! Tuolla oli tunnelmaa ja ihan varmasti tykkäisitte. Ja sitten tietenkin maailman tuoreinta sushia ennen pois lähtöä. 🙂

   • Reply Vanha rouva perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 19:47

    Onks ihan pakko sitä sushia?

    • Reply Katja lauantai, 5 marraskuun, 2016 at 13:17

     Hahhaha, ei oo ihan pakko 😉 Ginzan puolella oli ihanan näköisiä kahviloitakin, joissa aamupalastaa.

 • Reply Anssi torstai, 3 marraskuun, 2016 at 17:02

  Nooniiii! Jooo, onneksi tuolla ei varmaan pidetä pahana asiana turistien läsnäoloa ja kuvien ottoa (Japanissa kun ollaan sentään! :D). Toista se on mauritanialaisella kalatorilla, joka ei ole ihan näin kehittyneen oloinen kyllä! 😀

  • Reply Katja torstai, 3 marraskuun, 2016 at 19:13

   Itse asiassa ihan yllättävän monissa kojuissa ja kaupoissa on tuolla kyltit että kuvaaminen kielletty. 😀 Siksi mulla onkin niin vähän kuvia kaikista ruokakojuista sun muista. Mutta muuten kyllä joo turre saa ihan rauhassa kameran kanssa kävellä eikä kukaan kiinnitä huomiota. Mauritaanian kalatorilla on varmaan tunnelmaa hajusta lähtien ;P

   • Reply Anssi torstai, 3 marraskuun, 2016 at 19:53

    Ai täälläkö ei haissut muka? 😛

  Leave a Reply