Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannuksen taikaa Kuusamossa

En muista koskaan viettäneeni mitenkään spesiaalisti juhannusta. Eikä tänäkään vuonna tarkoitus ollut, kunnes kaverin kanssa tajuttiin katsoa kalenteriin ja todeta tämän takia olevan kokonainen yksi ylimääräinen vapaapäivä ja näin ollen aikaa pienelle reissulle. Eipä mennyt siis kauaakaan kun avattiin Suomen kartta ja lyötiin Kuusamo ja Oulangan kansallispuistosuunnitelmat lukkoon.

Koko viikonlopun ajan helle helli kahta reissulaista ja aloittelevaa telttailijaa ja vaellusten ja korkeiden paikkojen lisäksi ehdittiinkin myös ottaa rennosti. Teltta pystytettiin järven rantaan Juuman leirikeskukseen (9eur nenä), jossa puitteet oli enemmän kuin kohdillaan meidän pientä reissua varten. Niinpä perjantai ilta menikin mukavasti täydellisessä säässä yhtä nopeaa jäätävää raekuuroa lukuunottamatta keskustellen leiritovereiden kanssa nuotion ääressä, uittaen varpaita viileässä järvivedessä ja soudellen nauttien tyynestä höyryävän kauniista maisemasta.

Juuma_1

Juuma_2

Juuma_5

Juuma_3

Juuma_7

Kun takana ei ole oikeastaan minkäänlaisia mökki saatika juhannusperinteitä tämä oli aika just eikä melkeen täydellinen paikka irtautua vähäksi aikaa arjesta luonnon keskelle kuitenkin kaikkine palveluineen aivan vieressä. Keskiyön auringossa järvimaisemaa tuijotellessa tulikin todettua, että joskus on kyllä vaan myös hyvä matkustaa lähelle ja arvostaa sitä, mitä lähiseudut tarjoaa. Jotain juhannustaikaakin oli selkeästi ilmassa, sillä en jaksa uskoa, että järvimaisema voi todella olla noin nätti ja huumaava ihan joka ilta.

Juuma_8

Juuma_9

Juuma_10

Juuma_12

Uni tuli odotettua paremmin teltassa yön hiljaisuudessa ja aamulla oli aika jees herätä lintujen lauluun. Kokonaisuudessaan koko pieni reissu aktiviteetteineen oli aika kymppi miinus, sillä kuten reissulla vakiintui ”aina voi parantaa”. Ehkäpäs meidän reissu on ensi kerralla siis jo pienen askeleen lähempänä sitä kokonaista kymppiä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply tatjaana keskiviikko, 29 kesäkuun, 2016 at 20:23

  Ihania kuvia!

  • Reply Katja torstai, 30 kesäkuun, 2016 at 20:59

   Kiitos paljon, Juuma antoi kyllä järvimaisemineen parastaan <3

 • Reply Anssi keskiviikko, 29 kesäkuun, 2016 at 22:46

  No niin, hienolta näytti siis Qsamonkin juhannusmaisemat ja -kelit! Kai Rukastakin kirjoitat? 😀

  • Reply Katja torstai, 30 kesäkuun, 2016 at 21:00

   No eikö näytäkin, oli kyllä niin mielettömät maisemat!
   Pienestä karhunkierroksesta ja Rukasta on tulossa juttua tässä tämän kesän aikana kyllä 😀

  Leave a Reply