Lontoon kliseisimmät nähtävyydet päivässä

Lontoo on paljon muutakin kuin kellotorni, mutta kun ensimmäisen kerran matkustaa Lontooseen ne kaikki kliseisimmät paikat on vain yksinkertaisesti kierrettävä läpi. Näinpä kun kaverini vihdoin lentofiaskojen kautta saapui päivän myöhässä ensimmäistä kertaa Lontoon maaperälle päätettiin huitaista kliseet päivässä alta pois, jotta seuraavana päivänä voitaisiin tutustua mullekin uusiin seutuihin.

Lontoo_2

Lontoo_1

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lontoo_3

Majapaikka oltiin otettu pikapyrähdykselle aivan Victorian aseman kulmilta, joten aamulla nähtävyyskierros oli helppoa aloittaa heti eikä kymmenien minuuttien metromatkan jälkeen ja ensimmäisenä käveltiinkin suorinta tietä moikkaamaan kuninkaallisia Buckinhamin palatsille. Palatsilla kaikki oli ennallaan. Pidettiin kuvaustauko muutaman muun kanssa, kuikittiin porteista sisälle ja harmiteltiin kun kutsua teelle ei kuulunut. Onneksi ilman teetaukoakin aurinko paistoi ja matkaa oli hyvä jatkaa St. Jamesin puiston kautta kohti jokirantaa.

Lontoo_4

Lontoo_5

Lontoo_6

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokirantaa lähestyttäessä ja väkimäärän kasvaessa ei voinut olla aistimatta Big Benin henkeä ja sieltähän se kello pilkotti punaisten puhelinkoppien takaa. Kun kliseisimmät puhelinkoppikuvat saatiin näpsäistyä oli aika siirtyä nopsaa ruuhkasillan toiselle puolelle katselemaan Big Beniä ja kävelemään kohti London Eyeä. Sillan toisella puolella oli hyvä huokaista ja pitää kuvaustaukoa, sillä miksi pysähtyä pällistelemään ruuhkan keskelle, kun sen voi tehdä ilman ihmismassoja suomalaiseen erakkotyyliin muuallakin.

Lontoon silmän ympyrät jäi tälläkin kertaa hyrräämättä kun matka jatkui seuraavaa siltaa pitkin kohti Trafalgas Squarea. Tämä kliseinen aukio oli suljettu St. Patrickin juhlallisuuksia varten ja jäi näin ollen odottamaan seuraavia reissuja. Hätä ei ollut kuitenkaan sen näköinen, sillä matka jatkui Piccadilly Circukselle katselemaan mainostaulua. Mainostaulua enemmän mielenkiinto kiinnittyi kuitenkin ympärillä oleviin juhlallisuuksiin ja irkkumusiikkiin. Olin ihan varma, että jo tuolloin St. Patricks day oli käsillä. Myöhemmin kotona selvisi, että siihen olikin vielä muutama päivä aikaa.

Lontoo_7

Lontoo_8

Lontoo_9

Koska askel ei painanut jalkaa päätettiin pitää pieni harhailukierros Sohossa ja kiinalaisilla kujilla, joiden jälkeen saavuttiin juuri sopivasti kauppojen aukeamisaikaan puoliltapäivin Oxfordstreetille. Tuo ostoskatu oli edelleen ruuhkainen ja kallis sirkuspaikka, joten pienet hypistelyt ja huokaukset riittivät tälläkertaa ostoskierrokselle. Nälkäkin alkoi painaa mahaa sen verran, että matkaa oli yksinkertaisesti jatkettava.

Googlatessa kotona laitoin merkille, että myös Lontoosta löytyy tuo Amerikkalaisten kuuluisuus Shake Shack ja koska niitä hampparikuvia on tullut kuolattua yhdestä jos toisesta blogista niin nyt niitä oli pakko päästä maistamaan itsekin. Tämä Shake Shack löytyi siis Covent Gardenista, jonne jalat johdattivat Oxford Streetiltä. Hamppari kieltämättä maistui ihan älyttömän hyvälle heti kun oli selvinnyt hintajärkytyksestä ja sen voimalla jaksoi kierrellä samaisen alueen katuja ja marketteja aivan uusin voimin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lontoo_10

Lontoo_11

Iltapäiväksi meillä oli kuitenkin buukattuna aika yläilmoihin (josta myöhemmin lisää), joten töppöstä toisen eteen sai laittaa muutaman kilometrin verran, kun suuntana oli City ja monument. Matkan varrelle tungettiin kätevästi Temple Church ja St. Paulssin katedraali, joten tuokin kävely meni maisemien katselemisesta ja nähtävyyksien bongailusta.

Näkymien jälkeen tehtiin vielä mutka sillan toiselle puolen ja käytiin katsastamassa Borough Market, joka ei tietenkään ollut enää auki. Ja koska aurinko paistoi ja sää oli vaan niin täydellinen päätettiin edelleen luottaa jalkojen voimiin ja kävellä sillan toista puolta jokirantaa ja Southwarkin kautta takaisin kohti Westminster Bridgeä. Paikalla oltiinkin just eikä melkein katsomassa kun aurinko laski Big Benin taakse ja katusoittaja lauleli balladeja juuri sopivan kliseisesti nähtävyyspäivän päätteksi.

Lontoo_12

Lontoo_13

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lontoo_15

Jotkut lomapäivät on vaan tehokkaampia kuin toiset ja tää oli juuri sellainen tehokas ja ihan älyttömän antoisa. Siinä iltapalaherkkuja syödessä ei tarvinut kokea morkkista, kun aktiivisuusranneke näytti 35977 askelta ja 19,02 käveltyä kilometriä.

Tuleekos mieleen jäikö meidän nähtävyyspäivältä vielä jotain ihan must juttuja uupumaan? Millaselle kierrokselle te siellä ruudun takana veisitte ensikertalaisen Lontoossa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Menninkäinen sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 21:42

  Huh, jo on ollut aktiivinen päivä! Tossahan on melkein kaikki meidän lukion leirikoulun 5 päivän Lontoon pätkän käydyt paikat. Tosin me hengattiin noiden lisäksi melkein joka päivä Hyde Parkissa, kun asuttiin siitä vain parin korttelin päässä.

  • Reply Katja maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 14:55

   Mulla oli hyvä suunnitelma miten me nää kierretään ettei tule turhuus kilometrejä ja, että nähdään kaikki ja onnistuttiin kyllä mun mielestä tosi hyvin. Hyde Parkissa käytiinkin sitten seuraavana päivänä, kun sitä vaan edellisellä reissulla itsekin sivusin. : )

 • Reply Noora maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 10:31

  Mä oon yrittänyt aikanaan tehdä vähän saman. Oltiin kaverin kanssa eka kertaa Lontoossa, aikaa siellä kaksi päivää. Siinä tosiaan yritettiin nähdä tyyliin koko Lontoo niiden päivien aikana. Aikamoista suhailua ja pikakiitelyä se oli, paljon tuli vietettyä aikaa metrossa… Onneksi siellä on senkin jälkeen päässyt käymään niin tahtia on voinut vähän verkkaistaa 🙂

  • Reply Katja maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 15:05

   Joo on se melkoista kun yrittää lyhyessä ajassa koluta suuren kaupungin ja varsinkin jos kohde on vielä molemmille uusi. 😀
   Kunpa aina olis ainakin se 5 päivää käytettävänä niin ehtis hetkisen hengähtääkin!

 • Reply Teea | Curious Feet maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 15:42

  Lontoo on ensikertalaisellekin siitä kiva, että monet tunnetuimmista nähtävyyksistä on lopulta aika lähekkäin ja nähtävissä tosiaan päivän taikka kahden aikana. Kävelyähän siitä tulee, mutta siinähän sitä näkee sitten samalla muutakin kaupunkia :).

  Takana on sen verta monta reissua Lontooseen, että nää paikat on jo aika tylsiä omalle kohdalle, mutta voi olla että ens kerralla on taas reissussa mukana yksi tai kaksi ensikertalaista, joten tää toimi hyvänä inspiraationa suunnitella vähän vastaavanlainen nähtävyyskierros heille 😀

  • Reply Katja maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 19:44

   Joo ei näitä nähtävyyspaikkoja kovin montaa kertaa kierrä, jo ihan sen ruuhkankaan takia, mutta nää sai yllättävänkin kätevästi yhdistettyä tosi kätevään pakettiin ja kävelylenkkiin ja kumpikin oli tyytyväisiä. Ja mikäs sitä muutenkaan oli kävellessä kun kerrankin Lontoon säät suosi ihan kunnolla!

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 19:59

  Mulla tuli fiilis, että sä voisit viedä mutkin ensikertalaisen Lontoon kierrokselle. 🙂 Olen kaupungissa käynyt monta kertaa, mutta tuntuu, että yleiskäsitys kaupungista on silti aika hatara.

  Greenwich oli mun lempparijuttuja Lontoossa, joten sinne veisin, vaikka onkin aika kaukana keskustasta!

  • Reply Katja tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 09:07

   Hahhah eikö laukkujen pakkaukseen ja lähetään vaikka heti! 😀 Greenwich parkkiin me yritettiin tokana päivänä, koska se on mullaki näkemättä, mutta ei nyt tälläkään kertaa päädytty perille asti. Mutta kyllä siellä pitää vielä käydä!

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 20:58

  Huh! Tuo kaikki päivässä! Myönnetään, että kun vietettin marraskuussa ne 24h Lontoossa, oli aikaa vähän ja halu tutkia pitkästä aikaa koko city. Ihan NOIN paljon ei sentään keretty kiertää. Ootte ollu kyllä reippaita varsinkin kun kattoo sitä askelmäärää. 😀

  • Reply Katja tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 09:09

   Voi kuule kyllähän sitä ehtii kun tarmoa riittää ja lähtee liikenteeseen aamusta. Toinen syy tälle kovalle kävelylle oli kyllä melko kylmä ilma. Ei tuolla kymmenessä asteessa olis tarennut missään istua ja levähtää 😀 paitsi ehkä kahviloissa, mutta koska tää oli budjettireissu ja se ei tunnetustikaan ole halpaa briteissä niin kävely vei voiton. 🙂

 • Reply lena / london and beyond tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 12:20

  Shake Shack…. aah! Kirpaiseehan se kukkarossa mutta ei paljon ruokailun jälkeen harmita, niin herkkua se on 😀 Hei laitoin sulle meiliä liittyen tähän juttuun 🙂

  • Reply Katja tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 12:40

   Joo oon sammaa mieltä, oli se sen verran hyvää! 😀
   Vastasin sulle samantien, ilmotathan jos ei tullut perille tai on jotain muuta häikkää!

  Leave a Reply