Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lounainen Cornwall – Leppoista rantaelämää, leutoa meri-ilmaa

Pitkiä rantoja, aaltojen paiskaamia kallioita ja lampaiden täyttämiä vihreitä nummia. Välissä pieniä kyliä pubeineen ja kivitaloineen, jotka suorastaan vaativat pysähtymistä. Näillä saattosanoilla voin sanoa, että Cornwall oli aivan mun näköiseni paikka!

Cornwall on Brittien aivan lounaisimmassa osassa sijaitseva kreivikunta, johon päädyin aivan täysin kaverini perässä katselemaan maisemia. Muutamassa päivässä ei koko 120 kilometrin mittaista sarvea ehtinyt kiertää, mutta paljon voin sanoa nähneeni varsinkin kun monen kuukauden kestänyt sade loppui samana yönä kuin saavuin ja sen jälkeen koko loman paistoikin vain aurinko.

Cornwall_1

Cornwall_2

Cornwall_3

Cornwalliin ei matkusteta ihan tuosta vain, sillä matkaa pelkästään Lontoosta on sellaiset 450 kilometriä. Autolla matka taittuu viidessä tunnissa, julkisilla aikaa saa varata melkein puolet enemmän. Itse lensin gatwickiltä tunnissa ja voin sanoa, ettei ollut sekään mitään halpaa lystiä varsinkaan kun off seasonina paikalle pääsee vain Flyben siivin. Koneenvaihto aiheutti myös omat harmaat hiuksensa, sillä gatwickillä koko rumba passintarkastuksista turvatarkastukseen täytyi käydä uudelleen läpi ja kahden tunnin vaihtoaika kutistui loppuviimein vain 25 minuutin odotukseen. Kesällä lentoyhteydet ovat paremmat ympäri Eurooppaa, sillä onhan Cornwallin kreivikunta aivan täydellinen kesälomakohde!

Cornwall_4

Cornwall_5

Cornwall_6

Cornwallin alueen juttu ovatkin horisontissa jatkuvat rantamaisemat. Täällä kannattaa surffata, hyppiä laskuveden aikaan kallioilla ja niiden luolissa, hypätä pyörän selkään ja suunnata pyöräreiteille, istua ja tuijottaa merta ja ihan vain olla ja hengittää raikasta meri-ilmaa. Sen kummempaa nähtävää alueelta tuskin löytää, mutta ainakin näin suomalaisesta näkökulmasta alueen juttu olikin sen tuntemattomuus ja rento meininki.

Pienessä jopa hieman syrjäisessä paikassa täytyy myös hyväksyä se, että julkinen liikenne ei ole kovinkaan tehokasta. Lentokentältä (Newquay) ei kulje säännöllistä bussia, pitkän matkan linjat kiertävät jokaisen maalaiskylän tuplaten matkustusajan ja junat kulkevat vain suuremmilta asemilta harvoihin valittuihin paikkoihin. Ja tämä lysti on melko kallista. Hintataso on muutenkin korkea, mutta niinhän se on kaikkialla Briteissä.  Sen sijaan ruoka on maukasta, paneroidut fisut varmasti Brittien aidointa tavaraa ja säät…no sanoisinko arvaamattomia.

Cornwall_7

Cornwall_8

Toivottavasti saan lähiviikkoina vakuutettua teidät siellä ruudun takana alueen monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista kirjoittelemalla tarkemmin kaupungeista, rannoista ja alueen tarjoamista aktiviteeteista. Tässä olis nimittäin aika vahvaa suositusta tulossa esimerkiksi kesälomakohteeksi!

Pysykää kuulolla ja kommenttikenttä on vapaa!

Voit seurata blogiani muun muassa Facebookissa ja Instagramissa, joista löytyy malttamattomimmille jo lisää kuvamateriaalia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Anssi torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 21:06

  Kivoja kuvia on kyllä! Aika vaikean matkan päässä tuntuu kyllä olevan Suomesta käsin… :/

  • Reply Katja torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 21:15

   Kiitos Anssi kivasta kommentista. 😉
   Kauas on pitkä matka ja varsinkin kun lähtee vielä Suomestakin liikenteeseen täältä pohjolasta niin aika monessa päässä saa sitä aikaa varata, että saa lennot sujumaan. Mutta on matkustamisen arvoinen paikka ja yhteydet kesällä sesonkiaikaan ovat tosiaan paremmat!

 • Reply Menninkäinen torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 22:19

  Ihanan brittiläistä! Kiva, että kirjoitellaan näistä vähemmän tutuistakin paikoista. Toi näyttää niin kivalle paikalle; juuri sellaiselle, missä voi viettää kesällä rauhallista rantalomaa.

  • Reply Katja perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 09:36

   Cornwall oli aivan ihana. Aluehan on Brittien ykkönen kesällä ja muutenkin hyvin suosittu rantalomakohde ja sen kyllä aisti rantakaupungeissa, missä ehdin käydä.

 • Reply Kea | Deep Red Blues torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:42

  Oon haaveillu Cornwallista jo tovin. Ehkä ensi vuonna kun oon tän tulevan kesän jälkeen saanu Skotlanti-kiintiön hetkellisesti täytettyä. Mä ajattelin ihan vuokrata auton kaveriporukalla ja roadtrippailla tuonne telttailemaan. 🙂

  • Reply Katja perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 09:38

   Vuokra-auto onkin tuonne ihan paras vaihtoehto, koska nuo julkiset yhteydet meinasi aiheuttaa ihan himpun verran harmaita hiuksia.
   Uskon, että Cornwall on niin sun kohde ja erittäin sopiva telttailuun!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 10:30

  Nuo rantamaisemat on vaan niiin uskomattoman hienot <3 Tuo on just sitä Britanniaa, jota oon aina haaveillu näkeväni!

  • Reply Katja perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 15:33

   Odotahan kun pääsen vielä itse asiaan <3
   Näin alkuun voisin sanoa, että jos Briteissä haluaa nähdä maisemaa, josta tulee ensimmäisenä mieleen välimeri niin kannattaa suunnata St. Ivesiin : )

 • Reply Tiia/ReiseReise sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 14:00

  Jep, tuo paikka on mun vierailulistalla. Yhdellä mun suosikkiartistilla on toinen koti tuollapäin, joten olen aikalailla googletellut Cornwallin maisemia ja ihastunut. Kiva lukea vinkkejä, itse pääsen varmaan tuonne vasta mun Erasmus-vaihdon loppupuolella, koska tosiaan aikaa pitää varata vähän enemmän juuri julkisenliikenteen puuttumisen vuoksi.

  • Reply Katja sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 16:30

   No nyt iski kyllä uteliaisuus kuka on suosikki artistisi ja kotoisin nuista kauniista maisemista. 😀 Cornwall on varmasti ihana keväämmällä kun alkaa olla jo lämminkin! Lähemmäs pääsee muuten laivoillakin. Kaveri on käyttänyt tullessaan Ranskasta. Toivottavasti sun reissu tulee toteutumaan ja ihanaa Erasmus ja reissu aikaa !

   • Reply Tiia/ReiseReise keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 21:41

    Tori Amos. Hän on amerikkalainen ja kotoisin Pohjois-Carolinasta (jossa myös haluaisin käydä). 😀 Mutta toinen koti löytyy siis Cornwallista. 🙂

    • Reply Katja perjantai, 25 maaliskuun, 2016 at 19:59

     Täytyypäs heti googlata tämä! : )

 • Reply säppä perjantai, 25 maaliskuun, 2016 at 02:37

  Onpas todella kaunista! En ole Cornwallia ennen sillä silmällä katsellut, mutta ehdottomasti kannattaa nähtävästi ottaa listalle. 🙂

  • Reply Katja perjantai, 25 maaliskuun, 2016 at 20:00

   Määkään en ollut ajatellutkaan koko Cornwallia ennen kuin kaveri muutti sinne ja sitten olikin heti pakko päästä käymään kylässä. 😀
   Nämä on nimenomaan näitä niin positiivisia yllätyksiä, jotka muistuttaa siitä, että pitäs vaan useamminki matkustaa paikkoihin, joista ei oo koskaan kuullukkaan.

  Leave a Reply