Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ueno, joka oli paljon muutakin kuin puisto

Ueno löytyy sopivasti Asakusan vierestä Tokion pohjoisosista ja koska ensimmäisenä päivänä uteliaisuutta uutta kaupunkia kohtaan oli enemmän kuin muille jakaa, tuntui luonnolliselta jatkaa matkaa kävelypelillä kapeiden hiljaisten katujen läpi kohti uutta aluetta. Matkaa Asakusasta Uenoon oli sellaiset 1,5 kilometriä, mutta Uenon saavuttaa toki hyvin myös julkisilla yhteyksilläkin.

Uenon puisto

Lammet ja Bentendo-temppeli

Ueno_1

Ueno_3

Ueno_2

Ueno on tunnettu sen valtavan kokoisesta puistostaan ja puisto toimikin luonnollisesti ensimmäisenä paikkana jonne gps ohjasi pari ihmettelevää Suomi-neitoa. Ensimmäisenä pysähdyspaikkana puiston syövereissä toimi lampialue, jota vastaanottaa jo kauas näkyvä Bentendon temppeli. Markkinointikuvissa lampi säihkyää lootuksen kukista ja kasveista, mutta syyskuu ei ollut tämän näkymän ihailuun oikea aika. Mutta vaikka kasvit eivät olleetkaan loistossaan, jo pelkkä kävely lammen ympäri luonnon rauhassa sai pohjoisen kasvatin tuntemaan olonsa varsin rentoutuneeksi. Pieni levähdystauko puiston penkillä kuivaten hikeä, katsellen pyöräileviä japanilaisia ja pappoja lintujen syöttö hommissa takasi aika täydellisen lomafiiliksen. Ja viimeistään siinä vaiheessa kun penkki tuntui lähtevän oikein kunnolla jalkojen alta tiesi olevansa Japanissa.

Kan’ei-Jin temppeli

Ueno_5

Ueno_6

Ueno_9

Ueno_7

Lammen jälkeen matka jatkui pikku hiljaa kohti puiston pohjoisosia ja pienen kipuamisen päästä löytyi nelisen sataa vuotta vanha Kan’ei-Jin temppeli aika makoisilla näkymillä. Muinaisina aikoina temppeli on olluy Uenon keskipiste ja sanoo muut mitä tahansa itsestä tuntui maisemaa katsellessa, että tämä oli sitä vieläkin.

Museot

Ueno_9

Ueno_10

Lammen ja temppelin lisäksi Uenon puistosta löytyy surullisen kuuluisa eläintarha, sekä valtava määrä erilaisia museoita aina kansallismuseosta taiteisiin ja tieteisiin. Jos siis museot on se juttu täältä löytyy vaikka joka päivälle.

Yanakan hautausmaa

Ueno_11

Ueno_12

Ueno_13

Mulla oli kuitenkin mielessä aivan jotain muuta, sillä halusin ehdottomasti käydä vilkaisemassa paikallista hautausmaata, joka kartan mukaan sijaitsi melko lähellä puistoa Uenon pohjoispuolella. Puiston pohjoispuolelta oli siis aika sukeltaa taas hetkeksi lähiöiden vietäväksi ja tavoittaa Yanakan hautausmaa. Sää oli täydellinen hautausmaavierailuun, sillä melko synkkä taivas ja painostava ilma sai vanhat antiikkiset kivet näyttämään mahtinsa. Jotain tunnettuja herrojakin täällä piti olla, mutta mistäs sitä tällainen lukutaidoton mistään ymmärtää. Haudat kuitenkin oli komeita ja lääniä hautausmaalla olisi riittänyt pidempäänkin haahuiluun ja se oli sitä, mitä täältä tultiinkin hakemaan.

 Ameyoko

Ueno_14

Ueno_16

Ueno_16

Ueno_17

Ueno_19

Kun monen tunnin puistoilun ja hautausmaa rupeaman jälkeen alkoi tuntua, että oli erakoitunut tarpeeksi oli aika ottaa jaloilla suunta takaisin Uenon eteläosiin ja takaisin kuhisevan kaupungin keskelle. Eteläpuolelle aluetta jääkin alueen ilmastoidut ostoskeskukset, sekä ostoskadut ja Uenosta löytyikin ehkä koko reissun mielenkiintoisin ostoskatu rykelmä nimeltään Ameyoko. Yhdeltä kadulta löytyi markkinatunnelmaa, toiselta nuorten muotia, kolmannelta pelikeskittymä ja neljänneltä kaikki aistit sulattavia ruokakojuja. Vaikka ilta alkoi jo hämärtää ja pää oli ihan pyörällä jo kaikesta päivän aikana nähdystä ja koetusta, jotenkin täällä kävellessä tunsi taas olevansa niin uudenlaisessa maailmassa, että ei olisi uskonut puiston rauhan olevan ihan kivenheiton päässä meiningeistä.

Uenossa olisi viihtynyt paljon pidempäänkin, sillä jotenkin tuntuu että tuolla alueella oli niin paljon monipuolista tarjottavaa. Ueno kun vaikutti olevan niin paljon muutakin kuin pelkkä valtava puisto keskellä pilvenpiirtäjiä.

Mikä? Ueno
Missä? Tokion pohjoisosassa
Mitä? Uenon puisto, jossa lammet, Kaneijin temppeli, eläintarha ja lukuisia museoita.     Pohjoisosassa Yanakan hautausmaa, eteläosissa Ameyokon ostos- ja markkinakadut
Miten? Kehälinja Yamanotella kaikilta pääasemilta (Tokyo, Shibuya, Shinjuku, Ikebukuro), Tokyo metro Ginza line Asakusasta, Ginzasta ja Shibuyasta, Tokyo Metro Hibiya line Akihabarasta ja Tokion eteläpuolen osista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Vanha rouva perjantai, 14 lokakuun, 2016 at 19:46

  Hautausmaa on mielenkiintoinen! Niin erilainen ulkonaisesti, mutta varmaan yhtä täynnä mielenkiintoisia elämäntarinoita ja surkuhupaisuuksia kuin meilläkin. Missä kaikki ruokakojukuvat????

  • Reply Katja lauantai, 15 lokakuun, 2016 at 18:38

   Hautausmaa oli livenä vielä paljon mielenkiintoisempi kuin muutamassa kuvassa, jotka löytyivät kameran muistista. Luin tosiaan, että tuonne on haudattu jotain Japanin suurmiehiä ja tuolla olisi järjestetty myös ohjattuja kierroksia niin kuin meilläkin hautausmailla.

   Ameyokosta ja muutenkin katukuvia Uenosta oli jostain syystä ihan älyttömän vähän muistikortilla. Liekö väsymys painoi jo niin paljon päälle, että kamera jouti laukkuun ja oli aika ihan vain aistia. Sun täytyy lähteä paikan päälle katselemaan niitä ruokakojuja 😉

  Leave a Reply