Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bling blinggiä Ginzassa

Kiinnostaako luksus ja merkkituotteet? Tunnetko olosi kotoisaksi Ferrareiden keskellä? Onko kiillotetut pilvenpiirtäjät juuri sun juttusi? Jos vastasit edes johonkin kyllä Ginza on taatusti oikea paikka vierailuun Tokiossa. Tai vaikka et vastaisikaan kannattaa Ginzaan ehkä siltikin eksyä, sillä tuossa alueessa oli sellaista suuren maailman meininkiä varsinkin aamuisen vilkkaan ja hektisen kalatorin jälkeen.

Ginza_1

Ginza_3

Ginza_2

Ginza löytyy Tokion eteläpuolelta Tsukijin perinteisen kalatorin ja keisarillisen palatsin välistä ja on kyllä taas niin omasta maailmastaan. Uuteena kiiltävät pilvenpiirtäjät nousevat kohti taivaita, lasit heijastavat taivaan muutamia poutapilviä ja näyteikkunoita koristavat merkkituotteet. Ison tien yli menevät liukuportaat ja joka paikassa on jopa kliinisen siistiä.

Aamulla ennen yhdeksää vain työläiset juoksevat ja ajelevat hienoihin toimistoihinsa, mutta muuten kadut loistavat tyhjyyttään. Itse tuijottelin yläilmoihin ja mietin miltä tuntuisi työskennellä jossain ympärillä hohtavista tuttujen brändien taloista. Vasemmalla suunniteltiin tulostimeni ja tietokoneeni, oikealla tuotettiin elektroniikkaa ja sitten oli niitä kaikkia brändejä, mitä pieni materialisti sisälläni on pitkään halunnut, mutta järki ja matkaileva sielu ei ole sallinut koskaan hankkia.

Ginza_4

Ginza_5

Ginza_6

Ginza_7

Ginza ei ole iso ja sen neljä katua poikkikatua on kierretty melko nopeaa varsinkin jos on aamulla putiikkien vielä ollessa kiinni liikkeellä. Alueella ei edes varsinaisesti ole mitään varsinaista nähtävää, mutta omasta mielestäni nuo muutama kadunpätkä kaikkine kiiltävyyksineen oli jotain niin omanlaista, että kävely läpi alueen tunnissa parissa kannatti ihan ehdottomasti. Ja tietenkin, jos laatutavaran ostaminen kiinnostaa, saa alueella taatusti kulumaan enemmänkin aikaa. Sitä Ginza on nimittäin pullollaan. Ja viikonloppuisin tämä suuren maailman överi ostosalue on muuten suljettu autoliikenteeltä, joten vuittonin kassien kanssa saa liihottaa menemään ihan keskellä katuakin!

Ginza_8

Mikä? Ginza
Missä? Tokion eteläosissa Tsukijin kalatorin ja Imperian Palacen välissä
Mitä? Korkeita pilvenpiirtäjiä, loistavat mahdollisuudet laatuostoksille
Miten? Pohjoisimmalle Ginza-itchōmen asemalle Tokyo metron Yurakucho linjalla Ikebukurosta ja Tokion itäsuunnasta
Ginzan pääasemalle Tokio metron Ginza linjalla Asakusasta, Uenosta ja Shibuyasta, Marunouchi linjalla Ikebukurosta, Tokion pääasemalta ja Shinjukusta, sekö Hibiya linjalla Uenosta, Akihabarasta, sekä Roppongista.
Higashi Ginzan asemalle Toei linen Asakusa linjalla Asakusasta, sekä Tokion eteläosista. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anssi torstai, 3 marraskuun, 2016 at 17:06

    No ostitko Vuittonin kengät ja uuden Epsonin tulostimen?

    • Reply Katja torstai, 3 marraskuun, 2016 at 19:11

      Kun mikään ei ollut aamulla auki 🙁 Muutenhan olisin toki raahannut käsimatkatavaroissa Epsonin 🙂 Siinä olis ollut turvatarkastajilla ihmettelemistä

    Leave a Reply