Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikapysähdys Rukalla

Muistan kouluajat, kun joka vuosi järjestettiin hiihto- ja laskettelu päiviä. Muistan ne hetket kun kaikki olivat ihan intopinkeänä odottamassa päivää ja ne hetket kun itse jäin seinäruusuksi ihmettelemään ja toivomaan, että päivä vain valuisi ohi. Oulusta on Rukalle vain muutaman tunnin ajomatka ja tämän myötä monet reissut yhä edelleenkin suuntautuvat noihin maisemiin. ”Ruka-reissut” taitaakin olla Oulussa sellainen vakiintunut termi.

Minulla meni kuitenkin 21-vuotta, että pääsin huiputtamaan tuon kaikkien hehkuttaman tunturin huipun. 

Ruka_2

Ruka_1

Ruka_3

Meidän perheessä on aina suunnattu etelään lomilla. Laskettelumaailma on itselleni aivan tuntematon ja koulun reissuille en sitten koskaan osallistunut, koska no… mitä minä olisin siellä tehnyt muuta kuin nolannut itseni ja after ski menokaan ei niin paljoa kiinnosta, että olisin sen takia vaivaantunut. Nyt kuitenkin kun suuntana oli Oulanka, halusin ihan ehdottomasti käydä huiputtamassa Rukatunturin, katselemassa maisemia, sekä nähdä miltä näyttää lomakylä Suomessa. Niinpä paluumatkalla tehtiin pieni koukkaus Rukan lomakylässä, jotta tuli tämäkin tunturi ensimmäistä kertaa nähtyä.

Autolle löytyi mukavasti parkkipaikka heti kylän porteilta ja näin me otettiin suunnaksi samantien huippu. Käytiin hissitiskillä vähän kyselemässä hintoja ja kauniilla hymyllä ja lapsekkaalla ulkonäöllä saatiin puhuttua itsellemme yksisuuntainen lippu lasten hinnalla (4,5eur). Aikuisen yksisuuntainen lippu olisi kustantanut 6 euroa.

Ruka_4

Ruka_5

Ruka_7

Ruka_8

Mutta koska ollaan nuoria ja vetreitä päätettiin toki kävellä ylös ja tulla hissillä alas. Huipulle johti hyväkuntoiset portaat, eikä siinä loppujen lopuksi kauaa mennyt kun oltiin niiden maisemien äärellä. Ja täytyy kyllä sanoa, että olin odottanut näkymiltä jotain vähän enemmän. Jotenkin huipulla kiikkuessa tulikin vain huokaistua helpotuksesta ja todettua etten ole oikeastaan jäänyt mistään paitsi. Vaikka maisema olikin siis kaikin puolin kaunis en sinänsä kokenut menettäneeni yhtään mitään vaikken ollut aiemmin tunturia huiputtanut.

Pienen maisemahetken jälkeen otettiinkin hissi alas käveltiin pieni kylä läpi ja jatkettiin matkaa takaisin kohti Oulua. Ehkä vielä joskus palaan tänne rauhassa katselemaan ja ihailemaan lumimaisemaa tai sitten suuntaan tykkylumipuiden perässä aivan jonnekin muualle.

Nyt voin todeta käyneeni ja jättää ne  Ruka-reissut edelleenkin niistä enemmän välittäville.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen lauantai, 6 elokuun, 2016 at 17:09

  Äsh! Teidän olis pitänyt laskea kesäkelkalla alas! Ruka on tosiaan varmaan mainio laskettelusta ja iltamenoista pitävälle. Itse suksin mieluummin esim. Kilpisjärven kesähangilla, missä ei laskettelusta ole tietoakaan!

  • Reply Katja sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 10:08

   Joo kesäkelkallakin olis saanut tulla alas tuolla lipulla, mutta itse olen nuilla kelkoilla laskenut reissujen päällä, joten koin hissin (jollaisessa en ole koskaan ollut) eksoottisemmaksi ja paremmaksi vaihtoehdoksi maisemien katseluun ja kuvaukseen. Ja kaveri oli samaa mieltä tästä päätöksestä. 😀

   Kilpisjärvelle voisin lähteä katselemaan niitä tykkylumipuita!

   • Reply Vanha rouva maanantai, 8 elokuun, 2016 at 15:15

    Tykkylumipuita löytyy Syötteeltäkin, vink vink!

    • Reply Katja maanantai, 8 elokuun, 2016 at 21:56

     Ehkä Syöte on sitten vuorossa seuraavana. En ole sielläkään koskaan käynyt. Autottoman elämä on välillä vähän kurjaa.
     Tykkylumipuita haluaisin kuitenkin vihdoin päästä näkemään!

  Leave a Reply