Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentokonebongarin rantakaupunki Cavtat

Parikymmentä kilometriä Dubrovnikista eteenpäin löytyy muutaman tuhanneen asukkaan pieni niemeke nimeltään Cavtat. Hyvä että vuokraisäntä Toni oli ehtinyt lentokentältä kyytiin napata kun hän suositteli Cavtatia päiväretkikohteeksi ja sinnehän oli lähdettävä!

Bussi numero kymmenen heitti 35 kunan (noin 5 euroa) hintaan noin tunnissa Cavtatiin. Mitään karttoja ei toki ollut mukana, mutta melko nopeaa selkeni, että Cavtat on pieni ja idyllinen, jossa pärjäisi aivan hyvin ilman karttaakin.

Cavtatin sydän on ehdottomasti rantakatu, jota reunustaa purtilot ja ravintolat. Meno oli hiljaista talot ihanan pastellisia ja tunnelma sopivan kiireetöntä. Iski niin Montenegro vibat kuin vain olla ja voi ja siksi ehkä ihastuinkin tähän ihan heti. Keskikohdassa katua oli pieni aukion kokoinen viritelmä turisti kauppoineen ja päästä löytyi pieni kirkko. Ei siis oikeastaan yhtään mitään, mutta siltikin niin paljon.

cavtat_1

cavtat_2

cavtat_3

cavtat_5

Kirkolta lähti mukava retkeilypolku niemen ympäri, joka piti päästä toki kiertämään. Rannikkoa myötäilevää tietä olis ollu melko huippua päästellä menemään pyörällä, mutta tällä kertaa täytyi tyytyä vain ihan omiin jalkoihin. Salmea kiertämällä löytyi kauniita kallioisia rantapoukamia, joista heti ensimmäiselle piti toki päästä fiilistelemään ja bongailemaan lentokoneita, sillä Dubrovnikin kenttä sijaitsee, tästä kylästä vain noin 5 kilometrin päässä!

SAM_3685

Niemen kiertävä reitti vei takaisin lähtöpisteeseen eli bussiasemalle, joten seuraavaksi suunta oli kohti korkeuksia eli niitä pienellä kukkulalla sijaitsevia muutamia katuja, mistä koko kaupunki oikeastaan koostuu. Kaduilla oli aavemaisen hiljaista ja se pienikin elämä, mitä rantakadulla oli jäi rantakadulle.

Kukkulalta löytyy myös Cavtatin ainoa nähtävyys nimittäin hautamausoleumi, joka on rakennettu Cavtatin korkeimmalle kohdalle. Hautausmaissa on aina sitä jotain ulkomailla ja tämä oli kyllä niin komealle paikalle rakennettu, että ihan näkymienkin takia oli käymisen arvoinen paikka.

cavtat_6

cavtat_7

cavtat_8

Koska tämänkin jälkeen oli vielä virtaa päätettiin vielä lähteä kiertämään Cavtatin toinenkin retkeilyniemi ympäri, jossa sijaitsee Cavtatin hulppea Croatia hotelli omine rantoineen. Toiselta puolen rannikkoa näki hyvin Cavtatin siluetin ja lisää rannikkomaisemaa. Noin muuten reitti meni täysin kallioiden ja pusikoiden välissä ja tarjosi ainakin luonnonrauhaa. Toki loppuhuipennukseen kuului eksyminen hotellin tiluksille, mutta kukapa siitäkään välitti kun tällainen onneton turisti vain kamera sylissä etsi reittiä aitojen toiselle puolelle.

cavtat_9

cavtat_10

cavtat_11

Cavtatin reissu oli hyvä päättää ravintolalounaaseen merinäkymillä rantakadulla ja sopivasti iltapäivällä juuri ennen sadetta oli hyvä ottaa bussi takaisin kohti Dubrovnikia. Eihän se Toni turhaa kyläpahasta kehunut. Jos yhtään tekee mieli pois Dubrovnikin hulinoista tai hakusessa on vaikka ihan kokonaan rauhallisempi lomakaupunki niin tässä olis esimerkiksi yksi sellainen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 18 kesäkuun, 2016 at 11:15

  Tämä oli pakko lukea heti, sillä Cavtat oli meidän jonkun vuoden takaisen Kroatian (ja naapurimaiden) retkemme ”kotikaupunki”! Ja meistä ihan nappivalinta.
  Tuttuja maisemia – ja melkein voisin väittää myös tuota hotelli Croatiaa, jossa asuimme, yhdeksi paikan nähtävyydeksi, sillä onhan sillä mahtipontinen historia Titon ajalta. Siinä me alkuillasta tapasimme istua terassilla illallista aloitellen ja tarkistimme kellomme EasyJetin ylilennosta, eli niin totta tuo kommenttisi lentokonebongarin kaupungistakin!
  Kiva juttu – ja kiva, tavallaan, että tulit käyneeksi tuollakin 🙂
  http://meriharakka.net/2009/06/24/balkanin-kiertomatka/

  • Reply Katja lauantai, 18 kesäkuun, 2016 at 11:33

   Oi te ootte yöpyneet tuossa Croatiassa! Se oli kyllä melkoisen hulppea ja iso hotelli ja se ranta, josta nyt ainakin vielä toukokuussa pääsi hyvin läpi aika mahtavalla paikalla. Jos matkustaisin uudelleen etelä-Kroatiaan tulisin varmaan ennemmin nimenomaan Cavtatiin yöpymään kuin Dubrovnikiin.

   Ja olipas muuten kiva lukea tuo sun juttusi ja huomata, kuinka hinnatkin on noussut sitten 7 vuodessa! Ei ole enää edullista tuo Kroatian matkailu missään nimessä.

 • Reply Anssi lauantai, 18 kesäkuun, 2016 at 12:52

  Näkyikö yhtään lentokoneita, saitko kuvia? Muutenhan tuolla näyttäisi olevan erittäin kivanoloisia pikkukatuja! 🙂

  • Reply Katja lauantai, 18 kesäkuun, 2016 at 13:42

   Jet timet, Easy Jetit, ja Rynkky ja Norski lenteli kovaa vauhtia kentälle tuomaan uusia lomalaisia. Snäppäilin kyllä koneista, mutta täytyypä melkein katsoa otinko kameralla yhtään kuvaa lentokoneista. 😀

  Leave a Reply